kako pa kaj ščitnica
Zdi se mi, da ste na tem forumu res modrejši in se zato obračam na ta forum. Sama se sicer nimam za starejšo, saj sem stara 40 let, počutim se pa kot 20. Drugače sem zelo zdrava, razen da so mi na pregledu pred dvema letoma odkrili TSH povišan, kar pomeni, da mi ščitnica mejno manj deluje. Takoj sem šla k homeopatu in v dveh letih se mi stanje ni poslabšalo, izboljšalo pa se je minimalno (iz 6,7 na 6,2). Zanima me, če je katera med vami na alternativni način pozdravila ščitnico. Če je, kje in kako in v kakšnem času. Sama bom verjetno zamenjala homeopata, a mogoče je še kakšna druga stvar učinkovita. Ne vem, mogoče bachove kapljice ali kaj drugega. Hvala za odgovore.
Maja, jaz že dve leti s homeopatskimi kapljicami skrbim, da se mi stanje ni poslabšalo, ampak da je na istem oziroma malo na boljšem. Zdaj pa bi rada nekaj, kar bi mi še bolj pomagalo. In homeopatske kapljice so brez stranskih učinkov. Z njimi sem pozdravila že več stvari in oba otroka sta tudi deležna takega zdravljenja. Sin, ki je star 12 let še ni dobil antibiotika, hčerka (starejša) pa dvakrat, preden sem odkrila te oblike.
Mož samo s temi kapljicami vzdržuje primeren krvni tlak in predvsem zaradi tega ne trpi stranskih učinkov. Tako da imamo same pozitivne izkušnje.
čisto rada verjamem, da se marsikaj da popraviti z zelišči, če jih pravilno uporabljaš. tudi sama si večkrat pomagam z njimi, če gre za manjše nadloge. nikakor nisem kak tabletoman. ampak pri ščitnici…. če je hormona premalo, ga nekako moraš dodati! in v rastlinske kapljicega ne morejo vsebovati pa konec! moja hči ima hipotorozo in če nekaj dni pozabi vzeti nadomestni tiroksin, je marsikaj narobe. ščitnica se mi pač zdi resna stvar in jemanje umetnega hormona se mi zdi manjša žrtev kot nejemnaje in s tem tveganje hudih težav. ampak kakor kdo hoče.
Sama sem imela težave s ščitnico pa mi še na misel ni prišlo, da bi se zdravila z zeliščnimi kapljicami. Jemala sem predpisana zdravila in v treh mesecih sem bila zdrava. Zdaj sem že na vse skupaj pozabila. In, če bom dobila tetanus si ga gotovo ne bom zdravila z zelišči ampak bom letela po inekcijo. Če pa bom nahodna bom pa pila zeliščne čaje.
Ja, tudi jaz sem mislila tako in še sedaj mislim 🙂
Ne morem nič povedati o raznih zeliščnih kapljicah in drugih pripravkih, ker jih ne poznam. To ti bo mogoče kdo drug povedal, če ima s tem izkušnje.
Malo bolj poznam homeopatijo in tudi verjamem vanjo – je pa trajalo nekaj časa, da sem začela verjet in zaupat. Doma imam namreč dva družinska člana, ki se zdravita s homeopatijo ( 1. že eno leto popolnoma brez težav, prej hude migrene tudi 2x na mesec, vnetje sinusov kar naprej itd., 2. že sedem mesecev brez težav, prej hude gnojne angine vsak drugi mesec, vnetje mehurja kar naprej… ). Na začetku sem odklanjala že samo misel na homeopatijo, potem sem se pa morala “najest zarečenega kruha “.:-)
No skratka takole nekako sta mi hčeri razložili, ko sem spraševala:
Homeopatija je sistem zdravljenja, ki trdi, da je treba enako zdraviti z enakim oz. podobnim t.j. z zdravilom, ki bi pri zdravem človeku povzročilo enake bolezenske znake ( vsa zdravila preizkušena na zdravih prostovoljcih ). S ponavljajočim stresanjem in redčenjem se zdravilo ojača – potencira in nekatera zdravila so tako razredčena, da v njih ni niti ene molekule prvotne substance – prenaša se torej informacija, ki temelji na spominu vode. Spomina vode še nobenemu ni uspelo dokazati, vendar zadeva vseeno deluje. Jaz se ne poglabljam več zakaj je tako, vesela sem, da deluje ( izboljšano počutje, lasje, nohti, koža…). Mogoče se bom nekoč tudi sama odločila za tak način zdravljenja, ne vem.
Se opravičujem, da sem se razpisala -in če je bilo na to temo že kaj napisanega. Upam, da bo vseeno še kdo povedal svoje izkušnje s homeopatijo odn. da bo kdo razložil kako je pa z zeliščnimi zdravili. Lep pozdrav.
Pravi homeopat ne postaneš z nobenim šnelkursom – s tem postaneš kvečjemu mazač. Zato pa moraš pazit komu zaupaš svoje zdravje, danes res vsak ki je malo pismen ( ali pa tudi ne ) lahko zdravi na razne načine.
Ljudje so pripravljeni plačevati blazne zneske za razna zdravila pri nepreverjenih “zdravilcih” – ne vem, mogoče takrat ko uradno zdravstvo dvigne roke od nekoga, poskuša vse živo, da bi si pomagal. In nekateri brezvestneži služijo na ta račun velike denarje, žal. Ampak zaradi tega še ne smemo vseh alternativcev metati v isti koš – eni so namreč šele po končanem študiju medicine in nekaj letih dela na alopatskem področju postali hoemaopati. Imaš pa ogromno zdravnikov, ki so “po duši” homeopati, tako da je tista trditev o “šnelkursu” zelo drastično posploševanje.
Skratka, zdravnica hoemopatinja o kateri sem jaz govorila, je dolga leta študirala homeopatijo ( je pa dr. med. ) in z njo zdravi ljudi na svoj način: ne množično ( pravi, da hoče biti z vsemi vedno v stiku in spremljati zadeve, če jih imaš pa preveč, to seveda ni mogoče ) in predvesem ne za denar – ne računa nič, lahko ji pa kdaj kaj daš v šparovček za razne flaškice in podoben material, ki ga kupuje in ti ga tudi potem da. Da te začne zdravit, je potrebno prej nekaj obiskov, temeljit pogovor, spozna tvoje stanje do potankosti – celotno zgodovino bolezni, tvoj način življenja.
In nikoli ti ne bo odsvetovala recimo kakšne operacije, če ugotovijo, da je potrebno – pomagala pa ti bo, da to lažje prestaneš. In to je to.
Jaz nikoli ne bi šla kar h enemu homeopatu, recimo naključno zbranemu v telefonkemu imeniku ali kako drugače. Torej je omenjena ZDRAVNICA 100 %preverjena.
Toliko Maja_b v informacijo z željo, da boš mogoče malo bolj pozitivno gledala na homeopatijo, katere se poslužuje vedno več ljudi. Lep pozdrav.
Lahko le potrdim skoraj dobesedno vse kar je napisala Helpa. Homeopati so pri nas praviloma zdravniki ali formacevti. Osebno poznam zdravnico, ki je poleg specializacije, dosegla še doktorat znanosti, nato pa se povsem posvetila homeopatiji. Obstaja celo slovensko homeopatsko društvo, ki skrbi za strokovno izobrazevanje svojih clanov in ima sedez v Mariboru.
Problem pa je, da homeopatija še vedno v Sloveniji ni zakonsko regulirana, ceprav so rešitve že dolgo v pripravi. Ker pri nas ni nobenega nadzora nad delom alternativcev, je povsem možno, da se pojavljajo tudi takšni homeopati kot jih omenjaš ti. Zato oglasom res ni kar na slepo verjeti, največ informacij se na tem področju prenasa od ust do ust…
srečno,
prijatelj
helpa,
saj ne zavračam kar kategorično vsega po vrsti in ti tudi čisto verjamem vse, kar si napisala. če bom kdaj rabila tovrstno pomoč, če bo medicina kdaj dvignila roke od mene, bom verjetno tudi jaz probala vse mogoče. imam pač srečo, da tovrstnih uslug, niti od klasične medicine, ne rabim prav pretirano pogosto.
ostajam pa pri tem, da se s ščitnico ni za hecat, je preveč pomembna. če hormona pač manjka, ga je treba dodat, v rastlinah ga pa sigurno ni. ne trdim pa, da se ne da pozdravit kaj drugega v zvezi s ščitnico.
Kika, oprosti, da ti šele sedaj odgovarjam, nisem prej opazila.
Prosim, pusti mi tvoj mail ( ali mi piši na mojega: [email protected] )
pa ti bom povedala kako je s to zadevo. Lep pozdrav, H.