Pozdravljen!
Imam namreč en zelo pereč problem in to je ta, da zelo težko pridobim kilograme. No svojega problema sem se že uspešno (vsaj začasno) lotil lansko leto, kjer sem v svojem precej nezdravim načinom prehranjevanja pridobil skoraj 13 kilogramov (v roku 5 mescev). Moj jedilnik je takrat bil zelo kaloričen, hrana je bila suha, ter redkokdaj kuhana ( da ne omenjam, da sem vsak drugi dan obiskoval restavracije s hitro prehrano, na mojem meniju je moral biti skoraj vsak dan čips, smoki, bomboni), ogromno sladke pijače (gazirane). No kljub temu, da me je telo jasno opozarjalo, da je moje telo že precej obremenjeno (zelo pogoste driske, napihnjenost, fisura in pa povečanje psoriaze), sem vse te signale ignoriral, ker saj veste tista tipična mladostniška trma (“važno, da zgledam dobro, moje počutje tukaj ni pomebno”), no vse dokler nisem zbolel za anksioznostjo, katera me je pahnila v primarno fazo (kar se tiče kilogramov). Svoje kilograme želim nazaj, vendar predvidevam, da mi odsvetujete način po katerem sem že posegal.
Torej, kako bi lahko na najbolj zdrav način pridobil kilograme? Kaj mi priporočate, kaj mi odsvetujete?
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
Kilograme lahko pridobiš na račun maščobe – to si že poskusil in opazil težave. Tega ne delaj več, če si hočeš dobro. Težo pa lahko povečaš tudi na račun mišične mase, vendar bo tukaj treba še trenirat. Predlagam ti, da si izvajaš kompleksne vaje, trening opraviš v 45 minutah, vendar naj bo razmeroma intenziven. Seveda pazi tudi na kvalitetno hrano in pa na dovolj počitka.