Kako rešiti zakon!
Prebiram napisane stvari in vidim, da je veliko problemov. Sedaj sem se ozrla naokoli in videla koliko se dogaja med partnerji, čeprav sem vedno mislila, da so najboljši prijatelji. Tudi pri sebi sem dolgo tako mislila. In je počilo. Skupaj sv 15 let od tega 8 let poročena. Imava čudovitega sina starega leto in pol, urejeno hišo, službo takorekoč vse je super. Ampak oba z možem sva imela težave v otroštvu in se še kar v podzavesti vlečejo in s tem vplivajo na najino obnašanje, čustva. Nisva se veliko prepirala, čisto običajno. Pred dvema mesecema pa je prišlo do smrti v družini in s tem tudi najin razpad. Mož je kar na enkrat rekel, da ne mora več živeti z menoj in otrokom, da bi bil rad sam, sam živel, da bo imel svoje stanovanje,… Zame čisto nepričakovano. Želela sem se pogovoriti, da se dogovoriva a ni bil pripravljen popustiti. Če sva v družbi se obnaša, kot da ni nič, je prijazen do mene, ustrežljiv,… Po dolgem pregovarjanju in prošenju je popustil toliko, da je rekel, da bo premislil, če mi je pripravljen dati še eno možnost, da začneva znova. Sedaj že dva dni čakam, kdaj se bo odločil in ga nič ne sprašujem o tem.
Ne vem, kako naj pristopim do njega, kako mu naj dokažem, da je vredno dati možnost družini? Jaz ga neskončno ljubim, še tako kot pred 15 leti. On pravi da mene ne več toliko ampak jaz vem, da če nama da možnost, da lahko ponovno vzljubi. Sigurno pa ni za to kriv kakšna druga oseba, je ni. Kako naj se obnašam, da ne bom preveč silila v njega dokler se ne odloči?
Prosim svetujte mi kako naj ga pripravim, da se bo odločil z pogovor.
Lep pozdrav
Lisička
Napisali ste, da je prišlo do smrti v družini, vendar ne, kdo je umrl. Ker izgleda, da ta dogodek povezujete s težavami v vašem zakonu, bi mi pri pisanju odgovora ta informacija prišla prav. Možno je, da je smrt bližnje osebe lahko povod za moževo odločitev. Ne verjemem pa, da bi bil to lahko pravi vzrok. Mož je bil verjetno že prej nezadovoljen z vajinim odnosom. Kako ga pripraviti do pogovora? Bojim se, da se tega ne da, da vsi poskusi prinesejo prej nasprotno. Morda bi pomagalo, če se poskusite z njim pogovoriti samo o tem, kaj ga tare, o čem razmišlja, kako se počuti. Če ga je res tako potrla smrt v družini, bi mu gotovo zelo prav prišel nekdo, ki bi ga bil o tem pripravljen res z zanimanjem poslušati. Vem, da se vam je težko pogovarjati o tem, ker ste sami v stiski zaradi njegovega umika in vas skrbijo povsem druge stvari. Toda če želite pogovor, dvomim, da se boste v teh dneh lahko z možem pogovarjali o čem drugem, tudi o vajini prihodnosti ne. Seveda spet bolj ugibam, ker ste res malo napisali v vprašanju. Mislim, da se bosta o vama zelo težko pogovarjala, dokler se on ne odloči, da bi v tem odnosu še naprej vztrajal. Do takrat poskušajte nekako zdržati, kar pa seveda ne pomeni, da ga vdano in molče čakate. Lahko pa tudi že sedaj predlagate, da poskusita s strokovno pomočjo. Če nanjo ne bo pripravljen zdaj, vama jo pa zagotovo priporočam, če oziroma ko se bo mož premislil, da ostane z vami.
Lepo vas pozdravljam