Najdi forum

kako reči stop, ne, ne smem

pozdravljeni!

moj problem holesterol in sladkor, torej imam dieto, predvsem bele moke in seveda sladkih stvari ne smem. ne vem pa kako se jim odreči oz predvsem zvečer ko me spopade da bi pojedla nekaj sladkega, kako to naj preprečim? odkar imam dieto,me še toliko bolj vleče da take pojem kar ne smem in si rečem “samo še danes-zadnjič”, kar pa se nadaljuje. sicer zdravil še nimam, le dieta, kjer pa nimam dovolj discipline, predvsem ker drugi člani to lahko jejo in mi je teđžko se upreti.

kakšen nasvet?

hvala, lp

Zdravo,
upam,d a vam še kdo iz svoje izkušnje pomaga, ali da se vključite v kako društvo sladkornih bolnikov, ali vzamete v roke kako konkretno knjigo, kako se s tem spopasti v smeri receptov. Bi pa rekla, da mnogim je neobvladljivo nadležno, ko se pojavijo prepovedi in človek samo še o tem razmišlja.
Kaj bi vam rekla, takole na hitro? Poskusite se izobraziti, kako si pripravljat bolj zdrave prigrizke, sladke reči in alternative dosedanji hrani. Vem od kolegic v srednjih letih, da itak je naporno se navadit na nove okuse – a se da: polnozrnate reči, tudi moka, alternative sladkorju, tudi navajanje na manj sladke reči – traja, a gre. Poleg tega je dobro uvesti še kake nove reči, ki vam dajo dobre občutke: več gibanja, nagraditi se za uspehe drugače kot s hrano, ustvarjanje, masaža, križanke ipd.
Samo ne obupat, češ ne da se, ko mi pa drugi delajo toliko skomin. Sčasoma bo lažje:).

New Report

Close