kako postati maserka
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kaj vse je potrebno , da postaneš maserka. Ali je dovolj , da opraviš tečaj ali moraš opraviti še kaj drugega. In če mi lahko svetujete, kam se naj obrnem sem pa iz Maribora. rada bi postala maserka pa ne vem kam se obrniti . Za odgovor hvala in lep pozdrav.
@ začetnica,
Če imaš željo postati maserka z javno veljavnim certifikatom, je potrebno opraviti izobraževanje po programu NPK (Nacionalne poklicne kvalifikacije).
V Mariboru po programu NPK – maser, izobraževanje izvaja Srednja zdravstvena šola – izobraževanje odraslih.
Ta usposobljenost se tudi vpiše v delovno knjižico.
Kako pa je z izobraževanji, če certifikata ne potrebuješ? Če želiš samo masirati?
Zanima me za okolico Celja in tudi širše…
zanimivo bi bilo, če bi objavljali kje vse se ti tečaji izvajajo.
A je kakšna predpisana starost, da lahko tečaj opraviš? A ga lahko že v času srednje šole?
k.
Glej pri masaži je tako, da je predvsem pomebno, da dobiš dobre osnove, potem pa je več al manj vaja tista, ki ti da grif oz. občutek za telo. Za lastno uporabo je čist fajn vzet en navaden tečaj, ki navadno ni tko drag in se naučiš malo teorije in predvsem prakso. Moja prijateljica je bla v Ljubljani na tečaju http://www.spirit-star.com/tecaji_masaze/tecaji_masaze.htm in je bla full zadovoljna. NA spoščen način podanih full velik prijemov in tut osnovno teoretično znanje.
Priporočam 🙂
če želiš odpreti lasten salon potem potrebuješ NPK, sicer lahko masiraš tudi brez, saj odgovorni prevzame odgovornost za tvoje delo
Jaz nisem opravila nobenega tecaja, v zivljenju sem bila le 1x na masazi in sedaj redno delam kot maserka, zaposlena v tujini, kjer ni potrebno imeti nikakrsnih papirjev. Torej je najpomembnejsi obcutek, pa tudi iznajdljivost, malo improvizacije in to je to. Naucis se pocasi, odvisno od posameznika. Jaz sem se zelo hitro, ker sem baje ful talentirana za masaze; pokazejo mi enkrat in nato znam sama. Vaja/praksa pa itak dela mojstra.
Draga Jelka…
kako je v tujini z masazami, ce vas lahko vprasam v kateri drzavi delate in je vse podobno kot pri nas?
Lep dan,
Tjasa
Tu, kjer sem, se da lepo ziveti od opravljanja masaz, seveda je treba fejst fejst garati. Kako mislite, ce je podobno kot pri nas? Zdi se mi, da je v SLO masaza se vedno nek luksuz, nekaj, kar si ne privosci vsak. Tega v bolj razvitih drzavah ni, oziroma si ljudje kar privoscijo sprostitev, saj je stres tisti, ki se nabira ravno v predelu hrbta, ramen in vratu.
Pozdravljeni !
Pred kratkim sem se pozanimala na obrtni ubornici za s.p. za masaže. Povedali so mi,da ni potrebno imet NPK, temveč samo znanje iz masaže. Torej je dovolj opravljen dober tečaj. NPK pa se lahko opravlja tudi naknadno. Če pa koga zanima je 3.10.2009 v Mariboru tečaj klasične masaže več pa najdete na:
Za odprtje s.p. res ne potrebujete opravljen NPK, vendar vam pa iz izkušenj lahko povem, da ga je koristno narediti. Pridobite dosti širše znanja anatomije človeškega telesa, kar vam kasneje v kolikor se misliti aktivno ukvarjati z masažo lahko samo koristi. Prav tako pa boste pred strankami tako imeli večjo kredibilnost.
Lep pozdrav!
Mene pa zanima če se tečaji masaže izvajajo tudi v Murski Soboti! Sem namreč končala srednjo poklicno šolo in glede na izobrazbo nikjer ne morem dobiti službe,zato me pa zanima masaža.Zanima me še tudi koliko stanejo ti tečaji,ter kako dolgo trajajo in kaj so splošni pogoji da se na tečaje sploh lahko prijavim.
Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem!
Lep pozdrav,
Petra
Tečaj klasične masaže zs pripravo na NPK izvajam v Salonu za vrhunsko nego telesa-Daria, Borova vas 9, Maribor in v Murski Soboti v prostorih ljudske univerze. Več inf. 040 642 062, ali http://www.daria.si
zdravo… Jaz sem opravil predmete masaze in prve pomoci ter anatomije na sportnem faxu, zdaj pa me zanima kaj se mi najbolj splaca za naprej ter ce se mi to predznanje na kaksnem tecaju tudi prizna.. Z masazo bi se rad tudi poklicno ukvarjal..
@ ZAČETICA
Za odprtje s.p. ne potrebuješ NPK, je pa seveda ZELO priporočlljivo ga imet, zaradi tega, da sploh veš, kaj masaža je in kako se izvaja, pa še strankam je všeč, da na zidu vidijo, da nisi samo nek kvazi maser.
Tečaj masaže v Mariboru je tale: www.tecaj-masaze-com
Pa oblilo uspeha.
Sama sem opravila tečaj klasične masaže na tečaju Spirit Star, ki ga vodi ga.Zinka Kosec. Moram reči, da me je izvrstno naučila, to mi je potrdilo kar nekaj maserjev, ki so imeli NPK. Toplo priporočam.
Forum je zaprt za komentiranje.