KAKO POMAGATI PARTNERJU
Svojemu partnerju sem zaupala svojo zgodbo, pa tudi to kaj pričakujem od njaga, ker bi rada moje “more” zaključila. Izgleda mi razumljiv dokler se o tej temi pogovarjava, ko pa pride zame “težko” obdobje flash back-a pa preidem v fazo, ko me spolno življenje ne zanima. OK, če to traja teden, dva, če pa je vse skupaj daljše lahko pride do krize v patnerskem odnosu. Kakšne izkušnje s tem imate ostali?
pozdravljena
skušam se postaviti v kožo obeh…..
problem je spuščati se v vezo, pa ne biti “ozdravljen” od preteklosti. razumem tebe, da ti na vsake toliko časa ni…. razumem pa tudi partnerja, da sigurno ni sproščen, ker verjetno ne ve točno koliko ti dejansko je od tega oz ti ni in kaj razmišljaš vmes…..
osebno bi težko bila z nekom, ki takih traum kolikor toliko ne bi preživel. drugo bi bilo, če bi se ti to zgodilo v času vajinega razmerja, v kolikor pa gre za stvari iz preteklosti pa bi morala sama preceniti ali si za odnos sposobna ali ne. razmerje je skupek nekih relacij med partnerjema in spolnost je precej pomembna.
žal si tukaj ti “invalidna” in boš morala stvari urediti pri sebi. dvomim, da bi kdo dolgo plačeval za grehe nekoga iz preteklosti.
Se ne strinjam.
Sama še nikoli v življenju nisem srečala popolnega človeka. Še nikoli nisem videla para ki ne bi imel padcev. Mislim, pa da je lahko to, da par nekaj skupaj predela tudi koristno in zvezo utrdi. Ne vem zakaj bi se morala na kateremkoli področju v življenju ustavljati, oz. zavirati partnerske odnose zato ker predeluješ težke traume…. Življenje je pot, vse kar se ti je zgodilo je del nje, partner pa naj bi bil ta oseba, s katero stopata skupaj skozi življenje. Mogoče ne bo šlo, mogoče pa bosta uspela in ob sebi boš imela človeka, ki ti je bil sposoben stati ob strani v tako hudih momentih-zlata vredno!!!!
Poleg tega ima vsak človek temno plat in to, da je nekomu naloženo predelati tako težke zadeve še ne pomeni da je pijavka, tudi on lahko svojemu partnerju stoji ob strani in mu po svojih najboljših močeh svetli njegove temne trenutke.
Lep pozdrav!
brbrbrbrbranka ima prav. Tudi sam sem v takšni situaciji Nataška7. Dekle preživlja traume iz preteklosti in ji ni do spolnih odnosov. Moraš vedeti, da je vse to težko! Včasih se vprašam, jo ne privlačim več ali kaj je zdaj to, me ne ljubi? Glede na to da je najino spolno življenje bilo zelo pestro(v preteklosti), tudi po 4-5 ali celo večkrat na dan, sedaj pa že par tednov nič, se človek vpraša kaj je zdaj to? Vem da če sem bil včasih zmatran oz. zaspan in nisem imel volje, da bi se ta trenutek dala dol in je bilo vse narobe… Ne vem iz kakšnih razlogov tebi Nataška7 trenutno ni do sexa, ampak jaz svojo drago razumem in je ne bom silil v nekaj kar ne more oz. trenutno noče početi… da si je želim, želim se je ful, ampak sem pripravljen počakati in ji pomagati oz. stati ob strani vse dokler se ne zacelijo stare rane… To dekle mi ful pomeni, tako da mi nič težko storiti za njo! Tudi tvoj če te ljubi iskreno od srca, ti bo pomagal in stal ob strani… Moraš se pa zavedati, da smo ljudje različni in da vsak ne bo čakal in stal ob strani, kot je ga. brbrbrbranka nevedla “plačeval grehe iz preteklosti”
Vse najbolje vam želim in držim pesti za vse nas!
S spoštovanjem, x-y…