Najdi forum

Kako rešiti zvezo s partnerjem

Pozdravljeni!
mam težave z svojim možem … namreč ..
pred 2,5 let sva šla skupaj … takrat je biv nežn prijazn … velikrat kej pomagu .. men skos govoru kok me ma rd .. (sva še v šolo hodila … je biv ponosn da je biv moj sošolc)
pa tut k sm mela zdravstvene težave mi je ob strani stav .. mi pomagu … pol sm pa zanasila .. – on je prej večkrat govoru kok si želi otroka … čeprav sem zanosila ponesreč ….. v času nosečnosti mi je kr dost pomagu .. pa skos govoru kako bo pol k bova mela otroka … je pa tut to k ga je prizadel k je biv fantk -( on si je namreč zlooo želel punčko) …am drgač pšo njegovi strani sta starša ločena sta varala pol sta šla pa spet skp on še z enim otrokom – povbratom od moža … nevem a je to lohk kej dedno… ko se je otrok rodiv je blo vse drgač … nikol skor me ni pršu obiskat ( čeprov to takrat nism kej dost opazila ) tkrt k je biv pa pr men doma je pa raj šov s kolesm kej vn … zlo ga je prizadel k nism mela tok časa zanga … in pol je sledila poroka .. nevem zakaj tega nism prej opazila .. sploh ga ni brigal zame … čeprov trdi da se je hotu poročit … takrat je hotu vse na hitrco … ko so me ukradl .. je reku .. kkukkr je šla bo tut nazaj pršla pa pustu goste pa šov špilat namizni fuzbal … po poroki sm se preselila k nemu … tašča tast sta bla prjazna .. aja sm že omenila mali je biv str na poroki že 8 mescov .. čez neki časa je postav grob do mene … za vse sm bla jst kriva ,.. pol sm se probala z njem pogovort … sm v tistm pogovoru še velik več zvedla … npr. da je biv v mojo sestro zaljubljen že 2 mesca pred poroko .. da sta si dopisovala pa hodila na zabave veselice …. zdej se je to nehal … še dobr … ampak pol je pa sam še huj postal … posledično sm bla jst velikokrat ljubosumna nanga … nism mu več zaupala … (obadva še hodva v sredno šlolo ) sm namreč stara 19 mali pa zdej 14 mescev velikrat se prepirava … on se meni nč več ne posveča … reče vedno otrok je tvoj ti ga merki 5 minut z njem je že teško bit … velikokrat se pizdi name da nč ne znam da nč ne delam .. je tut grob čedali bl … do mene se obnaša kt z predmetom k me rab ( za sex) je prjazn pa še to da sm on dobi .. pol je pa že prec drug človk po tem … spet skos jezn name … ko je bla šola sm mela hišna opravila malega šolo ispite pa še položnce za plačvt … on ubistvu nč ne plačuje pa vedno govori da nima dnara .. ma 300 evrov štimpendije ja no sej 100 porab za bencin pa šolo ostalo pa za per zagon … raj si kup kakšen stroj (je namreč mizar) kot pa da bi meni kej kupu .. al pa sinčku … jst mam pa za vse položnce .. za cune plenice … za malega … zdravila … use u glavnem .. pol morm met pa še zanga pa še naloge mu delat …. eh ja ubistvu bi zlo rada sam da bi biv tak k je biv učasih … da bi mi pomagu – nezmorm sama- pa mi kdaj pa kdaj reku rd te mam …-že pol leta mi ni reku – al pa da bi me podpiru _—-pa vse kar rečm ne potegne z mano — je samosvoj more met on vedno prov — da nebo z mano rovnov kt iz kosom smeti … use mi že počas najeda … nevem če bom dovg prenašala da bo tak … se ne zanimu zame … da u bo vsseen zame za timoteja … sm probala tašči kej namignt mi ni vrjela … tast tut ne (živimo skup) … nimam več tizga zaupanja v nobenga več ….ne zdi se mi pa prov da mali to prenaša … ko je pa z mano mi pa govori čist jezn kaj nej pa stabo delam .ko pa ga kličm če ga kej rabm pa me napizdi zakaj ga kličm .. na mejlu pa rtačunalniku je spremenu gesla … na mobitelu vsa sporočila briše .. … res nočm bit sam lutka k jo bo rabu sam za seks pol pa vrgu stran ….rabm njega da mi pomaga sploh pa zdej k obadva še v šolo hodva …. nikamor me ne pele … kt da bi bla že 20 letz poročena pa sva šele pol leta
hvala za odgovor ..
p.s . moji usi vejo za to … njegovi pa nč … am pa tut nikamor k svetovalcu noče – je zlooo trmast..– lev po horoskopu …

Spoštovana gospa eri123321!

Kar en velik cmok v grlu sem začutila ob branju vašega pisma! Koliko ene bolečine, razočanja ter tudi besa je zaznati iz vaših besed! Kako se trudite, na vseh področjih (z možem, z otrokom, finančno, s šolo,…) in kako malo dobite nazaj za vse vaše naprezanje, za vso energijo, za vse hrepenenje po tem da bi vas nekdo končno razumel in vam priskočil na pomoč! In to v času, ko se nekateri vaši vrstniki (pri 19 letih) še brezkrbno potikajo naokrog po žurih in veselicah!
Resnično vam ni lahko! In čeprav ste močni, da lahko vzdržite ves pritisk, vse obveznosti ter vsa ponižanja, grobost, … boste morali narediti korenite spremembe, sicer se boste zlomili!

Če se ustavite, za hip odmislite vse kar morate narediti, in vse kar vas je mož razočaral, prizadel, bil grob do vas in se umirite. Kaj čutite? Ste žalostni? Vam je težko? Ste besni, da bi kar razbijali in bili nasilni kot so drugi do vas? Koliko pa lahko čutite prav eno težo, po nogah, ramenih, hrbtu, da vam ne da dihati? Tako ne bo šlo več! Kdaj boste naredili nekaj zase? Za tisto malo punčko v vas, ki joka in si želi, da bi jo nekdo stisnil k sebi, jo potolažil, bil nežen z njo in ji povedal, da je na varnem, da se lahko umiri, da lahko zaupa? Lahko pristopite do te nežne punčke, jo objamete in ji rečete, da jo imate radi in da ji tega ne bo potrebno več prenašati?
Prosim vas, bodite nežni do te punčke, bodite nežni do sebe in prisluhnite si!
Šele ko boste sledili sebi in si pomagali na način, da se boste dobro počutili, da boste našli varnost in ljubezen v sebi, takrat boste ta čustva lahko dali tudi vašemu sinu, ki vas zelo potrebuje!

Kaj boste naredili, gospa eril123321? Kako se boste postavili zase in s tem dali varnost in ljubezen vašemu sinu? Kako boste pristopili do vašega moža, da bo nehal z vami postopati kot s predmetom? Da vas ne bo več izkoriščal in teptal tam, kjer vam pride najbolj blizu (v spolnosti)? Da vas bo vzel resno in vam dal spoštovanje, ki si ga zaslužite? Kako se boste pogovorili tudi z vašo družino – boste povedali sestri, kako ste doživeli dejstvo, da je z vašim takrat še partnerjem hodila na veselice, brez da bi vi vedeli zato? In s starši, ki vedo kaj se dogaja, pa vas še vedno puščajo same v tem boju?
Ne želim vam reči, da se bo nekdo drug postavil za vas in vam pomagal. To boste morali narediti sami. In sami najti moč v sebi, ker jo imate!

Če še enkrat doživite vašo situacijo. Od vsega vašega truda, pomoči in skrbnosti do moža (gospodinjstvo, varstvo otorka, plačevanje položnic, domače naloge, nežnost in spolnost ko si jo on želi,…) ali kdaj pomislite nase? Zakaj ne zmorete reči Dovolj imam? Čutite kaj jeze ob vsej krivici, ki se vam dogaja? Da ste sami za vse, osamljeni in zapuščeni, da se trudite in upate, da za vse dobite eno drobinico ljubezni, en stavek »Rad te imam«, en sam objem? Spoštovanje in upoštevanje s strani moža si ne boste prislužili tako, da mu boste želeli ugoditi na vsak način, mu stati ob strani kot njegova mama in mu nuditi brezpogojno ljubezen, za katero njemu ni potrebno storiti ničesar. To ljubezen, brezpogojno, boste nudili svojemu sinu! Vaš mož pa vam jo bo moral vračati, če bo hotel, da boste vztrajali z njim! In še nekaj – vaš mož vas bo začel spoštovati, ko boste vi spoštovali sami sebe! In ne bo grob do vas takrat, ko vi ne boste šli preko sebe in vse potrpeli! In vas ne bo več izkoriščal v spolnosti takrat, ko se mu boste prepustili zato, ker mu boste zaupali in boste čutili njegovo ljubezen in svoje poželenje in ne zato, da bi vas imel rad!

Odgovorite si na vprašanje, koliko je v vašem odnosu možno govoriti o sebi in o svojih čustvih in doživljanju. Ali lahko z možem govorite o tem, kako ste razočarani nad vašim odnosom? Da se počutite kot predmet, da tako ne zmorete več? In da si želite čutiti ljubezen in varnost, kot ste jo na začetku vašega poznanstva? Lahko spregovorite tudi o negotovosti in o strahu glede vaše nove vloge, vloge mame ter predvsem vzdušja v katerem odrašča vajin sin? Mogoče boste v teh ranljivih temah našli z možem skupno besedo, kjer vam bo tudi sam povedal o njegovem doživljanju, strahovih ter pričakovanjih. Ter o njegovih željah po sprejamnju, pozornosti, nežnosti in priznanju, ki jih nehote od vas pričakuje (s tem da ima vedno prav, s tem da se mu prilagodite, s tem da bi želel, da imate zanj več časa kot za vajinega otroka).

Gospa eri123321 močnejši ste, kot si mislite! Postavite se na noge, na spreglejte vaših potreb in želja ter dajte si vrednost! Tako boste našli moč za pogovor ter boste spoznali, kakšna bo vaša nadaljna pot. Predvsem pa boste začutili, kaj najbolj potrebuje vaš sin in mu boste vse to lahko tudi dali!

Verjamem, da vam bo uspelo! Srečno!

dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psihologinja [email protected] 041 34 14 14 http://www.utrink.si

New Report

Close