Kako postati mediator?
Pozdravljeni
Zelo me zanima mediacija, vendar se bojim, da moja izobrazba ne ustreza (ekonomist). Zanima me, kakšni so pogoji in kako se uspozobi oseba, za ukvarjanje z mediacijo.
Hvala vsakemu, ki si bo vzel(a) par minutk časa za razlago.
Lep dan še naprej
Živjo, o tem smo na tem forumu precej govorili in vabim te, da si ogledaš na temi z naslovom Mediator, ali pa kar klikneš na povezavo:
http://med.over.net/forum5/read.php?224,4785749
Lep pozdrav,
mediatorka Milena
Mediator lahko postane vsak posameznik ne glede na smer izobrazbe. Kdor želi razviti mediacijske spretnosti in postati mediator, se lahko vključi v program usposabljanja za mediatorje, s pomočjo katerega razvije spretnosti strokovnega vodenja postopka mediacije tako v formalnih okoljih kot tudi v vsakdanjem življenju.
Zavod Rakmo, ki je na področju mediacije med vodilnimi organizacijami v Sloveniji, ponuja kvalitetne programe usposabljanja za mediatorje. Osnovno usposabljanje (80 ur) je namenjeno seznanitvi s temelji mediacije in razvijanju mediacijskih veščin. Za pridobitev naziva mediator je potrebno opraviti še 60 ur dodatnega usposabljanja, kjer udeleženec s praktičnim delom pridobi izkušnje pri vodenju mediacij ter hkrati dodatno okrepi mediacijske spretnosti. Na supervizijskih srečanjih pa udeleženci z mentorjem analizirajo primere mediacij, morebitne težave in ozavestijo možne rešitve. Po uspešno zaključenem usposabljanu lahko začnete izvajati mediacijo v okviru zavoda Rakmo ali pa delujete samostojno oz. v okviru drugih institucij.
Po končanem osnovnem usposabljanju za mediatorje se lahko udeležite še nadaljevalnih usposabljanj: za šolske mediatorje, za družinske mediatorje, za mediatorje v podjetjih itd., kjer utrdite
in nadgradite mediacijske spretnosti in pridobite dodatna znanja specifična za zadevno področje mediacije.
Zavod Rakmo organizira osnovna in nadaljevalna usposabljanja za mediatorje po vsej Sloveniji. Kdaj in kje potekajo usposabljanja za mediatorje pri Zavodu Rakmo lahko preverite na naši spletni strani: http://www.mediacija.com/usposabl.htm. Lahko pa nas tudi pokličete (01/436 41 17) ali nam pišete na [email protected] oz. [email protected] in z veseljem vam bomo postregli s podrobnejšimi
informacijami ter odgovorili na vaša vprašanja.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.