Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Kako plačujete kurjavo v bloku?

Kako plačujete kurjavo v bloku?

Kako imate razdeljeno ceno za kurjavo v bloku? Do lanske sezone je bilo 80% po porabi ( delilniki), 20% fiksni del. Za letos je bilo govora, da bi naj bilo 50-50,ampak se žal vsi ne strinjamo. Eni še vedno ne znajo kuriti očitno in imajo položnice do ,,plafona,,. Radiatorje odprte na ful, hodijo v kratkih rokavih, pol pa jočejo, kako je drago. Drugi bi imeli pozimi 26 stopinj v stanovanju ( stanovalec je to tudi povedal na sestanku, da želi imeti toplo).Naj imajo, ampak meni paše 23 stopinj in, ko me ni doma imam radiatorje na minimum.

Mi imamo svoj števec in je čisto vseeno, kaj počnejo sosedje. No, kakšnega zastonjkarja nimamo. Pozimi imamo 23 stopinj, to je ravno prav, več bi bilo čisto prevroče. V spalnici nimamo odprtega radiatorja, ker radi spimo v hladnem. Račun za 120 m2 je pozimi 85 eur, poleti pa 6 eur.

plačamo pavšalno 30%, 70% pa po porabi, odčitavanje potekja prek delilnikov

Preko trajnika

Imamo odčitavanje preko merilnikov. Ker imamo novo, 20 cm debelo fasado in nova okna, je tako toplo, da imamo skoraj vse zaprto, pa imamo 25+ stopinj in smo v kratkih rokavih. Plačamo cca 30 € na mesec v kurilni sezoni, ostale mesece 5 €. (65 m2)

Mi smo lani plačevali :fiksni str.5.69e variab.27.60e,v dobrempa 22e, letos pa plačujem fiksni isto kot lani variab. pa 31.70e.Sezono plač.od maja do maja ,nato imamo poračun.Je 2 sobno stanovanje, 5 radiatorjev eden je dvojni ,2 radiatorja imam navadno zaprta,če ni premrzlo zunaj,stara okna.

New Report

Close