Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kako pozdraviti Blanitis.

kako pozdraviti Blanitis.

Prosim za nasvet kako pozdraviti Balanitis na spolovilu ki je trdokoren in se ne odziva na zdravljenje z krememi,pa tudi anitbiotiki.Gre za starejšo osebo ki je ta problem pesti že cca 3 leta.
Hvala za koristen odgovor.

Spoštovani!

Pa je bila na pregledu pri zdravniku, saj je razjeda, ki se ne celi, lahko tudi znak raka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani prim.Kersnik!
V tem primeru gre za moškega ki ima to vnetje na vrhu penisa,oziroma na kožici okrog glavice.To so drobne rdeče picike ki motijo cca 3 leta.Dosedaj je po navodilih spl.zdravnika uporablja:Acidi borici,Betadine,Imazol komplesta,Plimykol,Canasten,Garamicin.Nazadnje je pri specijalistu za kožme bolezni Mb. bil decembra 2008,zdravnik pa ga je naročil za obrezovanje v aprilu.
Mož se sprašuje,ali je res tak poseg nujen,oziroma ali se da še kako drugače pozdraviti to vnetje.Lepo prosim za dalnji nasvet,kam se obrniti da bo ta nadloga rešena na neboleč način.
HVALA! Z spoštovanjem, Lavinija.

Spoštovani!

Vidim, da imata že obsežno zbirko nasvetov in zdravljenja. Obezovanje najbrž svetuejo zaradi vnete kožice, ki se lahko brazgotini in izoži. Več težko dodam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Imam hude tezave .Meni se zdi da imam balanitis.Star sem 16 let in tega nimam vedno to se mi zgodi enkrat na leto.To se mi spet zdaj dogaja in nimam potrplenja k zdravniku pa nebi sel ,ker me je sram.Ko imam to, me pece penis ter se mi lepi na gate.Prosim pomagite! Slisal sem da to lahko odpravim z kamilicnim cajem ali medom.

Pozdravljeni,
razumem, da je neprijetno, a zdraviti je treba. Potrebno je redno umivanje, lahko tudi izpiranje s kamiličnim poparkom, potrebno je umiti kožico in glavico penisa. Priporočam nanesti kakšno antibiotično mazilo. Če se v par dneh stanje bistveno ne popravi, morate k zdravniku.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close