Kako povedati nekomu, da je čas, da naredi nekaj zase??! Vsi gledajo z očitkon na to, če fant svoji punci ali ona njemu po resnici pove, da bi bilo zdravo poskrbeti zase oz. shujšati. Prav partner je tisti, ki lahko pomaga. Tu ne gre za to, da nekoga ne sprejemaš takšnega kot je, ampak mu, ker ga imaš rad, želiš pomagati. Vzrok je predvsem v nepravilni in nezdravi prehrani in premalo gibanja.
Poskušala sem ze z:greva skupaj tečt,skupaj paziva na prehrano…
Pa se mi zdi, da je on brez volje in noče! Ne upam pa direkt rečt,ker se bojim, da bo napačno razumel…
Kaj naj?
Tudi midva sva že bila v taki situaciji. Fantu sem morala na hlačah skoz gumb prestavljat, potem sem pa mu kar rekla, da mu ne bom več prestavljala gumbov in da bi lahko mal shujšal, saj je imel že kar velizga bušija.
To je sprejel bolj za šalo kot za res, tako da sva si potem vse v hecu povedala, kdo ima več celkota in da se je tud moja ritka čez zima preveč razširila…
Bila sem presenečena, ko sem ga hotela povabit na pizzo, je rekel da ne bi šel, da je sit… Potem ga je pa njegova mama podražila, da tudi kosila ni jedel in potem ni mogel več, je pa kar priznal, ne bom jedu, ker je ana rekla da moram shujšat, ker imam velik trebuh. Tako, da pri nama je bilo več smeha in ni bilo nobene zamere, še zdaj predno greva na plažo se pokomentirava, jaz mu pokažem ritko in nogice, on pa meni trebušček-ki ga ni več, mišice na rokah..
Ko sva oba zadovoljna se odpraviva in uživava.
Jaz pisma ne bi pisala, ampak bi mu kar direktno povedala. Ne tako recimo: daj shujšaj že enkrat, ker si debel kot pujs. To je žalitev. Pač pa recimo: dobro bi bilo, ko bi shujšal, ker …. Jaz imam namreč izkušnjo s pisanjem pisma. Saj ne, da bi prišlo do zamere, ampak med nama je nastala neka čudna tišina, za trenutek sva izgubila stik.