Kako pa druge gledate na to?
Hoj,
odločila sem se, da odprem novo temo. Zanima me vaš odnos do seksa, odkar se trudite zanositi.
Sama namreč opažam, da zaradi “prevelike količine” seksa, počasi postajam že kar naveličana. Najbolj me pojezi, ker smo kot stroji. 1,2,3, zdaj, skok! Seks sploh ni več užitek, ampak kar ene vrste nujno delo, da bomo le dobili dojenčka.
Mereiš si BT, loviš prave trenutke za skoke…. Kje je pa tisto pravo “crklanje”? Mogoče na dopustu, ko malo odklopiš. ..
Kaj pravite?
Nikoli se nisva seksala z namenom narediti otroka. Najin sex je vedno spontan, ko nama je skočiva v posteljo. Sicer je pa stvari potrebno malo popestriti. Poskušaj kje drugje kot pa na udobni postelji, preseneti ga in potem ne bo vse samo rutina oz. delanje otrok. Npr. v avtu, pa v kopalnici pa… za sex moraš imeti tudi malo domišljije in ne misli kar naprej joj zdaj se pa je mogoče prijelo, zdaj pa že spermiji šibajo po jajcevodu. Ni nujno sexat vsak dan pravijo da je čisto ok če je vsak drugi ali tretji dan. Ko imaš ugodno sluz in pravo temperaturo spermiji preživijo več dni.
Saj vem kako se počutiš ko sex postane obveznost in je vse podrejeno temu.
upam da nisem preveč zatežila. Sicer pa KDOR NE SKAČE NI SLOVENC… sedaj pa hitro skakat tiste ki imate takšen dan.
Eva
Hojla,
Midva se nisva dolgo ‘trudila’ ( vsaj prvič ne ) pri spočetju otroka – ratalo je v tretjem mesecu, vendar je veselje prekinil splav v 8. tednu in sedaj smo že mimo tretje M in bomo spet začeli.
Oh, kaj hočem povedati ??? ha ha ha
To, da sva se že v prvem mesecu rahlo sprla, ker sem bila sama popolnoma obsedena z mislijo o dojenčku in preračunavala dneve, ure -> kako seksati, kdaj in kolikokrat … skratka obsedenost v max. obsegu. Moj dragi je bil zelo užaljen češ, da seksava še samo za to in da ni mašina, da bo kar tako skakal oz. samo takrat, ko je to potrebno, da bi nama uspelo. Takoj sem se tudi sama zamislila, da tako se bova samo midva oddaljila drug od drugega in da to nikamor ne pelje.
In tako sva se prepustila drug drugemu in uživala v intimnostih in bližini.
Dva meseca po tem pa sva se že veselila.
Tudi sedaj, ko začenjava na začetku, sva se že pogovarila, da ne bova nič spreminjala in bova ostala na realnih tleh : ko bo pa bo !!!! Sicer vem, da vsak zase v srčku upa, da nama bi čimprej uspelo. A je seks med dvema tudi vse prej kaj drugega, kot pa samo razmnoževanje. In tako je tudi prav !
Čudovit vikend Vam želim !!!!!!!!!
alenka
Ko sva se midva z možem odločila za dojenčka sva pač to počela 3 x tedensko, ko sem dobila prvo M po tem, me je skoraj kap, pa sva malo povečala količino sexa, pa še vedno nič. En mesec sva seksala vseh 25 dni, na koncu se nama je že gabilo. Probala sem tudi te možnosti, da sem po 1/2 ure držala dvignjene noge, da bi vse prišlo kamor mora, podlagala sem si vzglavnike pod hrbtenico, da je bil prav poseben položaj,….
Potem pa kot strela z jasnega sem prebrala članek o tem, da je preveč seksa tudi “škodljivo”. Najbolj idealno je na 3 dni. Druga zadeva je, da če ima moški par dni povečano temperaturo, da so spermiji zanič (en prehlad s povečano temperaturo 39st. zmanjša spermije za tretino),…
Po eni strani je bilo olajšanje, ko sva spoznala da po naravni poti ne bo šlo, vsaj kar se spolnega življenja tiče. Še vedno imava zanemarljivo malo možnosti, samo na to sedaj pozabiva in je sex dejansko za užitek ne pa nuja….
Pa veliko čistega užitka (čeprav podzavestno je možnost zanositve vedno prisotna)
Jasmina
Ja, priznam, da me je lani večkrat zaneslo in sem v glavi imela kako spermiji plavajo v meni, sem in tja ter iščejo kakšno luknjico, hehehehe…
No, pa sem potem pregnala te misli, ker sem videla, da to ne pelje nikamor.
Zdaj skačeva ko nama paše, pa še zabavava se pri tem. Tisto z blazino pod zadnjico sem mislila resno, da paše.
No, ja. Če sem čisto odkrita: ob O seksava veliko več, kot sicer. Pred M mi ponavadi ne paše, ker me bolijo prsa in kar naprej mislim, če je to to.
Danes, ko sem bila pri Medvedu, je rekel, da naj si to poletje vzameva čisto zase, da odklopiva vse misli na dojenčka. In odločila sem se, da bova to tudi storila.
Nič več merjenja BT, nič več računanja O, samo U Ž I V A N C I J A !
Tako!
Tašika
A ti sama hodiš k Medvedu? A ni tako, da se hodi k spec. za neplodnost vedno v paru? No, vsaj na začetku?
Kaj v bistvu pa si opravila pri Medvedu? Sta se le pogovorila, ali ti je že predpisal, oz. naredil kakšne preiskave?
Daj, napiši kaj več, kok izgleda 1. seansa. Verjetno jo bom tudi jaz kmalu dočakala, zato sem firbčna! Vse podrobnosti, plizzzzzzzzzzzzzz!
THX, Taja
Jaz sem bila prvič pri Medvedu prejšnji petek. Takrat sem morala imeti s seboj vse izvide, kar jih imam. Pogledal je izvide, se pogovoril z mano in naredil UZ. Ker se nisva mogla zmenit, ali grem takoj na IVF, ali moram prej še enkrat na laparo, je rekel, da bo govoril z dr. Ribičevo in da naj pridem danes. No, ko sem prišla, je povedal, da moram še enkrat na laparo, naredili pa mi bodo še histeroskopijo. Šele potem se bo videlo, ali bom zanosila naravno, ali bo IVF.
Pri prvem obisku sem dobila tudi navodilo za moža, ki naj bi naredil spermiogram.
Delat ga je šel v sredo, vendar do danes še ni bilo izvidov. Tudi on je šel sam tja.
Po moje bova morala v paru hoditi šele, ko se bo kaj konkretnega dogajalo. Zaenkrat mi ni še nobeden rekel, naj prideva oba.
Danes sem dobila napotnico za laparo, bom v pon. poklicala, če me bodo hoteli naročiti še pred dopusti, drugače pa šele septembra.
Dobila sem tudi napotnico za hormonsko preiskavo krvi. To se pravi, 6. ali 7. dan po M moram v laboratoriju GK dati kri.
Tako, to se je zaenkrat dogajalo na GK.
Taja, LEP VIKEND!
Tašika
Živjo!
Mene pa zanima, kako gledate na pogostost sexa tiste, ki ne nameravate zanostiti? Meni se zdi 3x na teden odločno preveč???!!! Pri nas in tudi pri prijateljih je to max 1x na mesec.Zato se tudi sprašujem, če se sploh izplača cel mesec paziti na tabletke, ali naj takrat raje paziva?Tašika je pisal/pisala:
>
> Jaz sem bila prvič pri Medvedu prejšnji petek. Takrat sem
> morala imeti s seboj vse izvide, kar jih imam. Pogledal je
> izvide, se pogovoril z mano in naredil UZ. Ker se nisva mogla
> zmenit, ali grem takoj na IVF, ali moram prej še enkrat na
> laparo, je rekel, da bo govoril z dr. Ribičevo in da naj
> pridem danes. No, ko sem prišla, je povedal, da moram še
> enkrat na laparo, naredili pa mi bodo še histeroskopijo. Šele
> potem se bo videlo, ali bom zanosila naravno, ali bo IVF.
> Pri prvem obisku sem dobila tudi navodilo za moža, ki naj bi
> naredil spermiogram.
> Delat ga je šel v sredo, vendar do danes še ni bilo izvidov.
> Tudi on je šel sam tja.
> Po moje bova morala v paru hoditi šele, ko se bo kaj
> konkretnega dogajalo. Zaenkrat mi ni še nobeden rekel, naj
> prideva oba.
> Danes sem dobila napotnico za laparo, bom v pon. poklicala,
> če me bodo hoteli naročiti še pred dopusti, drugače pa šele
> septembra.
> Dobila sem tudi napotnico za hormonsko preiskavo krvi. To se
> pravi, 6. ali 7. dan po M moram v laboratoriju GK dati kri.
> Tako, to se je zaenkrat dogajalo na GK.
>
> Taja, LEP VIKEND!
>
> Tašika
Živjo!
Mene pa zanima, kako gledate na pogostost sexa tiste, ki ne nameravate zanostiti? Meni se zdi 3x na teden odločno preveč???!!! Pri nas in tudi pri prijateljih je to max 1x na mesec.Zato se tudi sprašujem, če se sploh izplača cel mesec paziti na tabletke, ali naj takrat raje paziva?Tašika je pisal/pisala:
>
> Jaz sem bila prvič pri Medvedu prejšnji petek. Takrat sem
> morala imeti s seboj vse izvide, kar jih imam. Pogledal je
> izvide, se pogovoril z mano in naredil UZ. Ker se nisva mogla
> zmenit, ali grem takoj na IVF, ali moram prej še enkrat na
> laparo, je rekel, da bo govoril z dr. Ribičevo in da naj
> pridem danes. No, ko sem prišla, je povedal, da moram še
> enkrat na laparo, naredili pa mi bodo še histeroskopijo. Šele
> potem se bo videlo, ali bom zanosila naravno, ali bo IVF.
> Pri prvem obisku sem dobila tudi navodilo za moža, ki naj bi
> naredil spermiogram.
> Delat ga je šel v sredo, vendar do danes še ni bilo izvidov.
> Tudi on je šel sam tja.
> Po moje bova morala v paru hoditi šele, ko se bo kaj
> konkretnega dogajalo. Zaenkrat mi ni še nobeden rekel, naj
> prideva oba.
> Danes sem dobila napotnico za laparo, bom v pon. poklicala,
> če me bodo hoteli naročiti še pred dopusti, drugače pa šele
> septembra.
> Dobila sem tudi napotnico za hormonsko preiskavo krvi. To se
> pravi, 6. ali 7. dan po M moram v laboratoriju GK dati kri.
> Tako, to se je zaenkrat dogajalo na GK.
>
> Taja, LEP VIKEND!
>
> Tašika
Škoda, da ni vprašanja: Kako pa moški gledate na to?
Ampak bom vseeno na kratko.
Ko sva se z ženo odločila za zanositev, se nama je obakrat posrečilo v prvem mesecu. Ne spomnim se sicer kolikokrat sva to počela v tistih dveh mesecih, bilo pa je zagotovo velikokrat.
No, če sem odkrit, bi si želel v življenju to ponoviti še nekajkrat (tako pogosto), pa čeprav brez želje po naraščaju … in to tudi v popolnoma normalnih dneh in ne samo na eksotičnih počitnicah.
Uživajte torej predvsem v dobrem seksu in odmislite to kaj si želite. Če je vse v redu se bo vse zgodilo samo od sebe, pa še kasneje se ne boste spominjali na nekaj kar se vam je že gabilo, ampak na nekaj česar bi si še kdaj želeli…
Pa še to, nič nismo računali, nič podlagali, nič držali noge navzgor ….
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Slučajno sem prišla na ta forum in bi podala še svoje mnenje.
Tudi jaz sem pred leti skušala zanositi po normalni poti, s tem da sem enkrat že brez problemov zanosila in rodila in bi to bil moj drugi otrok. Vedela sem ,da na silo nič ne gre toda…. moje misli so bile na to prepričevanje gluhe. Mrcvarila sem moža in sebe z merjenjem temperature, ovulacijami, pravimi dnevi…..in mož je rekel, da ne more več o sexu niti slišat. In četudi sem si stokrat zabičala, da ne bom več razmišljala, je to nemogoče in bi res rada videla kdo je tak mojster, da lahko svoje msli odklopi in se mu vsaj v kotičku možganov ne porodi misel-mogoče bo pa danes, zakaj ne bi probala?
Jaz se nisem mogla izključit in na koncu sem zanosila po IVF v spontanem ciklusu. Hvala bogu, da je to za mano in imam sedaj tri-letno hčerko. Ampak po pravici povedano – še danes sex ni več tisto pravo, kot je bil pred tem.
Sue
Strinjam se, da je vse v glavi in v usklajenosti odnosov. Dobra volja čez dan, nekaj majcenih nežnosti skozi ves dan, lepi pogledi, sproščen smeh in humor, potrpežljivost in obzirnost, zvečer pa uživanje v telesu drug drugega. V takem okolju pa otrok že hoče v življenje.
Zanosila sem dvakrat ne da bi vedela in ne da bi to oba načrtno načtrovala. Zdaj imava dva in verjetno bo še kakšen, ko se mu bo zahotelo priti na svet. Samo brez sekerancije in panike! Otroci se rojevajo v sproščenosti.
Strinjam se, da je vse v glavi in v usklajenosti odnosov. Dobra volja čez dan, nekaj majcenih nežnosti skozi ves dan, lepi pogledi, sproščen smeh in humor, potrpežljivost in obzirnost, zvečer pa uživanje v telesu drug drugega. V takem okolju pa otrok že hoče v življenje.
Zanosila sem dvakrat ne da bi vedela in ne da bi to oba načrtno načtrovala. Zdaj imava dva in verjetno bo še kakšen, ko se mu bo zahotelo priti na svet. Samo brez sekerancije in panike! Otroci se rojevajo v sproščenosti.
Moj komentar bi bil sledeč: blagor tistim, ki jim je ratalo v prvo! Prosim pa….. ne govorite, da naj se s partnerji lepo gledamo čez dan, malo nasmehnemo, zvečer pa spontano poseksamo. Tako je bilo včasih, ko še nismo mislili na dojenčka. Sedaj pa je čisto drugače, ko nam po nekaj “spontano zaljubljenih” ciklusih NI RATALO !!!!!
Pa brez zamere!
Se strinjam, Taja. Midva sva pol leta pred uradnim začetkom “delanja otroka”( joj, kako grozno se sliši) imela nezaščitene spolne odnose. Sicer sva sicer pazila, to pa je bilo tudi vse. Pa sva potem nekega dne rekla: “No, zdaj pa zares začniva.” In sva začela. Brez misli v glavi, da zdajle pa bo, brez držanja nog pol ure v zrak… Vse je bilo spontano, nič prisiljeno, nič načrtovano. Pa še vedno nič.
Najbolj me prizadane, ko slišim: “Saj bo. Samo sprosti se.” KAKO ZA VRAGA SE NAJ SPROSTIM, KO ŽE DVE LETI SEKSAM BREZ ZAŠČITE, ZANOSILA PA ŠE VEDNO NISEM?
A?
Očitno mnenje tistih, ki nimajo problemov ne šteje … prav pa računajte, merite, držite noge v zrak in berite o le četrtinski možnosti zanositve v mesecu … ja na koncu bo izpadlo še kot loto.
Ne podcenjujem problemov in skušam razumeti … ampak skušam biti praktičen … O.K. če že merite … potem pa dajte enkrat dan pred (o) enkrat na dan (o) in da bo sigurno še dan po (o) … no tudi spermiji imajo za svojo velikost in za vsak slučaj kar nekaj življenjske dobe.
To bi pomenilo le trikrat na mesec, da se ne naveličate seksa, če se vam zdi nakladanje o sproščenem seksu tako agresijo vzbujajoče.
Kako bi šele bilo, če bi se v debato vključili še tisti, ki si niso želeli oploditve, imeli samo en odnos v mesecu, a se jim je “ponesrečilo”. Verjetno vam spet pade mrak na oči … ampak v smislu vašega prizadevanja so bili uspešni … in ker so vaše statistične možnosti tako majhne, gre verjetno tistih 25% uspeha pripisati ravno tem, ki si otrok ne želijo. Ja statistika je pa res s…
Opravičujem se vsem, ki jim naravna pot ne omogoča oploditve, čeprav moje pisanje ni namenjeno njim. Takšnim bo pomagala medicina, da bodo poti in postopki za dosego cilja čim krajši pa prav gotovo tudi izkušnje žena in mož s foruma, ki so poti že prehodili.
Ostalim pa, ki “morda” nimate teh problemov kot zgoraj navedeni, pa priporočam 90 spolnih odnosov na mesec … se vam zdi, da je potem računanje, merjenje … še potrebno. Ja seveda je če nekdo morda zmore 90 krat na dan … ampak to je pa že stvar statistike in tehnike merjenja spolnih odnosov, na katero se pa izgleda ne spoznam najbolje.
… in ne poskušajte med menstruacijo, ne vem kaj pravi kaj statistika o tem ampak takole na pamet rečeno bi rekel, da je verjetnost oploditve zelo majhna.
Sicer pa ali ni bilo vprašanje, kako uživati v seksu in obenem še dobiti dojenčka.
Niky