Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kako otrokom pripravite rdečo peso ?

kako otrokom pripravite rdečo peso ?

Danes sem kupila svežo , jaz je ne jem in pojma nimam kaj bi z njo. Rada bi jo ponudila (slabokrvnemu) devetmesečniku . hvala,lp

Pozdravljena!

Rdečo peso skuhaš kot krompir. Perje (zelenje) odrežeš 1 cm pred plodom in daš kuhati. Kuhaš odvisno od debeline pese, malo manj časa kot cel krompir. Nato jo ohladiš in olupiš. Olupljeno naribaš ali pa stečkaš z vilico. Pesi lahko dodaš malo sladkorja in mlete kumine in jo ponudiš otročku. Drugače pa jo narediš v solati s kisom in oljem. Naš malček jo ima rad, pa še zelo zdrava je.
Dober tek

Karmen

zivjo.
jaz jo mojemu misku dušim na koščke narezano, skupaj s korenčkom, jabolkom, nadzemno kolerabico, krompirčkom. če bi rada da se železo dobro absorbira poskrbi da je zraven c vitamin – stisni malo limone ali nareži svež petršilj, ko je jed že skuhana.

Sicer ne vem, če morda pesa ohrani kaj več železa v sebi, če je surova (mislim, da se lahko pripravi tudi sok surove pese), sama s slabokrvnostjo pri otrocih nisem imela problema, zato pa jo cca. enkrat na teden naredim v solati, kot je napisala Karmenca… skuhaš in pustiš v vodi, da se ohladi, potem kar z rokami olupiš (olupek odstopi skoraj sam), naribaš… za preliv sladkor, sol, olje, kis… morda pa je tvoj devetmesečnik vseeno še premajhen in, če še ni vajen druge solate, mu morda kislo ne bo prijalo…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz mojemu, zdaj 14m, še vedno naredim peso s krompirjem.
Skuham peso, ločeno skuham krompir v koščkih in potem vse skupaj zmiksam s paličnim – njamiiiii!
Mali poje vse do zadnje pikice….je sladko in zdravo.

Skuhano olupiš in jo naribaš na ribežen na najmanjših luknjicah (ne tiste za ribana jabolka, ampak ene manjše – za riban korenček in ostalo), potem dodaš malo bučnega olja, ampak res malo – par kapljic, drugače je premočan okus, malo soli in jogurt (navaden, tisti v lončku). Naša to obožuje že od malega. Poskusi. Jaz to naredim tudi za nas “tavelike” 🙂 pri kakšni rižoti kot “solato”.

Jaz sem pa poskusila tudi s svežo. Rdečo peso zelo na drobno naribaš, zraven daš naribano jabolko, malo pokapljaš z limoninim sokom, lahko tudi sladkaš če želiš. Naš 18 mesečnik ima to zelo rad.
LP!!

New Report

Close