Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Kako resujete alergije z pralnimi praski?

Kako resujete alergije z pralnimi praski?

Mi:
-peremo na visjem nivoju vode
-dodamo nekoliko manj praska
-dodatno splahujemo

Pa se se zmeraj vsi praskamo…. Polni smo enih dermatitisov in pikic in pik….

Pomoc???

LP Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

To mam tud jz problem z samo z enim praskom mislim da je persil.Najboljsa resitev je da kupite drug prasek..Meni je pomagalo!

V Mulerju se dobi tekoči detergent “Frosh” za otroke z občutljivo kožo.

Lp-Mojca

Preizkušali smo toliko časa, da smo našli tistega, pri katerem mali nima težav.. Vsi tekoči praški so mu delali težave, razen Frosha, vendar je ta v kombinaciji z mehčalcem oddajal nek čuden vonj :((( Sploh grozno reakcijo je imel zaradi Woollita, očitno je to neka blazno agresivna reč :(( Zdaj uporabljamo Avo.

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Tudi mislim, da smo vsi dobili izpuscaje po Perwoll-u, ki je za obcutljive tkanine. Zgleda je v teh detergentih za volno nekaj cudnih dodatkov.

Mama treh posledic ali uporabljas tekoco ali praskasto Avo???

Meni se zdi tudi Ava solidna, menjali smo jo zgolj zato, ker ne prizanasa oblacilom (delikatne stvari se kvarijo, bombaz pa krci) – ampak je to zgleda vseeno bolje – kot da se ne prizanasa nasi kozi …

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

praškasto Avo

noben tekoč prašek razen Froscha nam “ne potegne” :((

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Tudi nam je ustrezal edino Frosch. Trenutno ga v Muellerju ni več in pravijo, da so njegovo prodajo ukinili. Se morda dobi še kje (Frosch za dojenčke)?

Hvala!!!

Bouha

Poglej v DM.

ne peremo z mehčalci in na bioresonaco smo nesli vzorce in ugotovili na katere malček ni alergičen. izkazalo se je, da bolj so praški poceni manj so alergeni. mi lahko peremo z blagovno znamko špar in mercator .

čao

Živjo!

Mi peremo s sodo (brez mehčalcev). To sem našla v knjigi “Življenje brez alergij” (ALLERGY-FREE LIVING, dr. Peter Howarth and Anita Reid), kjer piše, da lahko – če ne prenašaš nobenega praška, pereš s pralno sodo ali z boraksom. Pralna soda je 35% natrijev bikarbonat, za ostalih 65% pa na embalaži ni označeno, kaj so, zraven je samo opozorilo, da draži oči in nos. Zato peremo kar z jedilno sodo (100% natrijev hidrogenkarbonat) – po logiki: če ni prestrupena za želodec, tudi za perilo ne bo. Mastne madeže soda odstranjuje uspešneje kot praški, pri flekih od sadja in zelenjave pa ni preveč uspešna. Vonja ni nobenega, belo perilo je po pranju prav presenetljivo belo.

LP!

Kje pa se to kupi?

lp
M.

Mais, ne vem, če si mislila sodo:

– jedilno sodo lahko kupiš v večjih trgovinah, na policah, kjer so pecilni praški in podobne zadeve, v velikem Mercatorju v LJ stane 40g sode od Kolinske 165 SIT, 20g sode od Gorimpexa pa 26 SIT. 20g je zadosti za en stroj zelo umazanega perila, če ni preveč umazano, pa za cca 3-4 stroje.

LP!

Hvala, zanimivo. Bom poskušala, če je morda tudi pri nas vzrok pikicam le pralni prašek. Držite pesti. Sem že pošteno prestrašena glede vsega kar preberem tu o presnetih alergijah.

lp
M.

bicom testi so pokazali da je moj mali alergicen na froshev tekoci (zeleni) detrgent! na tistega v prahu pa ne.

zivjo.

na pokriti trznici btc-ja je trgovina z zdravo prehrano (jabolko?), ki prodaja povsem bioloske detrgente.
sestava:
milo iz olivnega in repicinega olja, sladkorni tenzid iz kokosove mascobe, naravno sivkino etericno olje.
poreklo: nemčija, sonett
ista blagovna znamka ponuja tudi naravno belilo in mehcalec za vodo.

moj mali je namreč alergicen na froshev tekoci detrgent.

New Report

Close