Najdi forum

Kako s eznebiti uši na vrtu?

Na mojem vrtu se pojavljajo ušii, veliko uši, mi poveste kako bi jih lahko odstranil?
HVALA

Grozno…pri meni jih je tudi polno….le kje so pikapolonice?

Sem pa pred dnevi po stročjem fižolu potresla lesni pepel, ki baje pomaga, da se znebiš uši….a so še vedno. Morda malo manj….

Prejšnja leta sem znala fižol poštupat s prahom proti mravljam. Pomagalo je, a ne vem koliko je zdravo.

Morda nama bo kdo komentiral 🙂

Lep dan

Mislim, da pelin in koprive namakaš 10 dni, pa potem s tem špricaš…

V litru vode namakaš 2-3 dni zdrobljen tobak (nekje cca 4-5 cigaret), nato precediš in s to vodo pošpricaš bolno rastlino.

Ali pa zmešaš tekoče milo in vodo v razmerju nekje 1:3 in pošpricaš s tem.

Priporočljivo je tudi potem posipati pepel, pri meni je kar pomagalo (seveda ob rastlinici, ne nanjo).

Sama špricam tudi z ostankom šprica za vinograd od očeta, vendar zelo, zelo razredčeno z vodo, vendar gledam, da potem vsaj 14 dni ne obiram, pobiram ničesar, pa da še dežuje vmes.

Lp

Na mojem hibiskusu so se tudi pojavile te nesrečne uši. Ker sem nekaj dni prej brala na internetu zgoraj omenjene zvarke in ker nisem imela 10 dni časa za to, da se to scmari sem šla v kuhinjo in našla koprivni čaj (dober je še metin), zavrela liter vode v katero sem dala dve filter vrečki. počakala, da se je ohladilo, nalila sem jo v posodo in poškropila . Uške so izginile.

Oooo, hvala za nasvet!! Tole je še boljše. ;)) Meni so se pojavile na rožicah, bom poskusila tole.

New Report

Close