Kako oprati pleničke, da bodo bele
Kot novopečena mamica sem naletele na nov problemček :)))
Kako oprati pleničke, da bodo bele in ne bo gor rumenih madežev od kakca? Danes sem namreč oprala malčkovo perilo in na tistih plenicah, ki so bile 2 dni stare od kakca (se je pokakal med previjanjem z velikim zadovoljstvom :)))). In na plenicah so rumeni fleki. Kako to odstranim?
Najboljša garancija je kuhanje (vsaj 90) in sušenej na soncu, če ne bo šlo ven prvič, bo šlo drugič. Raznim belilom sem se jaz izogibala, ker ima sina strano občutljivo kožo.
Pa dobre plenične predloge te obvarujejo pred to nadlogo :))
Katasrtofa, šele zdaj vidim celo serijo napak: sušenej=sušenje; imam sina s strašno občutljivo kožo namesto spakedravščine zgoraj. Se opravičujem!
😮 ***** ura je pozna, zbita sem kot konj od celodnevnega prenašanja (dobesedno) našega bolanega mulčka, samo še čakam, da špricnem sinu sirup v smrček in padem dol. Kriza!
Pa hvala za razumevanje :)))
No, če smo že na tem, imam pa rajši kar navadno varekino ali pa arekino, ki v domestosu-med drugo kemijo- je. Ampak teag si jaz ne bi upala dajat med dojenčkovo perilo, sploh pa ne med kakšne racmane ali štorklje. Za moje pojme precej preagresivno!