Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Kako prebarvati blago

Kako prebarvati blago

Imam eno temno modro tkanino, v bistvu je prevleka za posteljo.
Pomagajte mi z vašimi izkušnjami in idejami, kako pridem do svetlo bež barve:)))
Najprej jo bo potrebno verjetno razbarvati …, nato pa pobarvati v želeno barvo?

A imate kake izkušnje s tem, kako naj to opravim, s kakšnimi belili in barvami, pa kje naj to najugodnjene nabavim?

Če pa veste, da kdo to počne, bi bilo pa še bolje.

Hvala in lep pozdrav!
Petra

Jaz vem za malce obratno smer :))) hčeri sem delala nekaj stvari iz belega žameta, ki sem ga ugodno kupila na kg. Blago sem potem, ko je bilo zašito, pobarvala z barvo, nekaj viola, nekaj zeleno. Pa mi barva ni bila všeč, je bila premočna in sem vse skupaj dala v razredčeno varikino :)))
Uspelo je super, žal pa ni predvidljivo. Ne moreš vedeti, kak bo končni rezultat.
Veliko sreče

Moje izkušnje z razbarvanjem bombaža so zelo različne. Z otroci smo delali vzorčke z arekino na majčkah različnih barv-predvsem temnih, pa razbarvani del ni bil nikoli bel. Po moje je odvisno od barvil, ki so bila pri obarvanju blaga uporabljena, ta pa imajo ponavadi veliko rdečega pigmanta (je zelo močan), zato se ponavadi tkanina razbarva na roza, svetlo lila, rumeno, oranžno ali pa svetlo rjavo.
Predlagam ti, da na en notranji vogalček (tam kjer so gumbi na prevleki) poskusiš čisto majčken konček(1x1cm) zmočit in namazat z varekino (arekina ni v tako močni koncentraciji), počakaj par minut (barva se vidno spreminja) in speri z veliko vode-tako boš videla v kaj se razbarva ta tvoja tkanina. Varekina tudi razžira tkanino, zato je ne smeš pustiti predolgo (v vsakem primeru, pa bo tkanina bolj občutljiva, sploh če je tanka)-pod tkanino tam kjer boš nanesla varekino, daj kar debel sloj časopisnega papirja, da ti ne bo varekina razžrla tkanine še kje drugje.

ali kdo ve kje kupiti barve za prebarvati ol starke in kako to narediti

New Report

Close