Kako pomagati osebi, ki
SE SPLOH ZNATE VŽIVETI V TAKO STANJE, KO NE VIDIŠ DRUGEGA IZHODA KOT AB?
POSKUSITE IN POTEM PIŠITE.
JE PO VAŠE BOLJE RODITI OTROKA V NEZDRAVE RAZMERE IN POGOJE ZA ŽIVLJENJE KOT ITI NA AB IN GA NE MUČITI Z ŽIVLJENJEM V NEZDRAVEM OKOLJU IN RAZMERAH
KJER NE BO IMEL POGOJEV ZA ZDRAV RAZVOJ? FIZIČNI IN PSIHIČNI.
KAJ JE VEČJE ZLO???
AVTORICA PROSI ZA NASVET KAKO POMAGATI PRIJATELJICI PREBRODITI STISKO,
NE KAKO JO PREGOVORITI IN ZGANJATI MORALNE PRIDIGE SPOŠTOVANJU IN SVETOSTI ŽIVLJENJA.
NA KONCU KONCEV, ŽIVLJENJE PRI 30,50 ALI 70 TIH NI NIČ MANJ SVETO IN SPOŠTOVANJA VREDNO.
SE TEGA ZAVEDATE?
Najprej si preberi internetni bonton, potem se nehaj dreti.
Kako pa veš, kakšne so razmere pri avtoričini prijateljici? Kako veš, da so nezdrave in da se bo otrok mučil? Otroci so zelo prilagodljiva bitja, njih ne motijo stvari, s katerimi se obremenjujemo odrasli. Problem in strah je v nas, ne v njih. Otrok bo sprejel pogoje, kakršni pač so, kot nekaj normalnega, samoumevnega. Mama in oče sta tista, ki se morata prilagoditi otroku in, ker ju je tega strah ali tudi ne želita, je najhitrejša in najlažja pot splav.
Verjamem, da bi več kot pol splavljenjih otrok živelo čisto normalno življenje, če bi jim starši dali možnost. Starši so tisti, ki bi se jim življenje spremenilo in tega ne želijo.
Ampak to je moje mnenje. Ti imaš lahko svojega, lahko ga tudi izraziš, samo brez kričanja, v redu?
Hvala.
Imaš otroka/e?
Otrok potrebuje varno, z ljubeznijo obdano okolje. Ko sta vmes alkohol, pretepi, grožnje…. – tega ni…Otrok odrašča z vednostjo, da je življenje tako kot ga vidi in vsrka vase vse tisto, kar se dogaja pred njegovimi očmi…OTROK se prilagaja nam in mi smo mu Obzorje…Torej kaj je normalno in kaj ne – to vemo mi, odrasli!
…dobra Vzgoja, ljubezen, toplo, sprejemajoče okolje in še kaj…so vrline, ki veliko dajo otroku v dobi odraščanja, sploh v prvih mesecih življenja…in še vnaprej…
Jao pa saj res ne razumem, zakaj začnete nekatere takoj napadat, postanete žaljive, osebne, nizkotne…
Pove naj vsaka svoje mnenje, BREZ OBSOJANJA DRUGIH, prosim vas no, babnice smotane ;).
Lahko vsaka poda svoje mnenje brez poniževanja drugačnih od vas?
Meni se tudi zdi škoda otroka, ampak vsak razmišlja s svojo glavo in vsak bo naredil tako, kot se NJEMU zdi najbolj prav, hvala Bogu.
Moje mnenje je, da naj človek res hudo pretehta tole odločitev, če pa ne gre, pa ne gre.
Poznam punce, ki so v srednji šoli imele po 4 splave in kaj???
Nihče jih ni obsojal in jim solil pamet! Telo je njihovo in lahko počno kar žele.
Pametno je le, da se jih poduči, kar se takrat zaradi neobstoja interneta še ni dalo, da imajo ti splavi tudi negativne posledice. Ne samo možne fizične, temveč tudi globoke psihične.
Odločila pa se bo še vedno vsaka sama. Tako.
A danes se tu tudi vprašat nič ne sme, ne da bi ga terciarke napadle ?
Seveda je ubijanje greh. Tudi nerojene otroke. Tako pravi župnik, pa cerkev pa papež. Pa greh je bilo ubiti punco, ki je bila še 17 let v nepovratni komi. Pa kaj še ?
Ko pa je, npr. Hitler skuril 6 MIO židov, pa tega ni tako dolgo nazaj, pa bi bilo greha ? Škoda, da ni bilo takrat MONA, da bi kaj komentirale.
Papež je bil pa takrat gotovo na dopustu.
Tudi moja prijateljica je šla čez to , ne glede na moje strinjanje ali nestrinjanje….važno, da je imela podporo v tistem trenutku – moralno, čustveno, brez obsojanja in negativne energije….in za to so prijatelji, da ti stojijo ob strani, ko jih potrebuješ….tako da več kot to, da jo poslušaš, tolažiš, pospremiš na kakšen pregled…več kot to ne moreš narediti in tudi prepričati jo v nekaj kar ona noče, bo težko.
pi pi pi – sedi, cvek iz biologije.
Semenčice še niso človek. Jajčece tudi še ni človek (to bi pomenilo, da ženska pri vsaki menstruaciji ubije potencialnega otroka).
Človek nastane, ko semenčica oplodi jajčece.
Toliko za začetek.
Kar se pa tiče komentarja od življenje je lepo, življenje je lep …
Ne mešaj krompirja z jabolki! A ta tvoja prijateljica je alkoholičarka in bo zato naredila splav? Je njen mož alkoholičar in pretepač? Če je, bi ga ona morala že zaradi sebe zapustiti ali iti na zdravljenje, če je sama zasvojena. Splav v takem primeru ne pomeni rešitve težav, samo zmanjšanje njihovega obsega.
Če pa se je posrala in noče otroka zato, ker jo bo to vrglo iz udobja samskega življenja, je pa druga reč.
če nam medicina to omogoča in ni kaznivo dejanje, zakaj ne, ker bog tak pravi? saj vera ni 100%.
jaz sem tud napravila, brez kakih čustvenih izbruhov, niti se nisem kaj dost pogovarjala o tem, celo tako sem izvedla, da ve le moj partner za to. res je, da tega “otroka” nikoli ne bom pozabila, ampak me ne peče vest, ker na tega”otroka” še sploh nisem bila navezana , nisem ga čutila itd.
lp
tebi bi dala pa kar popravca, ne samo cvek!
embrio, pa ‘postane človek’ … uf, čakaj, kdaj že? Opa, hej, ti – miš ali kaj že si – saj sploh niso postavili jasnih definicij, kdaj spermi in jajčecu, slej ko prej embriu priznati ‘status človeka’ – zato se ne sprenevadaj in ne postavljaj meja, kjer tebi paše!
V prvih fazah razvoja zarodka smo vsi po vrsti bolj podobni malo kuščarjem, pa malo ribam … konec koncev ima tisti skupek počasi organizirajočih se celic brez zavedanja celo zametek za rep …
In ker ste tako blazno krščanski in kvazi poduhovljeni: Duša ni enako telo! In duše ni mogoče ubiti! Splavljena je le začasno ‘posoda’ duše, ne duša sama!
Skratka – res kokošnjak (z mišmi) na kubik!
pi pi pi, ko mački stopiš na rep, zacvili, a ne?
Tvoj žaljivi izbruh (da se sprenevedaš okoli mojega nicka, ki je mouse ne miš) daje slutiti, da nimaš drugega orožja kot psovanje.
Če se zato boljše počutiš, ti kar 🙂
P.S.: kako pa veš, ali zarodek ima dušo ali ne? Kako veš da jo ti imaš?
VSAK OD NAS je nekoč bil ena sama oplojena jajčna celica, zigota. Potem je postal blastomer, pa majhna malina, morula, nato blastocista, in končno zarodek, embrio. Embrio ima oči, možgane, srce, jetra … Čez nekaj časa je vsak od nas postal plod oz. fetus. Imeli smo prstni odtis, zasnovo zob, svoj lasten srčni utrip … In nazadnje smo prijokali na svet.
Zdaj pa mi povejte, KDAJ je prišla v telo duša in vam bom rekel: v redu, pred tem je splav sprejemljiv.
Ne delajte se neumne, češ da zarodek ni človek. Kaj pa je drugega, če ne človek? Imejte raznorazne izgovore za svoj prekleti splav, ne pa razlagat, da človek postane človek šele ko dobi EMŠO in davčno.
eto, še en cvek zate iz dušeslovja :)))
še za miši mislim, da jo gotovo imajo …
o psovanju se pa kar sama zamisli – udrihaš čez vse in počez, ne da bi se ti karkoli sanjalo o čem!
drugače pa, tista o mačkah in repih in mijavkanju – ne, čisto nič osebnega me ne veže na to temo – razen, da me strašno jezi neumnost, ki je povrhu še domišljava … torej tudi tvoja!
eni bi bili radi strašno pametni, pa bi namesto vseh ljudi kar na fizičnem planu postavljali meje človeku, drugi (takšni kot ti) pa so še bolj ambiciozni – ti bi radi določili svoje mesto še duši človeka …
ampak saj se zavedaš, da tukaj pa zdaj ni več dejstev, ampak smo na področju verovanj, prepričanj in torej bolj ali manj teorije
kolikor vem, obstajajo ljudje, ki se spomnijo življenja pred rojstvom, celo bivanja v maternici (pa bodo skočili pokonci tisti, ki zagovarjajo svetost življenja, češ, no, zarodek torej ima dušo … ampak NE – v resnici zarodek nima NIČ, če kdo kaj ima, je duša tista, ki ima na posodo telo oz. zarodek!).
se pa zadeva menda tu sploh ne konča – ker so tudi ljudje, ki trdijo, da se spomnijo lastnega spočetja in celo časa pred lastnim spočetjem! Kaj pa zdaj? O ti hudič! Kaj pa če duša v resnici sploh ni neposredno vezana na telo? Pa saj to vam poskušam vbiti v te vaše trde betice! Da duša ni neposredno vezana na telo, ampak je za časa življenja le posredno vezana nanj oz. ga uporablja kot ‘prevozno sredstvo! In zdaj ‘sjašitev več jednom’ (kot se reče9!
To za Cerkev JE greh, ne delaj se neumno. Samo zato, ker se največ piše o pedofilih iz cerkvenih krogov to še ne pomeni, da tudi v resnici je tam največ pedofilije. Frantarja so vlačili pol leta po vseh cajtengih z imenom in priimkom in sliko še preden mu je bilo kaj dokazano. O učitelju iz Konjic, o vaditeljici gimnastike iz Maribora … pa nič. Niti besede, nikjer nisem zasledila NITI ENEGA STAVKA.
Če je država tko v riti, da ni sposobna biti objektivna, pol ste vi še bolj v riti, ker nasedate samo temu, kar preberete in niste sposobni misliti s svojo glavo.
Kdo je zdaj tu ovca?