Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina kako prepričati starše za psa?!

kako prepričati starše za psa?!

Hodim v 9. razred in imam “simpatijo” hodim ven s prijateljicami pa imam vseeno čas za našega morskega prašička ki je zelo potreben časa in nege. Mislim da bi lahko skrbela za psa! Zanj prosim že od kar smo se preselili iz bloka v hišo z velikim vrtom in živim čisto zraven gozda!
Mislim da bi beagla lahko imeli saj smo ga že imeli ko se še nisem rodila. Imel je bolezen srca in zato poginil. Moja bff ima psa ki mešanček beagla in nečesa! Zelo je ubogljiv. A to ni bil ko so ga dobili. Vsi pravijo da se beagli hitro učijo. No pa tudi trmasti so malo no kar veliko a taka sem tudi jaz zato mislim da bi se ujela. In moja mami je letnik 1974!

No, jaz sem letnik tvoje mame in imam hčerko, ki ima 2 manjši psički. Ja, ju ima, a se je morala prej pri mojih psih izkazat, koliko je odgovorna. In še nekaj, si v 9. razredu. Kako bo,ko boš v srednji šoli in kasneje na fakulteti? Ko ne boš imela več le simpatije, ampak resno partnersko zvezo? Pes živi od 10 do 15 let in celo do +/-20 -et, pač odvisno od pasme.
In pa, za psa 2 sprehoda na dan nista dovolj. Vsaj trije, od tega vsaj en daljši. Pri mladičih je tu še več.
Naslednje – ja, ti bi ga že peljala k veterinarju, verjamem. Kdo bo pa plačal? Ti bi lepo skrbela zanju in ga negovala (renično upam, da psa ne misliš kopat vsak dan!)? Kdo bo to plačal? Bigl kot lovski pes, vi pa na obronku gozda… “Fantastična” kombinacija. Ga boš šolala? Kdo bo to plačal?
Daj resno si malo poglej, kakšne so že, če samo materialno pogledaš, vse cene in poskusi tudi iz tega vidika razumet svoje starše, zakaj oklevajo.
Btw. – si pokazala kakšno resno namero do sedaj? Si privarčevala kaj za psa?

Ja glede veterinarja bi že uspeli. Moja “plača” iz tetinega lokala je polovica stroškov starši pa bi mi pomagali saj ob nakupu psa sploh nimajo težav glede stroškov. Na sprehod bi ga vodila vsak dan po večkrat. Tudi ko bi šla s prijateljicami vn bi ga vzela sabo saj so moje prijateljice ljubiteljice psov!!!!!!!! Tako glede tega ne bi bilo težav! Tudi nekj časa nazaj sem dokazala da sem sposobna imeti psa! Tudi glede počitnic ne bi bil problem! Na jahto bi ga vzeli ali pa na jadrnico mogoče glisr nevem kaj je bolj primerno ostalo pa bi pač oddajali. Tudi kar koli od tega bi nagradili z pasjo “uto,posteljo mogoče tudi sobo!
Mislim da bi psa lahko imeli saj glede denarja nebi bilo problemov!

Potem ti svetujem, da se s starši lepo usedeš in brez teženja načneš o tem pogovore. Pa naj povesta svoje glavne pomisleke. Bomo potem lažje pokomentirali dejansko situacijo.

Yo hvala tvoj nasvet je uspel sedaj imam najlepšega psa beagla na svetu. Zelo je potrpežljiv in se hitro uči. Rada bi se zahvalila vsem za nasvete posebej pa tebi yo res hvala!

!?!??!
Binca8848 – očitno imaš izvrstne zmožnosti prepričevanja, ker nakup kužka se je zgodil pa ekspresno hitro.
Vsekakor želim veliko veselja z njim. Pa…. upam, da bo zdrav!!!
Pa poročaj kakšne dogodivščine se vama dogajajo.

No res je bilo hitro a se je splačalo! Moj An je najboljši kuža na svetu! Razume se z vsemi psi v soseski! Ki jih je veliko napadalnih! An je še mladič a je vseeno zelo radoveden in razigran! Imeli smo težave z mačkami brez lastnikov ki so se valjale po našem pohištvu na terasi, a An zdaj odžene vse čeprav se nekako sporazumeva z njimi! Res smešno! Hvala za pomoč vsem! Brez Ana bi bilo moje življenje muka saj zdaj ob njegovi prisotnosti celo rada pospravljam, likam in delam podobna domača opravila!
1000× Hvala vsem za pomoč!

A lahko samo neka vprašam? Od koga ste pa psa dobili od danes na jutri? To je moj prvi pomislek.
Drugi je pa to, kako zabavno se vam zdi njegovo obnašanje do sicer potencialno popadljivih psov. Dovolil si bo tole, ker mu vi dovolite, trajalo bo pa le do takrat, ko ga ne bodo več jemali kot mladiča ampak vsilivca. Potem boš imela pa psa na koščke.

Hej ja ze kar nekaj casa berem tale forum in ze vse sem prebrala ja tudi jaz imam 12 let in si zelim kuzka ampak starsa seveda ne dovolita in jaz sem prebrala skoraj o vseh pasmah se pozanimala in vse 100premislna in v dvomih se da bom psa zanemarjala in da ne bom znala skrbeti prav za njega in ja po premisleku sem se odlocila da je bolje za zacetek da dobim kaksno ribico seveda je tudi z njo veliko dela ampak da se navadim na skrb in neko odgovornost imela sem ze morskega prasicka in bil je moj najboljsi prijatelj ampak ko je umrl sem pretrpela veliko ker sem jokala kot dez in to je tudi en od razlogov zakaj ne morem imeti psa ker bi se ga prevec navadla in bi potem jokala tudi moja teta ima psa mesancka ravno zdaj ima neke tezave in ga je mogla odpeljati k veterinarju samo pregled jo je stal 70€ potem je dobil 2 inekcije in je mogla placati 30 € dobil je tudi neko kremo za kateroje morala placati 20 € zato se zavedajte vsi ki hocete psa da vas bo tudi stal drago itak pa da je pes clovekov najboljsi prijatelj. Preden ga kupite premislite o vsem ker PES NI IGRACA in bolje da pocakate se par let potem pa sele kupite in se zavedajte da pes ne zivi samo 1 leto ampak 15 al pa se vec let in ne samo govort jaz hocem ampak tudi nekaj narediti za to in se pozanimati seveda si ga jaz se zelim ampak se zavedam odgovornosti in zahtev
To je pac moje mnenje
Bye

Js si res želim imeti psa (tudi moj bratec)
Mama mi je rekla da ga bova dobila, ko bova zelo pridna.
Zmenili sva se, da nama da vsak dan skupno oceno o pridnosti.
Ampak problem je ker je ocena skupna. Jaz sem pridna bratec pa ni kje preveč. Zato je tudi ocena slabša. In psa dobiva če bodo do konca leta zaključene s 5.
Smo na tesnem in slabo kaže .
ali mi lahko kdo pove kako naj bova čim bolj pridna.

Zdravo !
Zelim si imeti psa.
starsi si ne predstavljajo kako bi skrbel za njega.
kaj naj naredim….
pomagajte prosim.

Ni nič premajhna. Jaz sem že pri 11 letih dobila nemškega ovčarja. Tudi JAZ sem ga cel čas peljala na sprehode, ga hranila, čistila za njim in edini način zaradi katerega sem starše prepričala pa je to, da sem tudi jaz plačala za psa. jp…
In naš Jack ( tako je bilo psu ime) je živel vse do mojega 24. leta.

Dobri časi 🙂

Kako si pa pri 11-ih letih zaslužila za nakup in nadaljnjo oskrbo psa?

Pozdravljena!
Če se boste slučajno odličili za psa ti priporočam mejnega ovčarja (border collie). So srednje veliki in so zelo igrivi. Jaz ga imam doma že kaka tri leta. Star je že tri leta in je še vedno igriv. So zelo prijazni in obogljivi. se hitro učijo. so tudi zelo družabni psi. do drugih psov so zelo prijazni. tak ni samo moj pes. moj stric ima tri take. uporablja jih za ovce. v mojem kraju je veliko mejnih ovčarjev. vsi so zelo prijazni, družabni in igrivi.

joj kot da mi berete misli čeprav je pri meni zaključak drugačen….
mamo oz. familjo za psa prepričujem že prib. 4 leta sem najstnica ki ima konja…e
zato mi je familja govorila da naj ne bom megaloman saj imam veliko drugih živali
no in u začetku septembra sem mamo in očeta dokončno prepričala zdaj moram še stara starša
dandanes smo se skupaj odločili da bomo spomladi kupili v leglu nemškega boxerja
za rojstnidan si želim samo potrjen blagoslov sem jim povedala
in njihov odgovor je bil naj bo pes pride spomladi
joj to je veselje
ampak ne mislite da sem se samo nekega dne “naprdnila” mama ata kupita mi psa
ne imela sem veliko Vzponov in padcev bilo je težko
zelo se zavedam da bom dobila ogromno skrb in zadolžitve intudi finančne
vse bom sama plačala in poskrbela da bo pes dobil naj dom
živim v hiśi in ogradili bomo velik vrt za boxerja

zdaj moram še počakati da bo sneg skopnel(zapadel še ni :)))

Lp

p.s. katero pasmo pa priporočate
naj ne bo majhna!

A bokserja misliš met zunaj?

yo@ce imasdobro izolirano hisko to ni tako pomembno vendar je boxer kar energicen tako da se se vedno odlocamo zakaterega drugega po moznosti tudi iz zavetisca
zato pa sprașujem katere velike pasme șe poznate
Lp

Čakaj zdaj… Ti sprašuješ in iščeš nasvete ali jih deliš?

Pozdravljeni!
Imam velik problem. Nikakor ne morem očeta in mame prepričati za psa. Živim v hiši in pred dvema letoma nam je umrla psička dolgodlakega nemškega ovčarja =(. In že pol leta prepričujem za črnega nemškega ovčarja a starši vedno najdejo izgovor za ne. Vedno rečejo, da nimajo časa ali da se mi ne bo ljubilo skrbeti zanj=(. A ko smo imeli psičko sem se največ skrbela za njo. In tudi vem kakšna odgovornost je.
Prosim za najhitrejše odgovore!
hvala!

New Report

Close