Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza kako prepoznati bolezen?

kako prepoznati bolezen?

Zanima me, kako ste spoznali, da imate to bolezen, kakšne znake ste imeli, kaj vas je najprej prizadelo, kako hitro se vam je širila… Ali je možno, da se ti čez noč zgodi, da ne čutiš delov od pasu navzdol, sedaj po letu dni, me pa še vedno daje težka hoja, slabo čutenje sp. dela telesa, mravljinci v nogah.
Kaj vam je najbolj pomagalo, s čim si lajšate tegobe…
Prosim za čimveč informacij, za vaše izkušnje, hvala.

Pri meni se je začelo tako,da sem imela omrtvičeno levo stran okoli pasu.Malo kasneje so se pričeli mravlinci po levi roki in levi nogi,utrujenost,nikakor se nisem mogla skoncentrirati,vrtoglavice,…
Tegobe sem si pričela lajšati takole:vsak dan pol ure hoje,to ti priporočam,če le zmoreš,trikrat na teden telovadim,kar pa je najpomembnejše MISLI POZITIVNO!!!!!

Jaz sem pri obeh zagonih v roku 2 dni skoraj čisto izgubila vid na enem očesu (enkrat levo, enkrat desno).
Obakrat v bolnico na kortikosteroide, enkrat dexamethason injekcije, drugič medrol infuzije. Obakrat popolno izboljšanje.

Je pa na nevrologiji ležala v isti sobi ena, ki je res čez noč izgubila čutenje in kontrolo od pasu navzdol. Po infuzijah kar precej izboljšanja, kako je zdaj z njo, žal ne vem.

Zaenkrat ne počnem nič posebnega, jemljem B-kompleks, drugih zdravil nimam. Počutim se zdravo.

Pa seveda, kot pravi mamica4 – misli pozitivno, to veliko pomaga.

New Report

Close