Kako polepšati vrata omar???
Če imaš mirno roko in dobrega pomočnika ti bo uspelo.Jaz sem si uspešno prelepila vrata vgradne omare. Mehurčke sproti iztiskaš z mehko krpo (jaz sem uporabila plenico).Je pa fino,če imaš nekoga ,da ti počasi ”odleplja” papir na spodnji strani folije.
Če boš uporabila tapeto,je isto sr*nje,samo tam se boš še z mazanjem lepila ukvarjala,sam postopek je pa isti,mogoče lahko pri navadni tapeti več popravljaš.
Upam,da sem kaj pomagala!
Odvisno, kakšna je podlaga. Vkolikor je stranica omare čisto gladka, je oblepljena s samolepilno folijo prav luštna. Mi smo star predalnik – čelne stranice oblepili s samolep.folijo v vzorcu škotskega kara. Ogrodje omare ( je bilo v naravnem lesu) , smo le pošmirglali in prelakirali, pustili smo tudi originalne ročaje – lesene bunke. Krasno.
Vrata stare omare sem oblepila s samolepilno folijo, pa tudi leseno steno na stopniču – vse brez mehurčkov. naredila pa sem takole: vrata omare snameš in jih postaviš v vodoravni položaj. Samolepilno tapeto na robu malo odstreš in zavihaš nazaj in kakšna dva cm širine prilepiš na vrata in potem vzameš dolgo ravnilo ali kakšno daljšo dilo pa lepo počasi odrivaš tapeto. če ti kdo pomaga pri odstranjevanju, da vleče lepo počasi je še bolje. če delaš pa z rokami potem lepo s prsti greš od leve proti desni in se ti lepo prilepi, mal moraš pritiskati, kar je za prste mal boleče, zato sem jaz to delala z ravnilo. ful sem se prakticirala pri tem, saj ni bilo denarja za nove omare. pa sva z mojim dragim kar ta stare oblepila in podedovali so jih otroci. kasneje so še kakšne slike nalepili……
Veliko uspeha!
Jaz bi si izbrala lepe serviete, ki pasejo v kuhinjo, nato izbrala zelo tanko leseno plosco, jo narezala na enake dele, ni nujno da je ravnih linij…po zelji…vsaka plosca gre na ena vrata omarice. Lahko so male plošče in jih das v nekem zaporedju na ena vrata…po zelji, po tvojem okusu…Plosco prej obdelas s servietki in nalepiš.