Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje kako povedati (zanimivo) za nosečnost

kako povedati (zanimivo) za nosečnost

Pozdravljene!
Sem prvič z vami pa mi je forum o nosečnosti full super prebirat.
Ne vem še, če se v mojem buščku kaj dogaja. Za preventivo pa bi vas vprašala, če ima katera kakšno zanimivo izkušnjo o tem kako so povedali (partenrju, starem, prijateljem) za nosečnost. Ko bo ta čas bi rada svojim povedala na malce drugačen način kot pa ” ja babica in dedek bosta”.
Nihče pa verjetno ne pričakuje naraščaja in za vse bo to prvič, če bo.
To je najin prvi mesec brez zaščite. Ker pa nikoli nisem imela redne M še nisem naredila testa in ga še kakšnih 14 dni ne bom.
Če bo + se pa še tak beremo.

Lep pozdrvaček.

Midva z možem sva bebico načrtovala že nekaj časa, zato sva praktično skupaj delala CB. Jaz sem naredila test, nato pa stopila do njega, ga objela, mu cmoknila lubčka in povedala, da bo postal očka. Kljub načrtovanju, je bil vidno šokiran in hkrati vesel.
Svoji prijateljici sem povedala par dni zatem, ker je ravno pogovor nanesel na tako temo, da sem ji povedala.
Starši in najini sestri z družino pa so izvedeli še isti dan, ko sem domov prinesla prvo slikco UZ. Kar s slikco sva šla do njih (bilo je ravno na predbožični večer, ko smo se obdarovali), mož je govoril, da sicer imava midva tudi darilo, vendar tokrat v dveh kosih. Prvo je tole (sva dala darilo), drugo pa je vrednejše od prejšnjega in hkrati posebne vrste (takrat jim je ponudil sliko UZ). In na enak način so izvedeli tudi moji starši in njegova sestra. Moji sestri sem pa kar preko i-neta poslala slikco in ji čestitala, ker bo teta (je bila ravno takrat v službi, zato sem ji sporočila na tak način).

Sem pa zadnjič videla v restavraciji, kako je punca presenetila svojega fanta z novico. Dala mu je paketek. Ko ga je odvil, sta bila v prozorni škatlici copatka. Vsem je bilo takoj jasno, kaj se dogaja in tudi on je takoj “zaštekal”, kaj mu sporoča.

Vsekakor bo to edinstven trenutek, četudi se ne boš prav posebej pripravljala na to, kako komu povedati.

Pa veliko sreče!

lp, Jessy

Jaz se spomnim, kako sem v tistem času, ko sva delala na otročku, razmišljala – kaj pa če bo, kako mu bom povedala. Vendar ko sem res zagledala tisti dve tako zaželjeni črtici, so vsi plani padli v vodo, ker sem se lahko samo pricmerila iz kopalnice. In potem sva skupaj jokala v kuhinji. Ni bilo videti romantično, pa je bilo vseeno čudovito.

Hehe, meni se je ponudila priložnost povedati staršem kar sama od sebe. Mama je namreč ob novem letu v dar dobila lepo vazo, okrog nje pa so bili tri angelčki iz gipsa ali kaj – taki kot so sedaj moderni… Vsak od angelčkov naj bi predstavljal enega od vnukov, ki jih mama že ima. Pa sem enostavno rekla: “Mami, dobila si enega angelčka premalo!” Veselje v hiši.

Moja prijateljica je svojemu očetu in mami dala narediti majici “dedi bom” in “babi bom”. Prav ponosno sta jih nosila 🙂

Moja prijateljica pa je naredila kosilo vse tako kot se za romanticno kosilo spodobi,za poslastico pa je bil sladoled v katerem je skrila dudo.

Vsem hvala, zanimive ideje.
Sem se odločila, da počakam do valentinovega in takrat naredem test (če me M ne preseneti prej), pol pa si nekaj zmislim kot darilo ob večerji (mogoče duda ali pa copatki).

Vsem lepe trebuščke in zdrave pikice!

Evo, našla malo časa.

Enim staršem sva povedala tako, da sva kupila knjigo o dedkih in babicah ter jo lično zavila. Pol smo se pa šli igrat Scrablle, kjer sva povedala, da zmagovalec dobi nagrado (izjemoma). In pol sva seveda z dragim sestavljala samo kratke in bezvezne besede, tako, da sta bila starša ful dobra. In ker je bila razlika v točkah med staršema minimalna, sva pač najavila, da si naj darilo kar razdelita. Pol sta dobila darilo, ga odpreta, veselje….

Ta drugim pa tako, da sva kupila podobno knjigo, jo zavila v plenico in okrasila s perjem. zakaj s perjem ? Ker sva pol sestavila besedilo o pismonoši golobu, kako nosi pošto in na koncu zgodbe, da je prinesel tudi telegram z veselo novico… Paket sva postavila pred vrata hiše in pozvonila, ampak sva se skrila. Seveda takoj radovednost, kaj je prispelo… in pol se je mama prebijala skozi pisanje, na koncu pa izvedela veselo novico… veselje….

New Report

Close