Kako postati asistent?
Mogoče kdo ve kako postati asistent na faksu? Ali so kakšni razpisi ali je to treba vprašati na faksu, če sploh koga rabijo?
Najprej jim moraš 4 leta v rit lezt.
in bit najboljsi in najbolj priden……….
pa še kakšna veza prav pride
Predvsem moraš imeti zelo visoke ocene, po možnosti povprečje čez 9.In če imaš srečo in po možnosti še kaj vez, postaneš najprej mladi raziskovalec. In potem z malo sreče asistent.
Ja. Najprej MR.
Ni res, da je najprej potrebno biti MR.
Dejansko pred diplomo ne mores postati asistent, lahko si demonstrator. Nato zaprosis senat fakultete za izvolitev v naziv asistenta, kjer pac pridejo v postev dovolj dobre ocene in, ja, tudi veze.
Na našem faksu še z diplomo zelo zelo težko postaneš asistent. Skoraj vsi asistenti imajo magisterije, štirje pa že doktorate.
To ni res, da moraš biti najprej MR.
Vem, da moraš imeti dobre ocene in da moraš imeti diplomo. Zanima me delo na faksu, ker potem lahko delaš podiplomca in ti ni potrebno plačati šolnine. Pa me zanima ali so kje kakšni razpisi s pogoji.
kdo pa želi biti asistent na faxsu, lepo vas prosim
Emmm… Kdo pa bo prej prišel do naziva asistenta? Nekdo, ki se bo tako prijavil ali MR?
S tem je pa tako, da ali si dejansko MR ali pa si zaposlen na faksu v okviru kakšnega inštituta, in ti potem ta plača šolnino. Podobno je pa, če se zaposliš v firmi, ki ti je pripravljena plačati šolnino…
Wavemaker,
Asistent na faksu si želi biti nekdo, ki želi študirat podiplomsko in nima za šolnino.
Če si MR si že zaposlen. Asistent je pa tudi zaposlen. Oba sta na faksu, ampak plačana iz različnih virov. MR ima tudi manj dela. MR ima že plačo in šolnino, zakaj bi se mu potem šlo za status asistenta?
MR pa ni lahko postai, sem že izpadla za letos. Zdaj pa iščem še kako pot, da mi ne bi bilo potrebno plačat šolnine, ker jo namreč ne morem.
Sej MRju se ne gre za STATUS asistenta. To pač lahko postane njegovo delo. Ker kot MR morš neki delat. Ponavad vse, kar ti dajo. In ni res, da ima manj dela. MR je zaposlen, kot bi bil v kakšni drugi službi, poleg tega pa še študira. Isto, kot če delaš kje drugje… Oz. še več dela kot kje drugje…
Aja, drugač so pa asistenti ponavad tisti, ki so že magistrirali oz. doktorirali… Smo se zdejle menl, in nismo na 3 faksih našl niti enga asistenta, ki bi imel samo diplomo…
Še vedno je pa vse mogoče… 🙂
Velik sreče!
Pri nas imajo MRji manj dela kot asistenti. Manj obveznih ur. Morajo pa biti na faksu tri dni v tednu, kar ne opmeni, da morajo imeti vaje.
Očitno se nismo razumeli. Ne msilim tistih asistentov, ki imajo to napisano v nazivu. Mislim tiste, ki delajo kot asistenti in so komaj diplomirali. Delajo pa magisterij oz. dokotrat. LOgično je, da je asistent tudi ko je že dr., ampak tudi, ko diplomirala že lahko postane asistent ali bolje rečeno pomočnik profesorja na faksu in me zanima kako?
Ponavadi te sami pokličejo, če se jim zdiš primerna in nekoga potrebujejo.
mislim da moras kandidirati na ministrstvu al nekej drugje
v glavnem obstaja nek razpis na katerega se moras prijaviti
Sem ze brskala po netu pa nikakor ne najdem razpisa.
VIP
Forum je zaprt za komentiranje.