KAKO pa vi iščete službo!?
Žiw..
Jaz več ne vem kako naj dobim službo!??
Nimam vez,pišem tako,.drugače..vloge..,kličem,sprašujem..ne vem..KAJ IN KAKO NAJ ??
Še tisti razpisi,ki so,so ponavadi že oddani,ali pa dobiš po pol leta negativen odgovor..no,če imaš še vsaj to “srečo”..Naj dobesedno “fehtam” po telefonu..al naj grem kr od vrat do vrat prosit?
Ne znajdem se več in čeprav sem bila že večkrat v takšnem položaju..sem sedaj pa čisto obupala!Ne zmorem več..enostavno!!
Kako pa vi iščete delo? Kakšen imate pristop?
Sploh pa,ko poslušam vse tole kar se dogaja..ali ima sploh še smisel kaj iskati..ali bomo tisti,ki nimamo VIP večno doma!?
Mogoče (samo) ne čakaš na objave “prostih” del. mest, ampak si sama izbereš podjetja v katerih bi želela delat in jih obiščeš, povprašaš pri njih (pri vodilnih!) če rabijo nekoga s tkimi in takimi izkušnjami (izpostaviš le tisto kar si počela/znaš in veš/misliš, da bi njim prišlo prav).
Če jim boš dovolj zanimiva bodo dali razpis za “prosto delovno mesto”. 😉
Jaz te TAKO RAZUMEM !!!!!!!!!!!!!!!!! Prav strah me je stopiti na trg dela in iskati zaposlitev, ker sem na njemu že “stopedesetič” in vem, kaj se mi obeta, službo imam namreč samo še do konca leta. Jaz ti ne znam dati nasveta, kako pa kaj, ker si povedala premalo podatkov o sebi. Te so bistvenega pomena (stroka, izkušnje, stanje v tvoji stroki in bla, bla, bla). Sicer pa, ko se je meni zgodilo tako obupano stanje, kot ga opisuješ sama, sem malo prenehala iskati, se prav prisilila, da sem razmišljala pozitivno oz. vsaj utišala negativne misli. NARAVA, pomaga. Vem, ti bi službo. In tudi dobila jo boš 1x, SIGURNO. Vprašanje le kdaj. To kar se ti dogaja je “film” obupa in poznam ta občutek. Trenutno je tudi tako, da se leto izteka, oglasov je bore malo, sedaj bo malo zatišja. Ampak vseeno mislim, da ti rabiš malo pavze pri iskanju, kakšen teden, dva. Nič, samo poskrbi za svoje dobro počutje, brezplačno. Knjiga, sprehod, ogled filma, pač nekaj kar ti je kul.
Drži se, pa javi se še kaj 🙂
Jp..hvala za vsaj nekaj vzpodbudnih besed..če ne ,že res začneš tuhtat da s čist nesposoben al kaj,da madona ,od 100 vlog in ponudb,dobiš v pol leta 2 odgovora..pa še tisto negativna!!
Razumem totalno= tudi jaz “stoenainpetdesetič!!!” tako,da ti potem že res začne” najedat”samozavest..in to “orng !!”Prav utrujen(psihično)si že od tega večnega ponavljanja situacij tako.da b najrajš kr nekam zginil..B-L-J-A-K..
On_ =Tole men ne gre..lih,največkrat “so vodilni na sestanku”ali pa se moreš prej naročt..ipd”..al pa po telefonu..lepo vprašaš,pojasniš..pa največkrat slišiš: Ja,kr sledite..Če bomo rabili,pa bomo itak ven dali razpis..(sam “pozabjo” pa povedat,da takrat bojo že verjetn mel kakega nailanega..)no,pa sem spt tam,kjer sem bla..heh
Oprosti samo realno gledano nimaš pojma….
Kaj znaš kar drugi ali 99% ljudi v Sloveniji NE ZNA?
Najverjetneje ničesar,
Če si pa res dobra in znaš kar nekaj pa odpri SP in nam pokaži kako dobiti 2000 evrov prihodkov mesečno da si izplačaš vsaj minimalca potem 🙂
Nerad zabijam ljudi dol ampak to je reala velika večina se vas precenjuje.
Jaz recimo znam popravit PCje in to kar veliko večino težav…
Obvladam angleško tekoče (TOEIC)
Sem mlad in nimam problemov z nočnimi ali kaj podobnega…
Nimam družine (PREDNOST)
itd
ti pa verjetno nimaš praktično nobene prednosti!
Tudi sama v zosu iskanja službe.
Brez vez – nimaš možnosti (oz. minimalne!)
In tam berem, kakšne vse ima sposobnosti mladi Matkič
sama obvladam angleško, nekaj malega nemško, imam izpit za avto, imam kar nekaj tečajev, (nekaj zelo specifičnih zadev, ki jih ne želim dati v javnost), izkušnje s svojim podjetjem, nočne – sploh noben problem, družina – imam, torej ne bo več porodniške (haha, je prednost !),… in…. negativni odgovori ali pa jih sploh ni.
Ni lahko, in kdor se znajde na trgu dela ve kako stvari stojijo, kdor ima velika usta, polno rit ter filajoče starše težko ve, kaj je realen svet, ko si postavljen na tla in se znajdi. Eni smo celo življenje delali, stali realno na tleh, brez pomoči staršev. In živimo. Če pa včasih pade človeku zato morala in pojavka pa…. ja, sočutje je tudi ena izmed dobrih lastnosti človeka. Ki pa je žal nikjer ne učijo!
!. Najdi firme, kjer bi rada delala in preveri, da imajo dovolj denarja, da bi te lahko dodatno zaposlili
2. Preuči te firme in pošlji na njihov naslov (najbolje da po telefonu vprašaš za mail nekoga vodilnega “PONUDBO ZA SODELOVANJE” (ne življenjepis in prošnjo za delo…)
3. V tej tvoji ponudbi, poleg življenjepisa napiši kako konkretno bi ti pomagala njihovemu podjetju (npr. če delaš v prodaji, napiši, da se ti zdi, da imajo dobre izdelke, da pa opažaš, da nekatere pomembne stranke še niso njihove, blabloabla, in da bi ti to lahko naredila,,,) Če si strojni inženir jim reci, da stroj super duper, da pa bi lahko naredili še to in to in to in da bi ti z veseljem pomagala. Će si telefonistka, reci, da ne dvigajo telefonov, in da bi ti z veseljem priskocila na pomoc, saj si tako stranke in dobavitelji ustvarjajo napačno predstavo o tako dobrem podjetju, … )
4. Ko doviš odgovor ne hvala, poskusi še enkrat čez en teden – na isto osebo in napiši, da si o tem ful razmišljala in da ste “narejeni za delati skupaj” in da si prepričana, da bi lahko našli kakšno možnost sodelovanja blablabla in zato predlagaš, da se srečate.
Če te vržejo ven skozi vrata, pridi nazaj noter skozi okno.
Če boš znala pokazat dodano vrednost svojega dela in če imajo dovolj denarja za eno dodatno zaposlitev – jo boš dobila.
Robi in pupapupa..vesta o čem govorimo..in se prav nič ne “precenjujemo.. “
Robi<3
(mene za čistilko še ne vzamejo..ker imam “baje “previsoko izobrazbo:))tko,da srečne tiste,ki lahko delajo vsaj to..:)
Pandora 1 npr.
Hvala za odgovor..ja se mi zdi,da bo res neki tazga..sam vsi pač nismo tko posiljeni! (“beri:precenjeni)”
IN..Gospodič”Matkic..mogoče res kr nekaj znaš..manjka pa ti vsaj 20 let delovne prakse in osnove bontona!!
Mmmmm tole pa ne drži, ne vem… :/
Včasih bi kje koga zaposlili, ga rabijo pa se jim nekako ne da razpisa delat in izbirat nekaj, kjer je velik % neuporabnih, če pa se dobro pozanimaš in se jim predstaviš na (njim?) zanimiv način, te pa ne bo pobralo, niti nič ne boš izgubila…. Razen svojega ponosa mogoče?, če ne boš izbrana/uslišana.
Samo če si tako ponosna nase in na svojo izobrazbo, da se ti ne zdi vredno “priklonit”…. ne vem no :/
Delodajalci zaposlujejo ljudi zaradi njihove strokovne usposobljenosti in jih (največkrat) odpuščajo zaradi značajskih lastnosti…..
Menda nisi tudi ti med temi odpuščenimi? 🙁
Sploh pa a iščeš rešitve ali izgovore, da ti ne bi uspelo? 😉
Ja ampak jaz lahko dam ”odpoved” tu kjer delam takoj ko poteče moja pogodba pa upam it stavit da v 2 mesecih dobim novo zaposlitev.
zakaj? Zato ker če nič drugega grem k bratrancu ki ima SP in pod njim delam pač to kar znam (servis) Strank mam vsaj 20-30 garantiranih 10% nižje cene in vsaj še kaj bi se znal zmenit.
Bontona mam prekomerno ampak 1 mesec in pol sem bil na zavodu in sem poslušal točno enake primerke kot si ti… mislim da sem jih mel 12 v skupini (od vseh 15tih) vse so pravle (seveda ni naključje da sem bil edini moški v skupini) kako so SPOSOBNE in da ni šihta za njih, a ko sem jim reko da naj odprejo SP in pokažejo kaj znajo prodajat …. TO PA NE ker one so ja UNI DIPL sranje na kvadrat….
al pa bi rade papire prelagale…
Bedniki od človeštva so to ne pa univerzitetni kader…
Dostikrat se ljudje zgražajo nad mojim pisanje in govorjenjem pri taki zadevi, ampak to zato ker vas načeloma bolj zmoti stil mojega pisanje (kruto realen) kot pa BISTVO ki ga hočem povedat.
Torej da vbistvu NISI (NISO) tako SPOSOBNA kot se imaš… kajti če bi resnično bla se bi tepli za tebe v vsaki firmi ker bi vidli da jim delaš DOBIČEK, ker jim ga ne delaš te ne rabijo…
Simpl kot pasulj bi rekli.
Meni je moj zdaj že pokojni deda vedno pravo…. Če si res odličen v nečem ni važno če je v tej panogi jih miljone vedno boš dobo službo…. 😉
No poglej… se imaš za tako sposobno?
preberi zgoraj kaj sem napisal…
ODPRI SP in pokaži svoje znanje in ga ponudi na TRG… pa da vidimo kako dolgo ti bo šlo?
1 mesec? potem pa ga lahko mirne duše zapreš…
Kaj to pomeni da ne delaš nič pametnega in koristnega…
Jaz se prav smejim ljudem ko mi jamrajo kak služb ni…
USTVARITE LASTNO DELOVNO mesto vi v cvetu inteligence znanja in bontona ter obilico IZKUŠENJ….
Aja tu se pa zatakne ker ste vsi tipi ljudi ki bi najraje meli delo ko vam NEKDO drug reče NAREDI TO PA TO PA TO, vi to nardite in ostalo ni vaša skrb, ker mate potem še nekoga ki nardi nekaj tretjega itd.
Dejansko ste sami strahopteci ki mislite da vam morajo DRUGI zrihtat službo!
super nasvet ni kaj. izmisli si nekaj, da boš potlačila že zaposleno osebo v drek in bo zaradi tebe potencialno ostala brez službe, ker si je gospa namislila, da ne dvigujejo telefonov. ni da ni, res! in potem se sprašujete zakaj ne dobite službo? kar upoštevaj takšne nasvete, pa jo boš iskala še kakšno desetletje po minimalnem!!!!
Ja ampak jaz lahko dam ”odpoved” tu kjer delam takoj ko poteče moja pogodba pa upam it stavit da v 2 mesecih dobim novo zaposlitev.
zakaj? Zato ker če nič drugega grem k bratrancu ki ima SP in pod njim delam pač to kar znam (servis) Strank mam vsaj 20-30 garantiranih 10% nižje cene in vsaj še kaj bi se znal zmenit.
Dejansko ste sami strahopteci ki mislite da vam morajo DRUGI zrihtat službo![/quote]
OFFTOPIC
Označil sem ti del tvojega komentarja, ki jasno nakazuje, da si le eden izmed tistih, ki jih sodelujoči omenjajo(veze). Stavim, da ti v 2 mesecih ne bo uspelo najti nove zaposlitve, ki bi bila po plači lahko primerjana z zdajšnjo. V Sloveniji nisi edini primerek, ki se lahko po prsih tolče zaradi vseh teh edinstvenih znanj in prednosti, ki si jih omenil v svojem komentarju višje. Mnogo jih zna še več kot ti. Ljudje tvoje stroke niti slučajno ne dobijo tako zlahka dela, zato se prosim ne poveličuj v višave, ker nisi nič posebnega. Avtorici s svojim odgovorom pravzaprav nič ne pomagaš.
LP in uživaj, dokler ti je z rožicami postlano. Ljudje tvoje sorte namreč doživijo padec na “tla” bolj….katastrofalno.
p.s. V prednosti od avtorice si le v tem, da imaš ti bratranca, ki te bo, vkolikor se bo takšno stanje v Sloveniji nadaljevalo, zaposlil. Če ne bo že sam propadel, seveda.
Avtorica do sedaj še ni napisala, kaj je po izobrazbi in zakaj bi jo moral izbrat pred ostalimi. Če nekdo ni toliko opravilno sposoben, da napiše 3 osnovne, ampak res osnovne vrline ki “naj” bi jih vsi premogli, se pravi: marljivost, natančnost in odgovornost do dela, potem si ne zasluži niti centa.
Sam sem svojo “poslovno” pot začel pred skoraj dvajsetimi leti s krampom in lopato, pa imam danes uni izobrazbo kot ekonomist, pa še vedno ne delam v svoji stroki. In vmes smo tudi kak “skret” pomili, samo vam gospodična, bo zgleda padla krona z glave.
Moje trenutno delovno mesto – kadrovska služba. Zdaj si pa zamisli, koliko takih “prošenj” – dobesednih zahtevkov, za delovna mesta roma vsak mesec v šreder. Da ne delaš stroškov ljudem, jih pokličeš po telefonu, in ti v smislu te teme, ja to bi vam najlažje povedal na razgovoru…khm, ja..nismo na trgu v soboto dopoldne, in tudi delovne izkušnje niso materino znamenje na levi ritnici, da se jih da samo v “živo” poslušat.
Za službo se prosi, ne da se jo zahteva. Socializem je mimo, ampak kot se lepo vidi, po reku bivše juge: može seljak iz sela, a selo iz seljaka nikada.
lepe praznike še naprej.
Dejansko ste sami strahopteci ki mislite da vam morajo DRUGI zrihtat službo![/quote]
OFFTOPIC
Označil sem ti del tvojega komentarja, ki jasno nakazuje, da si le eden izmed tistih, ki jih sodelujoči omenjajo(veze). Stavim, da ti v 2 mesecih ne bo uspelo najti nove zaposlitve, ki bi bila po plači lahko primerjana z zdajšnjo. V Sloveniji nisi edini primerek, ki se lahko po prsih tolče zaradi vseh teh edinstvenih znanj in prednosti, ki si jih omenil v svojem komentarju višje. Mnogo jih zna še več kot ti. Ljudje tvoje stroke niti slučajno ne dobijo tako zlahka dela, zato se prosim ne poveličuj v višave, ker nisi nič posebnega. Avtorici s svojim odgovorom pravzaprav nič ne pomagaš.
LP in uživaj, dokler ti je z rožicami postlano. Ljudje tvoje sorte namreč doživijo padec na “tla” bolj….katastrofalno.
p.s. V prednosti od avtorice si le v tem, da imaš ti bratranca, ki te bo, vkolikor se bo takšno stanje v Sloveniji nadaljevalo, zaposlil. Če ne bo že sam propadel, seveda.[/quote]
Veze? Oprosti ampak vse kar bi mi veze prihranile bi bilo mučenje z papirji in neumnostmi pri odpiranju lastnega SPja…
BRATRANEC GOR ALI DOL, še vedno bi si moral SAM nardit dovolj PRIHODKOV za prispevke in plačo…
Prihranil bi le pri računovodstvu in času. Plačo pa mam tu tako ali tako relativno zelo majhno… približno 680€ (sem se odpovedal prostovoljno cca 5%) z malco (stroškov prevoza nimam) torej nimam nič kaj z rožicami postlano.
Nisem nič posebnega? Oprosti ampak jaz imam skorajda 100€ prihodka mesečno samo od športnih stav kot dodane vrednosti (ker pač znam in igram PAMETNO) pa potem še nadaljnih 50€ od EBAYA/bolhe (če veš kaj je to) eni se znajdemo in KUPUJEMO količine določenih zadev (vrednost 200€ plus s popusti) in potem prodamo za 25% višje cene, ampak je treba vedet kaj ljudje iščejo… včasih seveda tudi ne uspe zato pa stave GLADKO pokrijejo.
Imam širok spekter ljudem ki sem jim pomagal in NIKDAR nisem ne zahteval ne pričakoval pomoči nazaj, ampak vem pa da če bom kdaj zanjo prosil bom jo zagotovo dobil… ZAKAJ? Zato ker eni smo ljudje ki radi kaj DAMO od sebe za druge (jim pomagamo)
Tu je point vsega tega… ljudje ki čakajo da dobijo službo… iščejo prek oglasov… NE, pot je treba USTVARIT, pomislit kaj se splača preprodat, kaj kje najt kupovat… jaz bi zlo rabo ljudi ki so pripravljeni in znajo iskat in razmišljat z znanji tujih jezikov (lokalci) ki bi kupovali POCENI zadeve in bi jih jaz prodal v USA Kanado UK kjer so cene 50% višje v povprečju in če se ti mudi prodaš za 25% višje al pa 30% se proda v 2-4 dneh keš pade po 21 dneh in to je to! Škoda je le to da nimam finančnega kapitala za večje posle in moram obračat teh mizernih 300€ itd, kar pa ni tak oslabo ker me ne dela pohlepnega 😛
No pa da ti povem en hec…. v Mullerju so prodajali/prodajajo LEGO KOCKE minifigurice SERIJE 7… po 1€ na paketek, vsaka serija ima 16 različnih figuric… KOMPLETNA serija se je na ebayu prodajala za cca 59$ kar je nekje 46€ + poštnina(kupec) No jaz sem si vzel 2,5 ure in sem v Mullerju PRETIPAL vse vrečke in za 17€ (1 ekstra sem se 1x zmoto) dobo CELOTNO serijo ki sem jo na ebayu v 3 dneh prodal za cca 44€ …
ČISTI PROFIT = ??? IZRAČUNAJ SI SAM.
To je iznajdljivost, to je SPOSOBNOST ki je taki ljudje nimajo in to je delat prihodek…. Taka oseba kot je odprla temo je oseba ki samo čaka da ji NEKDO DRUG reče kaj mora delat pred tem pa še KAKO je treba delat.
INICIATIVA = 0
KONSTANTNO UČENJE IN ISKANJE POTI ZASLUŽKOV = 0
in tako dalje in dalje.
Sicer pa brezveze razlagat takim kot ste vi..
Aja pa še tole, maš prav veliko več je takih ki znajo morda še več ampak če res toliko znajo pa naj PRODAJO svoje znanje… mojo iznajdljivost kupijo ljudje z Ebaya in mi delajo dober dobiček kdo bo kupil mojstra filozofije iz FDVja na ebayu?