Najdi forum

kako reagirati

Pozdravljeni
Rada bi vas vprašala za nasvet, ker sama ne vem kako reagirati in se postaviti zase.
Imam hudobnega soseda, ki mi dela ogromne preglavice in škodo. Ob moji bolezenski odsotnosti, je pri hiši od moje none -ki je bila zapuščena naredil črno gradnjo-delno na naši parceli-le 2m od naše hiše, ter komunalni jašek na našem dvorišču. Pri tem nam je storil ogromne materialne škode.
Ker je sosed prepotenten, aroganten in žleht, se je na moje pripombe nad storjeno škodo in posegi samo smejal, me nesramno in žaljivo zmerjal in poniževal. Zato sem ga prijavila na gradbeno inšpekcijo,zaradi črne gradnje in na občino-zaradi komunalnega jaška, za katerega je pristojna.(Dovoljenje zanj mu je namreč nezakonito izdala, saj bi moral sosed imeti naše soglasje, ker je na naši parceli.)
Ko je sosed spoznal, da bo moral po zakonu vse to odstraniti, me je začel pri vseh uradnikih in inšpektorjih načrtno blatiti in grdo žaliti. Dela se ubogo žrtev. Pravi jim, da ga izsiljujem za denar, da mu stalno grozim, ga maltretiram, mu škodujem, da se me boji in je ustrahovan. Da mu ne pustim živeti in bivati na svoji parceli, da mu stalno nagajam, da sem faljena ker nimam moža, da sem hudobna, hudičeva, nesramna, nečloveška,…
To seveda ni nič res. Izsiljujem ga ne, pred 1 letom je dobil le dopis, kjer mu omenjam, da bi moral plačati škodo, ki jo je naredil. Ocenjena je na 3000 evra, kljub prepolovitvi jo ni plačal. Na sodišče nas je tožil on, ko je sodnica videla, da je tožba osnovana na kupu laži, je pač tožbo izgubil. Stalno me prijavlja na policijo, kjer ugotovijo, da je samo sosedska nesramnost, tako tudi ni nobenega postopka.

Uradnike na tak način tako zmanipulira, da se jim zasmili v dno duše. Nato mu ti uradniki pomagajo tako, da namerno kršijo zakon, ter ne postopajo tako kot velevajo zakoni, ampak tako kot želi sosed. Tako so postopki ustavljeni, ali pa zaključeni na nek čudežen način-v korist soseda. (Da ti uradniki delujejo nepravilno je večkrat potrdilo tudi Ministrstvo v Ljubljani na katerega sem se obrnila.) Ob stiku s temi uradniki, pa me ti vedno obravnavajo žaljivo in zelo neprimerno, tako, da name vpijejo, so poniževalni, me kregajo, so arogantni, mi vzbujajo občutke krivde, mi grozijo,..(če ne bom pustila pri miru sosedovega jaška, ki je na naši parceli, me bodo razslastninili, ali pa; če ne preneham z ugovori s katerimi opozarjam na sosedovo nezakonito poseganje na našo parcelo, mi občina ne bo zgradila novega vodovoda, ki se bo obnavljal po vasi, …
Postopkov ne morem ustaviti, saj sosedova črna gradnja dela škodo naši hiši. Vlaga, termiti, plesen, trohnenje,.. Sosedovega jaška pa tudi ne morem imeti na svojem dvorišču.
Kako naj postopam? Kako naj naredim, da mi ustavila ta sosedova poniževanja in blatenja dobrega imena? Kako naj se sploh branim proti takemu nasilju? Prosim za nasvet.
hvala
lep pozdrav

Lepo pozdravljeni,

situacija je težavna in vseeno vem premalo. Ampak zagotovo vam bi koristil umik. Poskušajte doseči svoje po uradnih poteh, posnamite ga, v kolikor kdaj pridete v stik z njim…morda se lahko obrnete na socialno delo in poveste, da vam grozi, blati…

Sicer pa pojdite svojo pot in se čim manj čustveno vpletajte v klevetanja. Nisem vas dobro razumela….živite tam? Najbolje bi bilo, da parcelo prodate. Fokus pa poskušajte preusmeriti na ljudi in dejavnosti, ki jih imaste radi.

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close