Kako pomagati osebi, ki
Pod vsakim nivojem je obsojati ženske, ki so naredile splav in se tako neobzirno vtikati v zasebnost drugih, katerih življenja ne poznate. Veliko otrok umre živorojenih, žal je usoda včasih zelo kruta in ne izbira. Zelo lepo si povedala sos, duša je nesmrtna in s tem se popolnoma strinjam. Upam si trdit, da se duša utelesi ob razvoju zarodkovih možganov, kar je pravzaprav logično, zato se mi prekinitev nosečnosti ne zdi obsojanja vredno, sploh pa ne vredno debate, ki ne vodi nikamor in je že smešna.
Na podlagi kakšnih dokazov pa ti verjameš v to, da je telo samo posoda duše? Kako lahko dokažeš, da nekdo živi naprej, potem ko ga ubijejo? No, Harekrišnovci verjamejo v neumrljivost duše, reinkarnacijo, pa ne bom šla Bhagavad Gite citirat. Pač sem se odločila, da je Biblija zame bolj primerna. Zdi se mi bolj logična, realna in tudi njene prerokbe so me prepričale. Kaj pa je prepričalo tebe, da verjameš v neumrljivost duše?
No vidiš, ti verjameš v eno vero, drugi pa v svojo, ne vem zakaj si tako nestrpna do drugih verujočih. Zame je duša nesmrtna, tako kot za mnoge, ki verjamejo v posmrtno življenje. In teh ni malo… Splav po zakonodaji ni umor in nikoli ne bo, zato se kar sprijazni, da bodo ženske še naprej hodile na ta poseg. Lep dan še naprej in čimmanj solz ob spoznanju tega krutega dejstva. Čao
Tega krutega dejstva? Torej priznaš, da je kruto! Bravo.
Sploh pa, nisem nič nestrpna. Saj vas razumem, tudi sama sem včasih verjela podobno kot ve. Rada bi samo dala iztočnico za malo drugačno razmišljanje. Vera, v katero verjamem jaz, nudi mnogo več dostojanstva živemu bitju kot duši. Uči, da sem jaz edinstvena duša, da sem sicer ena izmed mnogih miliard, a Stvarniku ravno tako pomembna kot kdorkoli drug. Uči me, da karkoli bom naredila v življenju, bom tukaj in sedaj, ne pa v nekem kvazi naslednjem življenju, ki je samo potuha za tiste ljudi, ki nočejo sprejeti odgovornosti za svoja dejanja. Itak, da je bolj luštno verjet, da če bom zeznila to življenje, ga bom pač zeznila. Saj se bom rodila v drugem telesu (oziroma posodi) in bom imela dovolj časa reciklirati svojo “karmo”.
A da ne pozabimo, lepo da si priznala, da je poseg splava kruto dejstvo 😉
Kako lahko ubiješ nemočno in nič krivo bitje.To se sprašujem,ker ne razumem,da lahko posežeš po lastnem ,čeprav nerojenem otroku.
Kot BARBARI in še huje.
Ne bi rada obsojala.Večino potem grize slaba vest,tiste,ki pa ne,škoda vsake besede.
Zavedajte se slabih karmičnih posledic za dejanja,ki jih najvišji ne pozabi!
Ne gre za religijo,ampak za dejstvo!
Nič ni šenkanega!
Kot prijateljica ji ne moreš tukaj stati ob strani,ker ji tudi sveče pri …nisi držala.S temi odločitvami se naj spopada sama s svojo vestjo,če jo kaj ima!
draga moja,
ker so vam pred stoletji iz biblije izbrisali vse, kar je namigovalo na reinkarnacijo (pa nisi bili najbolj pedantni – pravijo viri, ki jim pač verjamem – tako da tu in tam kakšen namig notri še obstaja) razumljivo da tebi zdaj pač ne more biti veliko jasno v tem oziru … nič kar ni v bibliji ta trenutek, nič od tega zate ne obstaja več!
zame pa je to dejstvo (zase imam več kot dovolj dokazov – osebnih in posrednih (pričevanja iz druge roke, raziskave, študije, zgodovina …)):
http://en.wikipedia.org/wiki/Reincarnation
SPLOH PA:
daj, pa TI DOKAŽI, da duša ni večna (to, da je edinstvena je samo po sebiumevno in ne izključuje pojma večnega)
in kakšne dokaze imaš, da je biblija res vredna kakšne pozornosti, sploh ker jo s takim žarom priporočaš v branje?
Aja, a osebna izkušnja! No, prav osebna izkušnja je tudi podlaga vsem mojim prepričanjem! In jaz zase dokaze imam, žal pa si tega pač ne da sposojati – vsak si mora svojo gotovost sam poiskati! Tako to pač je!
Precej nerazumljiv stavek. Upam, da hočeš reči tole: Splav, v 21 stoletju, ob izobilju kontracepcijskih sredstev, ne opravičuje nemoralnosti in egoizma osebe, ki se je za njega odločila.[/quote]
To je point ja![/quote]
Se mi je zdelo, super 🙂
Mnogi so tule namreč mnenja, da je v sodobnem svetu splav le nekakšna kozmetična operacija, pri kateri dušici zgolj pomagaš do nove, boljše posode…
serija življenj v ta k*** svet in karma se ti zdita potuha, strašno pošteno pa se ti zdi, da se v enem samem življenju odloči o tem, kdo je za pekel, vice in kdo si zasluži nebesa?
pri tem, da se ljudje v samem štartu rodijo v neverjetno različne okoliščine: eni s srebno žlico v rokah, drugi v baraki malodane brez možnosti preživetja, eni bolni na možganih in tisti drugi, ki so jim odprta vrata najbolj prestižnih univerz na svetu?
mah, kakšna pravičnost pa je to: en sam poskus, s tem, da daš nekaterim po več 100 m prednosti v štartu?
in potem so eni prekleti za večnost, drugi pa blaženi za večnost …
opa!!!! večnost! uuuuu! a?
se malo spakuješ zdaj, ko se je še ena tvojega kova našla
tvoje spreobračanje povedanega je tudi precej za lase privlečeno … ker, a mnogi so tukaj kakšnega domnevno čisto istega mnenja? pa saj se bolj ali manj v ničemer ne strinjamo – če smo istega mnenja o tem, pa taisti nismo istega mnenja o onem drugem … pa o boljši posodici da je bilo govora?
Pravzaprav daj – naj te izzovem:
– dokaži, da je kdo iz PRO CHOICE ‘tabora’ nekaj takšnega rekel!
Spoštovana s.o.s.,
V različne okoliščine se rodimo, ja. Ampak ni garantirana zmaga hitrim, bogati niso nujno tudi srečni. In duševno bolni lahko kljub temu živijo človeka dostojno življenje. Saj se gotovo strinjaš, da si SAM odgovoren za svoje življenje. Lahko se vdaš v navidez brezizhodno situacijo, ali pa poskušaš nekaj narediti iz sebe. Ali pa ti je po drugi strani vse na zlatem krožniku prinešeno, ti pa zabluziš in pristaneš na drogi, v zaporu…
Pa menda ja ne misliš, da je prednost 100 m v štartu to, da ti je dana možnost študirati na prestižni univerzi?
Sedaj sem se spomnila, kako mi je neka visoko izobražena mladenka pripovedovala, kako da ima vse cerkvene zakramente in kako da je ona verna. (Jaz sicer na te zakramente nič ne dam, to so samo papirji.) Potem me je pa ravno ta okrog prinesla in mi ni plačala dela, ki sem ga zanjo pošteno opravila. Za par deset evrov je prodala prijateljstvo, dostojanstvo. Ne vem, če je ta mladenka izkoristila svojo “prednost 100 m v štartu”.
Lepo te prosim, da ne pozabiva, kaj navajaš kot dokaz, da se duša seli iz telesa v telo?
To je kar Irena, ki si dopisuje sama s sabo, tako kot na forumu Mladi o spolnosti, dokler je ni moderator zbrisal, kajne Irenca:)[/quote]
Kdo je kdo mi na anonimnem forumu dol visi! Toliko odgovornosti so mi moji starši privzgojili, da se po lastni krivdi ne spravljam na nemočne (še ne rojene).
Pa da nebo pomote splav obsojam samo kot obliko kontracepcije!
Vaše trobezljanje o veri in bogu in posledicah mi kot ateistu ne pomeni dosti!
S.o.s.,
V poplavi teh postov sem spregledala, da si mi navedla vire, po katerih verjameš v reinkarnacijo. V redu. To so tvoji dokazi. Moji pa so v Bibliji. Jih je več, a navedla bi za enkrat samo enega, ki ga je že navedel nekdo iz “mojega tabora”.
7 Tedaj upodobi GOSPOD Bog človeka iz prahu zemeljskega in vdahne v nosnice njegove dih življenja, in tako je postal človek živa duša.
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=1+Mz+2&id13=1&id5=1&pos=0&set=2&l=sl%5B/quote%5D
A si opazila, da človek NI DOBIL duše, temveč JE POSTAL živa duša?