Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Kako preprečiti predolgo ždenje pred računalnikom

Kako preprečiti predolgo ždenje pred računalnikom

Če se vam pogosto zgodi, da preveč časa buljite v računalnik in prepozno ugotovite, da bi morali na pavzo, vam bo morda prav prišel naslednji programček: http://www.workrave.org/

Na strani kliknite na download in izberite (večinoma) windows varinato. Mislim, da že ob instalaciji lahko izberete za jezik slovenščino.

To je en mini prgoramček, ki vas vsake 5 minut opozori, da si malo odpočijete oči, vsakih 45 da greste na pavzo in po 8ih urah da je konec delovnega dneva. Vsi omenjeni intervali in časi so nastavljivi. Program ima tudi dva načina delovanja, navaden, kjer vas na počitek opozori po tem, ko določen čas tipkate oz premikate miško, in bralni način, kjer upošteva celoten čas. Vsako opozorilo je mogoče tudi prestaviti oziroma odstraniti.

Morebitne pritožbe v službi s strani šefov da je to izguba časa, niso upravičene, saj s pravilno razporejenimi odmori dejansko povečate storilnost in zmanjšate število napak. Sploh pri delu kjer je treba dosti kreativnosti, včasih ravno med odmorom dobiš najboljše ideje oz ugotoviš, da že pol ure rineš v napačno smer.

Meni zelo pomaga.

Hvala, nekaj takega sem včasih že uporabljala, po menjavi službe in računalnikov pa na take stvari kar pozabila. Zelo dobrodošel opomin!

New Report

Close