Kako prepoznati limfon?
Mene pa zanima, s kakimi diagnostičnimi postopki se postavi diagnoza Limfon. Nekje sem prebrala, da je znak tudi srbenje telesa, pa me je malo strah, ker mene dejansko že zelo dolgo časa srbi celo telo. Stara sem 57 let in imam tudi izredno boleče vse mišice na rokah in nogah, se precej potim, slabo počutim, pa nimam ne borelije ne rev. artritisa. Kaki so še ostali znaki te zahrbtne bolezni?
Najpogostejši znak pri limfomu so dalj časa povečane, trde in običajno neboleče bezgavke kjerkoli v telesu (vrat, pazduha, dimlje …), pa nepojasnjena vročina, hujšanje, zelo močno potenje ponoči, utrujenost. Lahko tudi kašelj, kratka sapa …
Diagnoza je odvisna od mesta in vrste limfoma. Običajno se naredi biopsija povečane bezgavke, krvne preiskave (LDH), včasih je potrebno slikanje (rentgen pljuč, CT, MRI), preiskava kostnega mozga …
Bolečine v mišicah, kot jih navajate, niso ravno značilne za limfom, lahko pa so prisotne pri celi vrsti drugih bolezni, tako da stopite do svojega osebnega zdravnika in naj vas pregleda, pa pošlje v laboratorij.
Zaskrbljena, pobrskaj še tule: http://limfom-levkemija.org/limfom/