Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina kako prepričati starše za psa?!

kako prepričati starše za psa?!

NAJLEPŠA HVALA VSEM!!! :-))
Psa sem res pripravljena imeti, ne glede pucanja, sprehodov ipd. Čeprav se res zavedam, da je to VELIKA odgovornost.
Upam, da bo kaj, čeprav dvomim…
Potem pa še odločitev pasme, samo kaj moj oči, če bi, bi to bil NO. Tako se tudi strinja vsa moja družina. Ne vem res ne…
Katera pasma pa se vam zdi primerna za začetnika?
Samo zlatega prinašalca ne bi imela, čeprav so mi zelo lepi. Pa kakšnih majhnih psov tudi ne… Srednje velik pes (npr. BC – samo za je prezahteven zame? kaj mislite?). Svetujte.
Hvala vsem!!!!!

BC definitivno ne – ni za začetnike! Koliko časa pa boš za psa imela: koliko za nego, koliko za vzgojo, koliko za šolanje? Kaj bi s psom počela?

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Masha:Mislis BC(Bearded Collie) ali BOC(Border Collie)??
BOC definitivno ni za zacetnike in za ljudi brez izkusenj s psi. Predlgam ti, da zacnes z majhnimi pasmami, recimo maltezan, shih tzu, civava, tibetanski spanjel,… pa se starse bos lazje prepricala…

Lp

V naravi ni ne kazni in ne nagrad so samo posledice...

Mislila sem Border Collie-ja – mejni škotski ovčar.
Ne majnih ne…
Yo, ja za vse skupaj imam dovolj časa. Če mi ga primanjka, imam starejšo sestro, ki si ga tudi želi imeti. Čeprav bom jaz zanj skrbela! Trenirala pa bi agility.
Ko sem bila jaz še dojenček, je moja sestra imela 12 let in imeli smo nemškega ovčarja ona ga je imela, ter zanj skrbela ni bilo nobenih problemov! Zato ne vem kaj tolk eni komplicirajo, da NO ni primeren…
Tudi ona si ga sedaj zelo želi imeti čeprav, je že zelo starejša od mene, toda vseeno. Če ga bomo imeli se bova še grebli zanj. Hehe. Sej verjetno, če bomo imeli bomo imeli nemškega ovčarja – ker se tako vsi strinjajo in jaz tudi. Čeprav je mojemu očiju zelo všeč tudi border in avstralski ovčar. Majhni pa ne pridejo v poštev. Drugače pa važno je, da se zmenimo za psa potem pa še za psamo. Drugače je moji družini všeč velik psov, najraje pa imajo NO-je v galvnem velike pse!

Koliko časa? Različni psi = različne potrebe!

Yo

Masha, “velik pes” je zelo piškav opis, še toliko bolj, če sploh še ne veš, ali bo kaj s psom ali ne. Se mi pa zdi, da ti ni treba pasti dolgčasa – najprej si poišči in preberi veeeeeliko o značajih posameznih pasem, o skupnih značilnostih pasemskih skupin (npr. podobne značajske lastnosti pri ovčarjih, službenih pasmah, lovskih psih …). Potem pa oži izbor glede na to, kak pes bi “pasal” v vašo družino. Se boš tudi s starši laže pogovarjala, če boš veliko vedela o značajih psov (samo primer: pes kar naprej laja – ne, ta pasma zelo malo laja). Borderja npr. bi ti iz srca odsvetovala – vsakomur, ki še ni imel ovčarskega psa, bi odsvetovala začeti z borderjem; je zelo očarljiv, “lahek” pa ni!
Zakaj pa eni tolk komplicirajo(mo)? Zato, ker poznamo nešteto zgodb, ko je bilo navdušenje za psa najprej veliko, potem je pa pes moral od hiše. Tule te bomo opozorili na tisto, kar ni samo lepo in krasno, na dolžnosti in obveznosti, ki jih prevzameš z živaljo, skratka na senčno stran pasjega sonca. Ne bomo pa prepevali, kako lepo je imeti psa – jasno, da je, zakaj bi jih pa sicer imeli in uživali z njimi?
Lp, Breda

Masha, glede na napisano pri vas niste primerni lastniki za border collieja.
Pasma je specifična in v SLO je vse preveč predstavnikov v napačnih rokah. Posledice so vidne povsod kjer se ta pasma pojavlja.
Torej kar se mene tiče ti BCja nikakor ne bi prodala, če bi jih vzrejala.

LP

Vzrejam avstralske ovčarje in ja seveda odgovor velja isto za to pasmo kot za border collieja.
Niste primerni lastniki sorry.

In NIKOLI ne kupuj pasme samo zaradi videza, ko pride kdo do mene in pravi, da mu je všeč aussie takoj povem vse slabe lastnosti. In praviloma si vsi premislijo.
Do dobrih lastnosti niti ne pridem 🙂

Masha** ne računaj na starejšo sestro, razen če si psa res želi tako močno kot ti!

Pri meni je za psa navijala tudi mlajša sestra, ki bi danes lahko za psa komot skrbela in ga kdaj pa kdaj peljala na sprehod. Takrat je obljubljala tako kot jaz, ampak ne tako zavzeto. Danes gre raje v kino ali na pijačo z prijatelji, pes ji je zadnja briga!!

LP nina

Ja hmm, pol pa ne vem… Prvo kot prvo se mi zdi brez veze zdej razmišljat o primerni pasmi, ker sploh ni rečeno, da ga bom imela oz. moje upanje v to da bi imela psa je ful mejhno. Tko, da prej morem sploh prit do tega, da mi bojo dovolila sploh imet psa!

Masha: V bistvu je videz pri pasmah se najmanj pomemben. Pa tudi velikost ni klucnega pomena, pomemben je znacaj ter potrebe. Pa vseeno ti predlagam srednjo pasmo, ce ne majhne, saj dvomim da si lahko dovolj mocna da bi zadrzala NO-ja(ce bi se recimo spustil v dir za kaksno psicko).

Ne vem zakaj, ampak mi tale zgodba zelo spominja na to, da si otrok omisli psa potem pa cez nekaj casa nanj pozabi…
Pa tudi mora biti razlog zakaj starsi nocejo se enega psa, si prepricana da je bilo s prejsnim vse v najlepsem redu?

Pogovori se z njimi in pokazi da si dovolj zrela za normalen pogovor. Naj povesta starsa svoje argumente zakaj se ne strinjata,itd.

LP

Ena izkusnja z nemcem…:)))) Nas samec je drugace precej umirjen, taksna mala mevza, pravim jaz. Ne sme pa videti macka ali katerega od psov, ki jih ne mara. Ce se psu zazdi, da prevec gledam naokoli in nisem dovolj pozorna nanj, me potegne tako mocno, da ga ne morem zadrzati. Naj povem, da to poskusa le pri meni, ker tocno ve, da sem presibka, da bi zdrzala. Pes ima 45 kg, jaz pa 55! Ko potegne ne zna odnehat.
Zdaj imas dve moznosti: ali posteno razmislis, ce si sposobna izsolati psa, ki te bo ubogal na prvo besedo ali pa razmisli o drugi (manjsi) pasmi. Jaz sem pri 14 letih dobila svojega prvega psa, mesanko manjse rasti. In je bila ravno pravsnja. :))) Oziroma je se vedno!
Predvsem pa si preberi kaj o karakterjih razlicnih pasem in ne izbiraj psa po izgledu! lp

Lep pozdrav!

Pusti času čas!

Nekoč se ti bo želja uresničila in ti prinesla veliko VESELJA, dela,skrbi in truda,ki pa ti ga žival seveda vrne z obilico ljubezni in predanosti.

SREČNO!

l.p.Ninjetka ***************** Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza

Če ne veš, kaj bi s psom počela in kakšno pasmo si sploh želiš, potem je nesmiselno razmišljati o nakupu psa. Zgoraj omenjaš NO, pa tudi agility. Res, da bi eventuelno šlo, ampak za agility si večina nikoli ne bi omislila NO!

Spoznavaj pse, čimrazličnejše, beri knjige, hodi na pasje razstave, kjer boš spoznala različne pasme ipd.

Konec koncev potrebuješ tudi denar za nakup psa in nakup vse potrebne opreme. In nekaj rezerve za cepljenja in morebitne nepredvidene stroške. Kaj je s tem – finance?

Yo

Oh, to bojo itak moji starši plačali!
Konec koncev, sej sploh ne vem ČE bomo imeli psa, a ne?
A smo pozabili, da šele prepričujem starše za kužka, potem pa šele izbira pasme… 😉

Če ne veš pasme, če ne veš, kaj hočeš, je prepričevanje nesmiselno. Kako boš pa razložila ZA KAJ, ZAKAJ in ČEMU hočeš psa?
No, pravzaprav to tudi mene vedno bolj zanima…

Yo

Odgovor piše v njenem prvem postu ” Že tako sem preveč osamljena in mi je večkrat dolgčas, pes bi mi ravno prav prišel”
Za krajšanje časa!

LP nina

Kot prvo se mi zdi, da ce ti je toliko do psa bi lahko:

-kontaktirtala vzreditelje pasme ki jo hoces
-obiskala nekaj razstav in se posvetovala z lastniki
-zbrala denar

Ne vem, ce bodo pripravljeni starsi placati tistih “borih” 700€ za psa. Ali pac? Ce pomislis, da psa niti nocejo poleg tega pa bodo se placali zanj….

Hja, kaj pa vem. Jaz kupujem se enega psa(prisel bo cez leto,dve), pa imam ze zbrane samice, ki so mi vsec in bodo imele takrat legla, kontaktirala sem lastnike in zbiram denar.(samo da bo v mojem primeru pes stal verjetno okoli 1000€).
Ti pa hoces psa TAKOJ, sploh ne ves katere pasme bo, kje ga bos kupila,nic…

Pia, še enega :-))))

Pia, tvoj Kaj in moja Kaja sta pa res reveza! :)))))))) Kaj pa kupujes, ce ni skrivnost? lp

New Report

Close