Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Kako prebroditi to tišino?

Kako prebroditi to tišino?

Popolnoma se strinjam s teboj, X315!

Zastrupitev s fižolovo solato ni bilo naključje, pa tudi požar ne.

Veste, dovolj vas imam. Povejte mi, kako ste se izognili zdravstvenim oblastem, da vas niso z rešilnimi maricami odpeljali v varstveno delovne centre?

Mene je mama skrivala doma in me vse otroštvo tudi učila. Nimam formalne izobrazbe. Pisati, brati in računati me je naučila moja mama. Kasneje sem se od sestre naučil tudi njenega poklica, tako da vsaj nekaj znam narediti.

Jaz nisem od rojstva naglušen. Oglušel sem kot odrasel, vendar pa nisem nikomur povedal, da sem naglušen. Na srečo delam na takšnem delovnem mestu, da sluh ni ovira.

Tudi mene je mama skrivala v odroćni podeželski vasi, kjer policija in zdravstveno “skrbstvo” nista tako močna, tako da sem lahko normalno odraščal in se tudi šolal v tamkajšnji šoli. Ob plačilu mastne podkupnine so me sprejeli v šolo kljub skorajšnji gluhoti.

Kje pa ste dobili vso to tehnologijo, da se lahko tukaj pogovarjate z menoj?

Ali misliš, da je to kakšen problem? Pri nas črni trg cvete kot nikjer drugje…

Tudi moja inštruktorica, ki mi je pomagala pri učenju, je delala na črno…

Oh, to se dobro ve, da je siva ekonomija prisotna, nisem pa vedel, da se tudi kaznivih dejanj proti družbi ne odkrije… Res nisem vedel…

O kakšnih kaznivih dejanjih je tukaj govora?

Ja, skrivanje otrok, pa nešolanje otrok, podkupovanje, delo na črno, ipd, to je vse kaznivo.

Xmoy, če me ne bi učila učiteljica, ki si je želela zaslužiti nekaj dodatnega denarja postrani, na črno, na domu, bi bil zdajle nepismen, ne bi znal računati in delal bi tista dela, ki jih delajo težko duševno prizadeti v varstveno delovnem centru. Ali si tega želiš?

Xmoy, če me starši ne bi skrili, bi bil zdajle bebček. Tudi mene je učila vzgojiteljica na črno. Nekaj razredov pa sem proti podkupnini naredil v šoli, tako da imam formalno izobrazbo.

Če bi delodajalcu povedal, da sem naglušen, bi letel v varstveno delovni center, kar pa si najmanj želim. Imam družino, ki bi brez moje plače težko shajala, zato si česa takega ne morem privoščiti.

Zato so pa varstveno delovni centri, da ti odvzamejo skrb za otroke in družino. Lepo bi te ločili in bi šel na lepše. V varstveno delovnem centru sigurno ne bi delali kot duševno prizadeti… Pa tudi nepismeni ne bi bili, saj vas bi tam usposabljali, in to vse življenje!

Kdo pa si, Xmoy?

Sem agent tajne policije in čudno, da nimate nobenega strahu pred menoj. Pa še tikate me…

Xmoy,a ne vidiš da te gluha mladina zajebava,pridi enkrat na Zavod v Ljubljano pa boš videl kakšni so fraeri,kaj vse zmorejo.

Vam bom že dal zajebavanje!

New Report

Close