Najdi forum

Pozdravljeni vsi skupaj. Naj mi prosim naj nekdo razloži,kaj naj naredim. Do danes sem bila zaposlena, sedaj bi me morali zaposliti za nedoločen čas ali na zavod. In ker si podjetje ne more tega privoščit sem ostala brez dela. Partner je doma,zaradi zdravstvenih težav je v postopku za invalidsko upokojitev. Ves naš prihodek je bila moja manj kot minimalna plača in otr.dodatek. Veliko slabega se nam je zgodilo,res veliko. O tem raje nebi. Je za knjigo napisati. Kljub delu,nismo bili zmožni plačevati stroškov redno. Le najnujnejše. Edini luksuz nam je internet. Nimamo ne avta,ne dobenih vrednih stvari,ničesar. Sedaj bi se morali izseliti iz hiše ki jo imamo v najemu. A nimamo kam. Občina nima stanovanj, na csd pa pravijo da je res kriza z stanovanji in da meni z otrokoma lahko ponudijo začasno streho nad glavo v kriznem centru!!ja,prav ste prebrali. Ni nasilja v družini,ni alkohola,ničesar slabega. Le obup in nezmožnost plačevanja tržne najemnine in preživetja. A nimajo stanovanj. Seveda ne, ko so vse prodali. Sedaj se je ta kupec “naše” hiše odločil, da nas pusti v najemu. Če mu do petka plačamo 3xvarščino,tekočo najemnimo in pokažemo da so vsi čeki za nazaj poravnani. To je edina možnost da ne izgubimo strehe nad glavo. Seveda da nimamo denarja. Nimamo nikogar od družine za prositi, saj sami komaj shajajo skozi mesec. Seveda na svoje prilive ne dobim limita večjega kaj šele kredita. Ko sem ostala brez dela. Na csd spet kličem, mi pravijo da razumejo stisko a naj se obrnem na Karitas in RK. Kličem,a ne dobim nikogar. Saj tako vem,da bodo rekli da ni sredstev. Veste, vse kar bi želela,je preživeti skozi mesec! Nisem majuh, sem poštena žensja,iz kmečke družine navajena delati. A ne morem prežoveti svoje družine. Ne morem. Ko bi le lahko kje dobila posojilo,da z malima hčerkama ne ostanemo brez doma. Vsak mesec bi zadnje evre dala za vračilo. Nočem miloščine, le ziveti. Dostojanstva več nimam,rada bi obdržala vsaj dom. Mi lahko prosim kdo svetuje kam se lahko obrnem? Imam vsa potrdila. Vse kar kdo zahteva. Le ne me imeti za kako od tistih lažnivih prosilcev. Sem le obupana mama. In hvala ker ste me brali. Lep večer.

Spoštovani,

ali subvencijo najemnine prejemate?

Izredno denarno socialno pomoč ste že dobili letos? Lahko se pozanimate tudi na Občini glede možnosti pridobitve njihove enkratne denarne pomoči.

Kar se tiče nevladnih organizacij, se strinjam, da vprašajte na Karitas in Rdečem Križu. Včasih imajo kakšna namenska sredstva, ni pa to vedno. Lahko pa se obrnete še na Zvezo Prijateljev mladine in društvo Pomagajmo slovenskim otrokom.

Lahko vprašate še na Stanovanjskem skladu RS, če obstajajo kakšne nujne namestitve, ker vam grozi deložacija. V skrajni sili lahko vi z otroki zaprosite za sprejem v materinski dom, ki je vseeno ugodnejši kot podnajemništvo, mož pa si poišče sobico v kakšnem samskem domu. Na cesti ne smete ostati, tudi CSD ne bi dovolil, da bi z otroki ostali na cesti, tako da predlagam, da se res obrnete na vse možne naslove za finančno ali nastanitveno pomoč.

Srečno in javite prosim, kako ste se rešili iz te res težke situacije.

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close