Kako razumeti moškega
Spoštovani,
Z možem sva poročena desetletje in pojavila se je naslednja težava. Prosim, da mi napišete svoje mnenje, saj bi mi to veliko pomenilo.
Torej, čisto slučajno sem izvedela, da ima mož (36 let) prijateljico (19 let). Doživela sem izbruh ljubosumja, ki pa je moža zelo prestrašil in njegova prva reakcija je bila, da se je oznojil in se ni hotel o tem pogovarjati. Sedaj pa se je toliko sprostil, da sva se o zadevi lahko mirno pogovorila. Povedal mi je, da z dekletom prijateljujeta 1 leto, vmes se nista slišala 3 mesece. Za dekle pravi, da je luštna in simpatična, vendar, da z njo ni imel nič seksualnega, da ga kot ženska ne privlači. Se je pa tudi že on spraševal, zakaj mu je simpatična. Povedal mi je, da mu je eden od prijateljev očital prijateljstvo s tem dekletom, oziroma mu ne verjame, da gre res samo za prijateljstvo, da naj dekle pusti pri miru, saj ima res super ženo (mene).
Torej, niti prijatelji, niti jaz mu ne verjamemo, da gre res samo za prijateljstvo, on pa vztrajno trdi, da sploh ni odvisen od nje, da ima rad mene. Je pa rekel, da jo bo poklical v naslednjih 14 dneh, in ji rekel, da se ne bosta več dobivala, to bo naredil zaradi ljubega miru, in kot je dodal bo ona to razumela. Dekle je samsko.
Ko sem ga vprašala, kaj ga žene v to prijateljstvo, mi je rekel, da se počuti, kot da bi bil njen boter, ja tako bi opisal to razmerje, povedal je tudi, da vidi, da ima dekle doma probleme. Sedaj je situacija taka, da se izredno trudi okoli mene, je veliko več doma in mi zatrjuje, da me ima rad, da ne bi prenesel, da bi ga jaz zapustila. Imela sva tudi zelo odkrit pogovor glede spolnosti, izjavil je, da čuti, da do mene v spolnosti ni iskren, to pa zato ker se večkrat samozadovoljuje. Najina spolnost še ni tisto, kar bi si oba želela, se pa že kar nekaj časa trudiva, da bi jo izboljšala. Jaz sem zaradi situacije čustveno prizadeta in v sebi nekoliko zmedena, ne vem, kako naprej, čeprav sem pokazala precej razumevanja. Zanima me, kam bi se z možem lahko obrnila po pomoč, da bi poglobila najino zvezo, predvsem izboljšala spolnost.
Ali in kako mu lahko zaupam?
Za odgovor se vam zahvaljujem.
LP Montana
Zakonskih svetovalnic imamo kar nekaj- na vsakem Centru za socialno pomoč, potem je na Centru za mentalno zdravje-posebej za spolne odnose, pa kaj splošnega pri Frančiškanih vsake 14. dni od oktobra do maja,…
LP Neža
Naredi, kar misliš, da je najbolje zate. To, da se je mož sprva oznojil pa šele potem na gladino priplaval s pravljicami, kako ga “ženska” (če lahko tako sploh rečemo 19 letnemu dekletu) sploh ne privlači, ti lahko da jasno vedeti, da laže kot pes teče. Le kako bi 19 letno dekle kako drugače zanimalo 36 letnega moškega, kot seksualno? Nikakor. Na intelektualnem nivoju sta daleč narazen (on je namreč daleč nad njo) in tole z botrom je pa še slabši, povsem osladno pocukran, izgovor, ki ga je natrosil tebi v ušesa.
Zdaj se lahko odločiš za to, da mu daš res zadnjo priložnost, da prizna resnico, kateri boš lahko tudi ti 100% verjela in ne bo več nobenih dvomov. Če tega ne zmore, bi ga bilo morda zelo pametno zapustiti. Odločiti pa se moraš seveda sama. Nikar pa naj ti njegovo jamranje in jokanje ne prevlada nad dejstvom, da s tabo ne zna biti iskren; saj nisi njegova mati, ampak žena.
Moje mnenje. LP.
Glede na to, da, če sem prav razumela, škriplje v vajini spolnosti, je ta zveza, ki pa je zame, milorečeno, nora (razlika v letih) obarvana seksualno.
Morda pa tvoj soprog izživlja z mlajšo spremljevalko svojo domišljijo, ki jo s teboj ne upa. Predlagam ti, da ga o tem temeljito “potipaš”. Sicer pa, kar zadeva nadaljnjega zaupanja, če bo vajina zveza ostala skupna, pa mislim, da ga vanj ne boš več imela. Vsaj jaz mu ne bi več verjela. To, da si je omislil “prijateljico”, ki bi bila lahko njegov otrok, pomeni izdajstvo tebe kot ženske.
Draga Montana,
tole moževo prijateljevanje je res videti čudno, je pa res, da sem bila sama dolgih enaindvajset let, vse do njegove smrti, prijateljica z moškim, ne da bi med nama kdajkoli bilo kaj “resnejšega”. Vse sva si zaupala in če se nisva vsaj enkrat na dva tedna dobila za kak kino in dveurno debato, nama ni bilo za živet. Zaradi najinega prijateljstva je v mlajših letih celo zapustil dve dekleti (to mi je povedal šele veliko pozneje – sama si tega res ne bi želela) in tudi jaz sem zapustila enega fanta, ker je bil zaradi njega ljubosumen. Rekla sem si, če je ljubosumen na mojega prijatelja, ki je zame pomemben človek in s katerim naju vežejo tesne vezi že iz srednješolskih let in če misli, da se je “novo štetje” začelo z njim, pa nič – kako bo šele potem, ko bova dlje časa skupaj … No, k sreči se je prijatelj naposled poročil z žensko, ki je tudi imela moškega prijatelja in tudi z mojim možem sta se lepo ujela. Kot sem rekla, žal je umrl.
Kot kaže, pa prijateljstvo tvojega moža ni ravno iz tega testa …
Forum je zaprt za komentiranje.