Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Kako poteka?

Kako poteka?

Zanima me kako poteka punkcija likvorja? Nevrolog mi je omenil, da je precej neprijetna in da so možni “stranski učinki”.
Zanimajo me predvsem vaše izkušnje, koliko časa ste bili na bolniški itd.

Za odgovore se Vam že vnaprej zahvaljujem,

mymy

Pri meni ni bilo tako hudo.. Pač, obrneš se na bok. Moraš se popolnoma sprostit.. (Pomisli na nekaj lepega..) Nato ti zdravnica zbode injekcijo, v hrbtenico … V tem položaju moraš biti cca 2 – 3 ure. Sama sem poskušala malo zaspat, vendar ni šlo.. Na srečo nisem bila sama v sobi, tako sem se pogovarjala s sosedo.. Pravijo, da ne smeš vstat, ker te lahko začne glava močno boleti.. Jaz sem po 5 urah morala nujno na WC.. Sem odšla.. Na srečo nisem bila omotična. Niti glava me ni bolela.. Po mojem vse odvisno od posameznika, kako bo stvar prenašal..

Priporočajo 24 urvodoravnega ležanja, če pa že moraš kam it, vstani raje bolj počasi, ker se rado zavrti v glavi. Mene ni nič glava bolela, mogoče zato, ker sem popila veliko tekočine. Ležala pa nisem kaj dosti. Srečno!

Kako poteka?

Ležiš na boku, pokrčen (glava in kolena skupaj), te špiknejo in konec. Dostikrat jim ne uspe in ponovijo naslednji dan. Po punkciji dve uri ležiš na trebuhu nato pa čim dlje še na hrbtu. Jaz sem ubogala navodila in vse je bilo brez problema, le z rezultati nisem bila zadovoljna.

Srečno

New Report

Close