Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Kako premagati strah pred zobozdravniku – pri moji starosti?

Kako premagati strah pred zobozdravniku – pri moji starosti?

Pozdravljeni

Glede na to, da to vprašanje ne spada med otroško in mladinsko zobozdravstvo upam, da mi boste vseeno odgovorili in svetovali.

Stara sem 30let. Imam zelo veliko težave z zobi.Nekaj jih je potrebno zaplombirati,nekaj za spuliti,poleg tega imam že vneti dlesni za konec pa še VELIKI STRAH PRED VSEM TEM IN PRED ZOBOZDRAVNIKU.
Zobozdravnika sem nazadnje obiskala ko sem bila še v osnovni šolo potem pa nič več.Razen vmes sem bila dvakrat še pri različnih zobozdravnikih ker so mi morali spuliti zobe ker so bile bolečine.

Kako sedaj premagati strah pred zobozdravniku? Kako mu naj povem, da me je strah ko pa sem že toliko stara? Pa še sram me je da imam takšne zobe še pokazat. Zadevo moram začeti zalo kmalu reševati,ker so bolečine neznostne!

Svojega zobozdravnika nimam. Lepo prosim koga mi res lahko priporočate in veste, da mi bo lahko pomagal in kateremu bom lahko tudi zaupala. Zanimajo me predvsem zobozdravniki v Trebnjem.

Lepo prosim za Vašo pomoč in nasvete.

Hvala in lep pozdrav, Mateja

Spoštovana Mateja,

ker sama nimam potrebnega psihološkega znanja, da bi vam znala svetovati, kako premagati strah, naj napišem le to. Predvsem poiščite zobozdravnika/co, ki vas bo pripravljen poslušati in mu že takoj povejte, da vas je zelo strah. Zobozdravnik/ca s posluhom za ljudi vam bo prisluhnil in, upam, pristopil k delu na način, ki bo za vas prijazen in neboleč.

O strahu pred zobozdravnikom pri odraslih je bilo tule: http://med.over.net/forum5/read.php?8,81065 več kot dovolj napisanega …

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

New Report

Close