Najdi forum

kako poloziti ploscice

pozdravljeni
imam teraso ki ni pokrita tako da je izpostavljena vremenskim vplivom;na plosco je lepljen izotek potem je stiropor potem pa se estrih na to pa so polozene ploscice zanima me kaksna odkapna obroba mora biti ali ploscica naj gleda preko odkapne obrobe ali naj bo odkapna obroba v isti visini kot so ploscice in se na koncu fuga zafugira z kitom

Hja to je zdaj tak.Odkapna obroba ali pa oglati žleb recimo fi 25, po pravem bi to moglo bit pod ploščicami, se pa da tako tudi naredit.
Zgoraj ste vprašali ali naj ploščica gleda preko odkapne obrobe ali naj bo v isti višini??
če sem prav razumel imate ploščice že položene. ali še ne?

ploscice ze mam polozene pa gledajo preko odkapne obrobe(odkapna obroba z zlebom obenem) fuga je zakitana z sika fleks sam je vseeno voda nasla nekje pot pozimi in ploscice so odstople
zdaj pa ne vem ali naj menjam obrobo ali pa polagam ploscice na novo

Koliko zim so že položene ploščice?

ta je 2 zima,moje misljenje je da ploscica spodaj not vlece ker ni gladka ampak robata

Če ti po 2 zimah že odpadajo so bile slabo položene.Zunaj mora biti dobro lepilo in treba je mazat ploščico in tla,pa tudi fugirna masa mora biti za zunaj.

kaj rob ploscice ki gleda preko obrobe moram z cim premazati da ne bi vleklo tak da bi voda kar stekla v zleb

Ne razumem te prav .Stik med obrobo in gornjo ploščico mora biti dobro zatesnjen .Sama ploščisa pa ne sme biti vpojna ,da bi ti vlekla vodo.Kakšne ploščice pa imaš?

za zunanjo uporabo…….z cim pa najbolje stik z obrobo in gornjo ploscico zatesniti

Najboljša je dobra fugirna masa.

New Report

Close