kako odstraniti kurja ocesa
na nogi levi imam pod tavelikim prstom vecje kurje oko. zraven oz. okoli njega pa so se mi zaceli delati se 3 -je…. to strasno boli ko stopis. imam neko tekocino za namazati kurja ocesa pa vendar ne pomaga….
tudi mija mami in stara mama – se se spomnim sta jih imeli, oz. mami jih ima se mama pa je ze pokojna….
dobro se spomnim kolikokrat je hodila k pedikerju- pa ni nic pomagalo….
mami je imela 3 operacije kurjih oceh, pa je po teb jih nastalo se vec…..
mi kdo lepo prosim zna svetovati…
lp
Zdravo!
Meni je tekočina iz lekarne vedno pomagala. Nekaj dni sem mazala, potem pa sem noge namočila v vodi in se je lepo odluščilo. Če ne prvič, sem vajo ponovila še enkrat. Oko mehča tudi čebula. Zvečer si notranji, bolj sočen delček čebule daš na oko in zavežeš, zjutraj je že vse mehko in se oko da odluščiti. Če ne, pustiš še nekaj dni.
Toliko vem jaz. LP
Nasveti iz revije Jana:
V 5 litrov vrele vode dajte 500g senenega drobirja in 200g kuhinjske soli ter pustite v pokriti posodi vreti 20 minut. V mlacen zvarek vsak drugi dan namakajte noge vsaj 1 uro. Pripravite zlico zdrobljenih brsljanovih listov, zlico drobnocvetnega luznika in zlico sentjanzevega olja ter dobro zmesajte. Po kopeli si to zeliscno zmes zavito v platneno vrecko privezite na kurja ocesa. Ce boste vztrajni, se boste kurjih oces znebili.
Po trditvah nekaterih se dajo kurja ocesa odstraniti tudi tako, da veckrat nakapate nanje nekaj kapljic petroleja. Cez cas se kar sama izluscijo.
Preizkuseni stari recepti iz ND
Ce imas kurja ocesa, deni pest svezega telohovega listjain hodiv temves dan. Ali pa polozi le korenine na kurje oko. (zeliscarica Marija Langus Mojstrana)
Kurja ocesa zginejo brez bolecin, ce nanjo nalepimo crno cevljarsko smolo in obvezemo stankim polivinilom. Kurje uko preneha boleti in se vtej smoli zadusi in odpade. Smolnati nalepek je treba pustiti 5-6 dni. Ce je veliko in ima globoke korenine, postopek se enkrat ponovimo. Cevljarska smola se dobi v trgovinah s cevljarskimi potrebscinami. (Bralka Matkovic Kranj)
Spominjam se, da je babica uporabljala zarko salo proti kurjim ocesom.Na gazo namazi staro salo in ga deni na kurje oko. Na nogi naj ostane 5-6 dni. Nato namakaj noge v precej topli vodi vsaj pol ure. Ce je kurje oko ze staro, potem to veckrat ponovi. (S.M.Slovenj Gradec)
Hermelika (celnik) odpravlja tudi kurja ocesa, ce stolcene liste denemo na otrdline.
Propolis: Kurje oko je treba dobro namociti, ga ocistiti,potem pa namazati s propolisom- Ce po prvih mazanjih ni boljse, vztrajno mazite inkurja ocesa bodo izginila. (M.P. Cerknica)
Preslica: Noge namoci v slani vodi, da se ocesa zmehcajo, Nato vzavrelici preslice namoci platneno krpo in jo polozi na kurje oko. Obkladek veckrat ponovi,ker tako omehca kurje oko, da ga lahko odluscis.
Brsljan: Namoci nekoliko potolceene brsljanove liste v osoljen kis in deni zvecer 2 lista na kurje oko. Otrdelo tkivo se bo odluscilo.
Kopaj vsak vecer pol ure noge v zavrelici ovsene slame ali senenega drobirja,ki jo kuhas pol ure.
Zganje z leco: Imel sem precej veliko kurje oko tik nohta na mezincu. Tri dni zaporedoma sem po nekaj minut obseval na soncu z leco kurje oko. od takrat se mi ni vec ponovilo. (K.A.Cerkno)
Jaz sem imela na podplatu in na mezincu. .Grozno je bolelo, tiščalo…
Tudi iz lekarne ni pomagalo….Pa sem si postopoma strla strok česna,
s trakom – hansaplastom- pritrdila na otiščanec in imela ponoči prilimano…
Podnevi nisem upala, ker bi za menoj preveč “dišalo” po kranjski klobasi…
Samo dvakrat je bilo potrebno nalimati, vsakič sem noge namakala v topli vodi in “kurji uč”
je kar odstopil, samo koren sem povlekla ven…..
Mislim, da je to stara metoda in jo tudi Ašič omenja…Poizkusite!
helana,
po čem sklepaš, da so to kurja očesa?
Kurja očesa se ne množijo kar tako. Običajno nastanejo tam kjer koža pritiska ob nekaj tršega.
Poglej, če imajo ta “kurja očesa” slučajno po sredini črne male pikice. Sumim, da gre za podkožne bradavice.
Če se izkaže, da gre za bradavice javi, da ti pošljem fin recept kako jih odpraviti kar doma.
Lep pozdrav,
Čipka
Te bradavice so drugačne od otiščancev. K sreči še nisem imela opravka z nobenim od tega! 😀 Verjetno zato, ker rada hodim bosa.
Meni je pomagala krema za kurja očesa če jo želite vam jo zrihtam pišite na email [email protected]