Najdi forum

Kako odreagirati?

Zanima me, kako naj odreagiram, ko me kliče po telefonu, grozi. Kaj naj storim, ko mi bo pred blokom metal moje osebne stvari?
Kako ga naj prepričam, da je za oba najbolje, da greva narazen in živiva vsak zase kot pa skupaj. Kako mu naj dopovem, da bom njegova prijateljica, čeprav to nočem biti?

Spoštovani,

preberite si odgovor Vanji, pod Kako se ga znebiti. Kar se pa tiče telefona, če v resnici ne želite imeti nič več z njim in če ste se tako odločili, telefona ne dvigujte več, oziroma, ko zaslišite njegov glas, brez besed odložite slušalko. Čas potem prinese svoje. Kako vam bo pred blokom metal vaše osebne stvari? Če je temu tako, jih poberite in se odmaknite.

Menim, da vam ni treba nikogar prepričevati, kaj je za oba najbolje, temveč se sami odločite in naredite tisto, za kar menite, da je za vas najbolje. On bo moral sam poskrbeti zase. O prijateljstvu pa mu ničesar ne dopovedujte in ne delajte proti svoji volji. Bodite pošteni do sebe in njega. Težko se razume prijateljstvo, še posebno v takšnih razmerjih, kjer je polno nasilja, takšnega in drugačnega. Tu je edina rešitev, da se popolnoma prekine stike in živite svoje življenje. Odgovorni ste zase in za svoje življenje.

Veliko volje in poguma.

New Report

Close