Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo kako povečati količino mleka

kako povečati količino mleka

Lep pozdrav, spet imam vprašanje za vas.

Zadnjič sem vas spraševala o teži pri treh mesecih, ki se ni dovolj povečala- Zdaj sem preizkusila po dojenju s pumpico napumpati še kaj mleka in ugotovila, da ga ni nič. Potem pa sem si ponoči naredila zalogo in ugotovila, da če ji po dojenju dam flaško še naprej pije. Moram pa povedati da sem tudi ponoči nabrala komaj dovolj mleka-160ml. Ko jo tehtam na domači tehtnici, se v 10 dneh teža še ni premaknila iz 5.4 kg na 5.5 kg (bolj natančne tehtnice nimam).

Sedaj me zanima kako naj povečam količino svojega mleka-nekaj sem brala o tem, pa ni pisalo nič konkretnega-samo dojenje po želji otroka, kar pa že ves čas delam.

Pričela sem ponovno piti čaj za dojenje (zaenkrat še ni učinka), so mi pa pri mastitisu, ki sem ga imela pred 14 dnevi naročili, da naj ga opustim.Naj bi nastal zaradi preveč mleka???

Prebrala pa sem, da če začnem z dodajanjem mlečnih formul, da bo moje mleko počasi usahnilo. Kaj naj storim.

Že v naprej se vam zahvaljujem za vašo potrpežljivost in za prijazne odgovore na vprašanja, ki jih ne zmanjka.

lp, Vanja

Pozdravljena!

Ali ste se že pogovarjali na forumu Dojenje? Tam odgovarja Karmen Mlinar, ki je vodilna stokovnakinja LLL pri nas. Mreža LLL je po vsej Sloveniji tudi prek telefona.
Glavni poudarki za tvorbo mleka so zadostno pitje tekočin, najbolje vode, počitek, toplota, zadovoljnost, povpraševanje in pravilno sesanje.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close