Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Arhiv – Alternativa in zdravo življenje Kako premagati strah pred zdravniki?

Kako premagati strah pred zdravniki?

Zanima me, če mi lahko kdo svetuje, kako naj premagam ogromen strah pred zdravniki?
Namreč, sem bolj bolehen človek in moram večkrat k zdravniku. Strah, kako no na pregledu, se pojavi že veliko prej. Npr. ko sem se naročila za tri mesece vnaprej, me je bilo strah že takrat in spanja ponoči nisem imela umirjenga, sanjale so se mi same grozne stvari. Pa tudi podnevi sem bila tako raztrešena, da je groza. In vsa nervozna – živčna. Na dan, ko pa sem šla na pregled, sem se od samega strahu cela tresla! Po pregledu pa sem se potem zdela “butasta” sama sebe, ker le ni bilo tako hudo, kot sem mislila, da bo.
To se mi velikokrat zgodi, ampak ne vem, kako naj se “spravim” iz tega.
Če moram iti npr. samo po en recept (ki je bil že prej naročen in vem, da mi k zdravniku v bistvu sploh ne bo treba, da ga bom dobila kar pri medicinski sestri), me je tako grozno strah, da se ne da povedati.

Kaj mi svetujete, kaj na storim?

Hvala. Lp

Strah pred zdravnikom izvira, običajno, iz rane dobe otroštva in je povezan z dokaj nehumanimi postopki, ki jih je tedaj medicina uporabljala. Zobozdravniki so vrtali zobe na živo s svedri, ki so imeli, relativno, malo obratov, posamezne preiskave so bile boleče, injekcijske igle za večkrtno uporabo tope, način anastezije, recimo pri operacijo mandljev, pa tak, da so se na ubogega otroka vrgli dve debeli sestri in ga držali, tretja pa mu je tiščala umazano cunjo, natopljeno s kloroformom, čez usta in nos. Če temu dodamo še občutek separacije od matere, ki ni mogla z otrokom v bolnišnico, celo obiskovati ga ni smela, potem je razumljivo, da je ta strah ostal “v kosteh”.

Strah pa lahko izvira iz enega od podobnih primerov tudi iz prejšnjega življenja. No, vsekakor je potrebno v skrbnem pogovoru najti tisti izvorni travmatski dogodek in ga enostavno trnsformirati v življensko energijo s pomočji HATMARA – MERKAVA metode in strah, običajno, za vedno mine.

Ne bom rekel, da je dandanes medicina že čisto humana, je pa stanje bistveno boljše, že zaradi zvedanja humanosti. Saj so na področju urologije, ginekologije ali gastroenterologije še dokaj nehumane diagnostične metode, ki so nehumane zlasti zato, ker jih ne predpisujejo zdravniki, ampak uradniki na Zavodu za zdravstveno zavarovanje. ampak današnji otroci gotovo ne bodo več doživljali tako travmatskega odnosa do zdravnika, kot generacije pred njimi. No, priznati moramo, da še vedno obstaja določen odstotek “mesarjev”, ki pa se drastično spreminja tudi z boljšo izobraženostjo in ozaveščenostjo medicinskih kadrov.

Torej, le pot pod noge in poišči si svojega HATMARA – MERKAVA metamerja, ki bo transformiral ta tvoj strah.

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

Ja transformiraj ta strah se strinjam, še prej pa poišči vzrok, ki ti vedno na novo povzroča ta strah!
Lp Maya

Prednost HATMARA – MWERKAVA metode je, da z njo lahko transformiramo strah in njegov vzrok ( pravzaprav skupek vzrokov ), ki ga povzroča, ne da bi zanj vedeli. O HATMARA – MERKAVA metodi lahko izveste več na seminarju, ki bo potekal 3 vikende zapored v maju mesecu v Ljubljani. Predavateljica Naomi Feinberg iz Izraela je prav tista Naomi, ki je tudi utemeljiteljica te metode. Za več podatkov pa kar povprašajte vašega moderatorja….

Mogoče bi bilo smiselno poizkusiti z metodo PEAT.
Kolikor poznam ta način odprave strahu, bi se lahko tega stanja (oz kombinacije stanj, ki povzročajo občutek, ki ga imenuješ strah pred zdravniki) hitro znebila, obenem pa bi se ti zaradi boljšega vpogleda v realno stanje lažje izoblikovalo kritično stališče do medicinskih postopkov.
Strah pred zdravniškim pregledom je zagotovo do neke mere upravičen, ker je povezan z varnostnimi mehanizmi, ki nam omogočajo samoohranitev. Ti mehanizmi so del našega samovarovalnega sistema in ni bojazni, da bi s PEATOM posegla na to področje. Lahko pa se znebiš strahu, ki ti onemogoča, da kvalitetno poskrbiš za svoje zdravje.

Nekako pa se ne bi strinjal z mnenjem, ki ga je navedla medmaya. Da je potrebno pri strahovih poznati vzroke. Psihoanaliza se je pokazala za nekoristno. Sam sem trpel zaradi hudega strahu, ki mi je onemogočal normalno delovanje in psihoanalitski pristopi in brskanje za travmami iz preteklosti so samo izvlekli na dan že neke pozabljene dogodke, ki so potem samo še dodali svojo težo in rezultirali še z večjo potrebo po pomirjevalih.

Sem objavil mnenje PEAT-a, čeprav nerad objavljam individualna mnenja o neraziskanih metodah….

V komplementarni medicini to imenujemo sindrom belih halj. Z diagnostiko karme lahko natančno ugotovimo trenutek nastanka pravega vzroka oz. vzrokov. Z razrešitvijo vzroka za vse večne čase izgine posledica. Pri tem smo 100% uspešni.

LP

Miran Vučko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close