Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje kako partnerja odvaditi kajenja

kako partnerja odvaditi kajenja

poozdrav
obračam se še na vas ker enostavno več ne vem kaj naj še storim ,da bi se moj moški odvadil kajenja ,skupaj sva 11 let ,ljubim ga še vedno tako kot prvi dan ,ker je res moški mojega življenja ,ampak ima pa to grdo razvado ,tudi jaz sem kadila in sem na koncu popljuvala sebe in si rekla ,pa ja ne bom sužnja tele preklemane škatlice ,potem sem pokadila še štiri cigarete in do danes nobene več ,ravno tako me ne moti če mi nekdo puha dim v obraz ,res sem jih prebolela ,moj partner pa nikakor ne “more” ,vse se da če se hoče ,vedno ima izgovor ,vsako jutro huje kašlja in se davi ,ampak seveda to ni od cigaret ,za njegovo kajenje je krivo sto in en razlog …………….bla bla bla ,prosim za nasvet ,ker enostavno ne vem več kaj in kako naj postopim ,vesela bom vsakega nasveta ,hvala vsem vnaprej

Spoštovana!

Povsem razumem vašo skrb in strah. Žal je tako, da boste zelo težko partnerja prisilili, da bi prenehal. Odločiti se bo moral sam. Ponavadi je celo tako, da če domači nekoga preveč “nadlegujejo” s prigovarjanjem, povzročijo nasprotno od tistega, kar bi želeli. Namesto o tem, kako mu lahko kajenje škodi, mu le tu in tam raje omenite, kako se vi bolje počutite po prenehanju kajenja in kako je tobačna industrija zločinska, ko mlade ljudi zvito navadi na rabo tobaka, da ji potem sami od sebe vse življenje prinašajo denar do prerane bolezni in kako ste se vi uspeli upreti temu. Zagotovo se vsak kadilec globoko v sebi zaveda, da ne dela prav, ko kadi, vendar najde vedno nove izgovore, da ne preneha, ker je odvisnost pač težko premagati. Še bolj zagrizen pa postane, če mu nekdo “teži”. Pustite mu torej odločitev, vsekakor pa mu stojte ob strani, če se bo sam odločil za prenehanje in mu pomagajte pri premagovanju kriz. Svetujem vam potrpljenje.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close