kako odpraviti strah!!!!!!!!!!!!!!
mene zaniam kako naj odpravim strah pred slaščičarskim poklicem,da bi rada spet delala kot slaščičarka?taka je moja zgodba:prva slaščičarska služba je bila počasna.potem sem šla v drugo slaščičarno,pa nisem znala delat hitro slaščic in sem bila zanič.sem šla v tretjo slaščičarno,sem imela še večji strah,da sem se kr tresla.potem sem pa rekla da grem delat v proizvodnjo.tam sem se počutila odlično.doma pečem imam veliko izkušenj in delam celo mojstrski izpit.rada bi spet delala moj poklic.kako naj odpravim strah?
Kolikor lahko razberem iz teh nekaj vrstic, je strah posledica neprijetnih izkušenj s prejšnjimi službami, ki niso izpolnile tvojih pričakovanj.
Na podlagi teh izkušenj je v tebi nastal miselni vzorec ali prepričanje, da nisi sposobna za slaščičarsko delo. Ker pa je v tebi močna želja, da bi delala v tem poklicu, ti takšni miselni vzorci povzročajo strah.
Menim, da same želje nimaš namena odpravljati, zato boš morala nekaj narediti glede tvojih miselnih vzorcev.
Ker že imaš nekaj izkušenj z delom v slaščičarski panogi, je najbolje, da analiziraš zakaj si imela težave.
Če si bila včasih prepočasna in ker, kot berem imaš sedaj več izkušenj, lahko sklepaš, da bo v novi službi veliko bolje. Zato je strah glede tega neupravičen.
Strah boš premagala le tako, da se boš s tem soočila in šla delat v slaščičarno ter v tem tudi vztrajala. Nihče se ni rodil in vse znal, vsi rabimo izkušnje, da postanemo v svojem poklicu mojstri.
Treba se je podati na pot, na podlagi izkušenj in povratnih informacij potem razmisliti, kako svoje delo izboljšati.
To je proces odpravljanja strahu.
Forum je zaprt za komentiranje.