Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Kako razsmraditi čevlje?

Kako razsmraditi čevlje?

Skoraj vsaki čevlji se mi počasi umradijo, ker se mi zelo potijo noge. Naj povem, da zelo skrbim za higieno nog, a če sem recimo 8 ur v službi v istih čevljih, mi noge smrdijo in pika – ni nobene pomoči, četudi jih ne vem s čim namažem. Tudi tiste blazinice meni čevljev ne razsmaradijo (protexx) ali pa ne znam ravnati z njimi. Tudi če čevlje operem, dam na sonce, je čez 2 dni stanje enako. Kaj naj storim, sem že čisto obupana – da bi jaz npr. šla nekam po službi, kjer bi se morala sezuti, raje umrem, kot da bi sezula čevlje… Problem je res hud. Mi lahko kdo s podobnimi težavami pomaga? Hvala.

– čiščenje z vročo paro (parni čistilnik)
– potresi s sodo, pusti nekaj ur, očisti
– izogibaj se najlonk… imej obute predvsem bombažne nogavice
– uporabljaj samo usnjene čevlje

Pozdravljena,

najbolj od vsega pomaga, če boš zvečer nasula noter sol, zjutraj pa posesaš ven. To smrad tako čarobno vleče nase, da ne moreš verjet. Jaz imam vedno skodelico soli v hladilniku! Tudi v wc-ju jo imam v eni okrasni posodici, in pomaga veliko bolj kot razpršilci zraka – pa še bolj zdravo in ekološko je 🙂

Popolnoma te razumem, ker imam isti problem.

Težavo rešujem z večimi pari čevljev, tako da vsake nosim največ dvakrat tedensko.
V avtu imam vedno rezervni par, da se lahko preobujem, ko tako čutim. Med službo grem v WC, slečem nogavice, obrišem noge z vlažno krpo ali vsaj z mokrimi robčki. V torbici imam rižev puder v prahu (lekarna), s katerim natrem noge med prsti.

V čevljih imam vložke, ki jih redno menjam.

Ni enostavno lepo dišati, ko telo dela po svoje :)))))

Korenito spremeni prehrano, pa problemov ne bo več. Telo se pač čisti strupov skozi kožo.

Za noč ali dve v čevlje nasuj nageljnove žbice – klinčke. eterično olje klinčkov bo absorbiralo, nevtraliziralo in odišavilo tudi tisti smrad, ki ga spranjem ne spraviš ven iz obutve! zagotovoljeno!

Tudi jaz imam podobne težave. Uporabljam pa sprej za obutev od Scholla (http://www.scholl.at/Deo-und-Fu%C3%9Ffrische/Scholl-Fuss-Deo-Spray-Antitranspirant.html in vsaj meni res pomaga. Običajno čevlje našpricam takoj, ko jih sezujem, da se do naslednje uporabe lepo posušijo. Pa tudi nasvet z večimi pari čevljev je koristen.

edina rešitev je, da ne nosiš istih čevljev vsak dan, da se en par utegne dobro posušit.
jaz si v čevlje posujem bebi puder, preden jih obujem, preprečuje hudo potenje.

Kak fetišist na ženske prešvicane najlonke bi vse prelizal in prevohal.

Mogoče nimaš uspeha z protexx blazincami, ker so se čevlji že toliko navzeli vonja.Meni zagotovo te blazince delujejo, ampak jih redno uporabljam takoj ko kupim novo obutev, pa tudi v nošeni se mi obnesejo.Tudi po rekreaciji jih dajem v superge, pa imam vedno suhe in brez smradu.Lahko rečem, da je to edina stvar,ki mi je pomagala, pa sem poskušala res vse.tudi fanta, ki se ukvarjata z športom jih uporabljata.Z blazinicami smo zelo zadovoljni- priporočam.

U vezi uporabe blazinic protexx ti predlagam, da si na protexx.si ogledaš filmček, potem pa jih redno uporabljaj,lp

Protexx blazinice uporabljamo vsakodnevno in že kar nekaj časa in lahko samo pohvalim izdelek.Protexx blazince se bodo tudi na smučariji dobro obnesle pri sušenju pancerjev.

Najbolj poceni stvar, ki pomaga je soda bikarbona!!!

Zvečer posipaj čevelj od znotraj, malce bolj v zaprti predel prstov, nato pa zjutraj sodo stresi ven.

Te čevlje potem obuj in še nekaj dni ne bodo smrdele ne noge, ne čevelj!

za odstranitev smradu iz obutve vam svetujem uporabo Protexx blazinic. Z izdelkom smo osebno izredno zadovoljni, sploh poleti ko je potenje še veliko intenzivnejše in smrad še bolj nadležen.
Naša cela družina in tudi vsi najbližji jih redno uporabljamo, svetujem jih vsakemu, ker obutev tudi posušijo in zato preprečimo tudi glivično obolenje stopal.

Jarka

Sama sem imela podobno težavo, probala sem vse živo pa nič ni pomagalo. Pred kakšnimi dvemi meseci sem zasledila in kasneje tudi kupila Airboo vrečke. Moram reči, da je to najbolši izdelek ki sem ga kupila na internetu. Vrečke absorbirajo vlago in s tem tudi smrad.

Res delujejo, zdaj smo bili z družino za tudi na smučanju, pa smo zvečer dali vrečke v pancerje čez noč pa so bili zjutraj kot novi, čisto suhi.

Priporočam 100%, če bo katera probala naj sporoči <3

New Report

Close