kako otrokom pripravite rdečo peso ?
Pozdravljena!
Rdečo peso skuhaš kot krompir. Perje (zelenje) odrežeš 1 cm pred plodom in daš kuhati. Kuhaš odvisno od debeline pese, malo manj časa kot cel krompir. Nato jo ohladiš in olupiš. Olupljeno naribaš ali pa stečkaš z vilico. Pesi lahko dodaš malo sladkorja in mlete kumine in jo ponudiš otročku. Drugače pa jo narediš v solati s kisom in oljem. Naš malček jo ima rad, pa še zelo zdrava je.
Dober tek
Karmen
Sicer ne vem, če morda pesa ohrani kaj več železa v sebi, če je surova (mislim, da se lahko pripravi tudi sok surove pese), sama s slabokrvnostjo pri otrocih nisem imela problema, zato pa jo cca. enkrat na teden naredim v solati, kot je napisala Karmenca… skuhaš in pustiš v vodi, da se ohladi, potem kar z rokami olupiš (olupek odstopi skoraj sam), naribaš… za preliv sladkor, sol, olje, kis… morda pa je tvoj devetmesečnik vseeno še premajhen in, če še ni vajen druge solate, mu morda kislo ne bo prijalo…
Vladka
Skuhano olupiš in jo naribaš na ribežen na najmanjših luknjicah (ne tiste za ribana jabolka, ampak ene manjše – za riban korenček in ostalo), potem dodaš malo bučnega olja, ampak res malo – par kapljic, drugače je premočan okus, malo soli in jogurt (navaden, tisti v lončku). Naša to obožuje že od malega. Poskusi. Jaz to naredim tudi za nas “tavelike” 🙂 pri kakšni rižoti kot “solato”.