Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina kako prepričati starše za psa?!

kako prepričati starše za psa?!

še men pomagajte prosim

jaz si želim havanskega bišona zelooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mindy tole temo si preberi: http://med.over.net/forum5/read.php?44,7405116
Zakaj si želiš ravno havjskega bišona? Koliko veš o pasmi? Se zavedaš odgovornosti, ki jo imaš do psa? Kaj pravijo starši? Pa lahko pišeš kar v to temo, katere link sem ti prilepila zgoraj, ker je bolj aktivna. 😉

Živim v mestu v hiši in že od malih nog si želim psa.
Moja starša sta imela psa ko sta bila majhna in ne razumem zakaj zdaj nočeta imeti psa.
Povejte mi kako naj ju PREPRIČAM za PSA. Lepo prosim.

Če sta se onadva odločila da ne, bo zelo težko.
Če si ga res močno želiš in si pripravljena prevzeti odgovornost, da boš skrbela za njega (z njuno finančno pomočjo) potem vztrajaj. Mogoče je dobra prilika, da greš v zavetišče in samo sprehajaš kakšnega zavrženčka. Tako boš bila sama vsaj za tisti čas pomirjena, pa tudi starša bosta (mogoče) “spregledala” da zaradi novega člana družine ne bosta onadva preveč trpela.

Želim veliko sreče in sporoči če ti bo uspelo.

Živjo!

Imam en problem. Jaz si želim psa in to zeelo…,ampak situacija je taka,da ati mi ga pusti mami pa ne! Sedaj moram nekako prepričati mami za psa,ampak nevem kako…
PROSIM POMAGAJTEE!;*

Kaj, če bi temo prebrala? Ali naj se citira vse od zgoraj napisanega?

SuperKaja, Špella15…………………..nočem vam pamet solit- ampak drage moje- če boste dobile kužka- pomeni odrekanje. Pa ne 1 dan, 1 leto…- ampak 10, 14 let. Vsa ta leta bo vaša prva naloga že zgodaj zjutraj (ni praznikov, vikendov, fantov, žurov, mraz, dež, sneg) .Prvo je potrebno peljati kužka na sprehod, mu zamenjati vodo, dati hrano, obrisati tačke, če je moker, sprati šapice ker so preveč soljene ceste…) , In potem ga peljati še na dolg sprehod in še enkrat zvečer, ker kuža potrebuje veliko gibanja in ukvarjanja (ne samo igra)- in to VSAK DAN- VSEH 10,14 LET! Potem so tu še veterinarska oskrba- letna preventivna ceplenja , vsakodnevna skrb za zdarvo prehrano, skrb za dlako, kožo, zobke – kar pomeni, da je potrebno kužka negovati in česati (nakup raznih krtač, šamponov, past). Kuža bo potreboval v svojem življenju kar nekaj povodcev, flexijev, ovratnic…., Vsako leto je potrebno poskrbeti, da kuža ne dobi bolhe, klopov- nakup ampul. Paziti boste morale, da kuža ne dobi notranjih zajedalcev- ZELOOO pomembno. IN TO SO SAMO OSNOVE! Malo razmislite- če ste res pripravljene na tako odgovrnost!

Živjo
Star sm 13 let in za rojstni dan sem si zaželel kraljevega pitona. Vbistvu si ga hočem kupiti čisto sam, saj bi bil to moj prvi velik nakup in bi biu na to ful ponosn xD. Ampak največji problem je: MAMI… Ne, pa na, pane, pa smrdi, pa ti bo za vrat zlezla pa… Zdej me pa zanima KAKO, naj mami prepričam, da je to čist uredu živalca, k ti nč ne nrdi.
Prosm za čim več odgovorou, Tim

tImKo – ali veš s čem se hrani pitona? Ali veš kakšno življensko dobo ima?
Če poznaš odgovore se boš strinjal z mami. Kača namreč živi več kot 20 let- ti si jo želiš sedaj, vprašanje pa je kaj bo čez 5 ali 10 let. Hraniti pa ga boš moral dokler je mlad z miškami kasneje pa tudi s skakači.

Ubistvu, če sm čist iskren ti Puffle pa use drugi, me sploh ne briga kaj si vi mislte. Hran se jo z miškami, življenska doba je do 40 let, pa še mrskej zravn, ampak če si eno žival želiš in ti je ušeč itak ni važno kašne ma zahteve, al ni res?? Ubistvu pa mami noče kače sam zart tega ker to JE KAČA ( in je to pr večini ludi nek tabu) zarat ničesar druzga…

No zdej bom pa ponovu uprašanje: Kako mami prepričat za kačo? (In prosm sam to nč druzga!!!)

tlmKo za kačo jih boš prepričal edino tako da kačo kupiš in jo prineseš domov(poveš jim še njene značilnosti,…)tko sem jaz nardila za mojga psička(zdj ga mam doma že 2 leti starši so zadovoljni,jaz sem zadovoljna)a,ni to supr?poskusi pa napiš kko je blo.kolk si pa star?jz mam13let.(napiš mi svojo tel.št.,da se dobiva in mi kačo pokažš.oky?čauči

Ja, starši kar v luft skačemo od veselja, če nam otroci živali nosijo domov brez predhodnega privoljenja. Rezultat je ponavadi ta, da žival ostane brez doma, otrok dobi pa “doživljenjsko” prepoved posedovanja kakršnekoli živali (dokler je pri starših). Zakaj? Ker ravno s takim ravnanjem pokaže, da je neodgovoren, kar pa pomeni, da ni dorasel lastništvu živali.

Se popolnoma stinjam z Yo_!
tImKo – predlagala bi kompromis. Torej v zameno za kačo naredi nekaj za kar ti mama že dolgo
teži :). Ker te ne poznam in ne vem koliko si star ti bom navedla samo primere: izboljšaj uspeh v šoli, dogovor da boš pridno kosil travo, odnesel smeti vsak dan, pospravil svojo sobo… to pač sam veš, kaj si tvoja mama želi. Ampak tega se kopromisa se resno drži- s tem si boš pridobil zaupanje in na ta način mogoče iztržiš še kakšno zadevo, ki si jo želiš. NIKAKOR pa kače ne vleči domov, brez vednosti staršev. Srečno!

odkrito povedano, vsem otrokom v tej temi, ki si tako huuuuudoooo želijo imet domačo žival, pa so starši proti….

ne boste večno otroci, nekega dne boste odrasli in boste sami odgovorni zase in za vse živali, ki jih boste pripeljali domov. nabavite si psa/mačko/pitona/zebro/slona… po želji… takrat.

Zdaj jaz skos starše prepričam da bi imeli psa ki dajo ZASTOJN psa pa nočeta jaz pa prepričam nju skos pa sta rekla da je ful lep samo ga pa nočeta -.- a mi lahko kdo pomaga da neki rečem??

za začetek končaj osnovno šolo in se nauči napisati eno misel tako, da jo bomo tudi drugi razumeli…
….kako boš skrbel za psa, če še pismen nisi?

Zastonj? In kdo bo plačal hrano, cepljenja, ostalo veterinarsko oskrbo, igrače, pripomočke za nego in vzgojo, ostalo opremo?

Aja, TOČNO ZATO ti ne dovolijo psa. Ker nimaš pojma, posledično tudi ne moreš prevzemati prav nobene odgovornosti/obveznosti.

živijo!

js bi tud imela psa pa ne igračko ampak pravega.očka sem prepričala le do nivoja 12 leta!
res si ga ful želim.tk je blo…………..,ko sem bla mala sem si zamislila psa,ker so imeli skor vsi pse stric,sosedje(živim v bloku) pa tudi botra in njihovi sosedje(pri botri je na žalus umrl)ful si ga želim in zdaj z atijem skoz gledama po internetu na bolhi.com pse(mopse,jazbečarje) res je da mi je rekel da pri 12 ampak predstavljajte si,da morš čakat na psa dve leti. mama se noče niti pogovarjat atija pa nisem mogla prepričat zadosti res pa je da imam čes 3 dni šolo.

New Report

Close