Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kako odstraniti madež smole?

Kako odstraniti madež smole?

Prosim če ima katera že izkušnje z odstranitvijo madeža smole naj mi prosim napiše kako ga odstraniti. Smolo imam namreč na najljubših hlačah, ki se perejo na 40 stopinj in žal sem to ugotovila šele potem ko sem jih že 1x oprala. Ali je spoh še kaj možno narediti?

Hvla,

Lp,

Daya

Jaz bi jih kar v čistilnico odnesla. Naj oni popravijo, če se da.

Aceton topi smolo. Jaz sem se skoraj zjokala, ko je imel naš tamal smolo po laskih, pa so mi svetovali naj poskusim z acetonom in je šlo vse dol.

Srečno!
T.

Smola gre zelo dobro dol z raznih stvari z navadnim belim oljem . Vem da gre z las, predmetov… res pa ne vem za oblačila. Ne škodi poskusit ..

Samo namažeš in podrgneš ali pa pustiš malo namočeno .

Ne škodi poskusit

Vem, da če je smola na avtu, gre stran z oljem. Na vato kapneš malo olja in podrgneš. Na oblačilih tega ne bi priporočala, ker imaš potem problem z oljnim madežem.

Kaj pa če bi mogoče probala z zamrznitvijo in bi hlače dala v skrinjo za par ur. Žvečilni že gre tako dol, mogoče bi pa smola tudi. Ali pa, da bi jo malo prelikala (s papirjem spod)?. Samo predlagam, nič od tega še nisem preizkusila.

Preverjeno gre smola stran z navadnim jedilnim oljem. Mastni madež pa potem s prilom (za posodo pomivat) namažeš, malo pustiš in podrgneš. Jaz sem imela smolo letos na vseh možnih cunjah (borovci, ah ti borovci…), pa je šlo čisto vse ven.

Veliko uspeha pri čiščenju,
LP Petra

New Report

Close