Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kako odstraniti temenca

Kako odstraniti temenca

Oj,

sem iskala po brskalniku, pa nič…
Naši dvomesečnici so se po glavici spustila temenca. Takoj sem jih spravila dol, vendar jih je že naslednji dan imela vse več. Po treh dneh je imela prekrit ves gornji del glavice. In to traja že dobrih 14 dni.

Tako ji zdaj vsak dan za nekje 2 uri namažem glavico z olivnim oljem, dam gor kapco, nato pa sprerem z otroškim milom in prečešem z glavničkom. Ali ima katera še kakšen predlog? Mene le tolažijo, da je to normalno in da bo minilo, jaz pa je res ne bi rada vsakodnevno mučila s tem…

Sonček,
Skaana

~~~~~~~ Hakuna matata z naravo.

S Chicco glavničkom za temenca. Jaz sem ga kupila v hipermarketu Mercator za cca. 1.000 sit.

Glavo sem ji pred kopanjem namazala z mandljevim oljem in po kopanju odstranila temenca. Čez dva dni sem postopek ponovila in ni jih bilo več.

Pri nas pa se je obneslo edino olje Lumpi. Uro pred kopanjem sem ga obilno namazala po glavici, pred kopanjem pa z otroškim glavničkom nežno razčesala – temenca so se brez težav odluščila in vso nesnago sem samo pobrala z glavnička!

Potem sem seveda laske še umila.

Srečno!

Vidka

Navaden otroški glavniček ni dober, ker ima na koncu bunkice (ne vem pa, kakšen je oni za temenca). Meni je patronažna svetovala čisto običajen glavnik za odrasle (gost in tanek), ki je res neprimerljivo bolje odstranil temenca.
teja

Ojla!
Ko je naša najmlajša imela temenca sem na tem forumu prebrala, da jih je ena (imena se ne spomnim) “spravila” stran z Bepanten kremo. Pa sem poskusila in je delovalo.
Zvečer sem punčki namazala glavo s kremo, dala gor kapico in zjutraj zmila kremo dol. Po potrebi ponovila. In temenca so izginila.

Namaži glavo z mandljevim oljem in pokrij lasišče z navadno folijo za živila (ne alufolijo) in pusti stati približno 2-3 ure in operi glavo.
Deluje- vsaj nam je to pomagalo.

nam so pomagala ta navodila:
1. Otroku namažite glavico z otroškim oljem, da se luske zmehčajo. Tako jih pustite 12 do 24 ur, potem mu nežno prečešite lasišče, pri čemer se luske odluščijo od kože. Končno mu umijte glavo – verjetno boste lahko odstranili večino lusk.

ko smo namazali le za nekaj urc se ni nič zgodilo. treba je kar pustit 24 ur da se luske dobro napijejo in odstopijo.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- "True to life, true to me The way it's got to be So simple, so simple, so simple Live to love, love to be Absolutely free" Stacie Orrico, So simple

zdravo

V lekarni se dobi olje ki je namenjeno peav odstranjevanju temenic, je yelo gosto in se ga namaže, pust od 15 do 30 minut poj pa s glavničkom za temenca prečeseš. Glavniček pa imajo tudi v DM za caa 200sit.

surovo maslo, ki ga namažeš po glavi in pustiš nekaj časa (potem pa seveda dobro spereš) dela čudeže.

Pri nas ni nic pomagalo in ko sem slucajno ob priliki vprasala naso pediatrinjo mi je svetovala naj mu na debelo namazem glavico z navadnim hladilnim mazilom(se boljsi je tisti z dodatkom olivnega olja),dam na glavo kapico in pusti 1 uro-zgleda ogabno,a po eni uri ni ne sluha ne duha o kremi in temenca gredo vsa dol-postopek ponovis ko se mu spet pojavijo(cca. 1 krat ne teden.Naj povem se to da sicer se ima temenca a v zelo blagi obliki,prej pa je imel glavo prekrito z rumenimi krasticami ko sem poskusala zadeve odstraniti z kakrsnim koli oljem!
Anja(14.1.2005)

To, kar se dobi v lekarni prav za temenca, je SALICILNO OLJE. In resnično deluje. Namažeš, pustiš delovati kako urico, razčešeš in umiješ…..

Res sem vam hvaležna za vaše izkušnje… Veliko je predlogov, bom pa poskušala tako dolgo, dokler ne bo delovalo. Vam sporočim rezultate…

Nočko vam in vašim sončkom

~~~~~~~ Hakuna matata z naravo.

New Report

Close