Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kako pripraviti psa do…

Kako pripraviti psa do…

Imam zelo resem problem
Vsi psi , ki sem jih v svojem življenju imel ne glede na pasmo so bili sami scrkljanci.Komaj so čakali da jih kdo počoha.Enega so mi tako še kot mladička tudi ukradli.Jaz pa imam eno samo željo, pes naj bo do tujcev prijazen a ne vsiljiv in naj jim ne pokaže kako jih je vesel. Če ga pustim v avtu ali na barki pa bi rad da vsaj malo brano svoje imetje in ne dovoli vstopa tujcu.
Hvala za vaše izkušnje

Pes ze sam po sebi deluje dovolj grozece, pa tudi po naravi je nezaupljiv do tujcev. Mi nasih nismo posebej ucili “braniti”, pa so se jih ljudje kar tako bali. Izsolati psa v cuvaja je po mojem mnenju zahtevna naloga, saj prehitro dobimo popadljivega psa.

Vse kar bi ti rad ima v sebi nemški ovčar.Samo pokvariti ga ne smeš,še posebej ne v smer popadljivosti.

Na kaj moraš paziti, da ga ne pokvariš

Gotovo ni nobene potrebe, da mu neznaci jemljejo hrano spred gobca ali pa da ne dovolimo, da ga tujci bozajo. Tudi uzitek ob tem, ko pes “nori” na ograji je odvec. Ampak vse to je tezje kot se zdi. Psi namrec vedo kaj cutimo. Ce sam pri sebi obcutis zadoscenje, ko pes renci na koga in ga pri sebi vzpodbujas (ni treba da reces kako oslarijo tipa “drzi ga”), je dovolj. Raje ne govorimo o tem, da se s prijateljem zmenita in je on “marker” ti pa psa ucis “obrambe”.

Moraš se odločit, ali hočeš čuvaja, ali psa za družbo.
Težko, pa boš psa naučil, da bo eno in drugo. Lahko, da je tvoj čuvaj in pes za družbo. Nikakor pa čuvaj imovine in pes za družbo.

LP

Pa saj nočen menjat mojega Foxterierčka samo včasih bi mi odgovarjalo, ko ne bi vsakemu pokazal kako ga je vesel.Recimo v marini ga vsi poznajo in sploh ne čuva barke, lahko prideš in odneseš še njega.Rad bi da bi bil do tujcev vsaj zadržan ne pa da komaj čaka kdo ga bo božal.
Menjava pasme ne pride v poštev.Pozdrav vsem

Čau!

Pa kaj se mučiš in zbiraš informacije od nas, laikov. Obrni se na pasjo šolo, na primer OGNJENA z Vrhnike, kjer ti bodo pomagali rešiti težavo. Sama sem ravnokar zaključila tečaj male šole (s kužkom) in zelo sem zadovoljna. To je v bistvu tečaj socializacije. Kot vem, se da tudi odraslega kužka socializirati, samo malo več truda je potrebnega.

Aja, lahko ti dam cifro lastnice pasje šole, gospe Branke Hobič: 041-721-262.
Pokliči jo in se zmeni za “date”!!!!

New Report

Close