Najdi forum

Kako oditi strab od partnerja

Pozdravljeni!
Potrebujem nasvet-pomoč.
Z partnerjem sva v zvezi ze dobre 8 let.. imava otroka… zveza je potekala tako kot mora, dokler nisem rodila… po porodu pa se je partner začel spreminjati….sploh me ni vec pogledal…. nobenih neznosti vec,lepih besed…. veljala sem le se za sex…sedaj se sexa ni vec… trudila sem se, da bi bil nazaj isti kot pred porodom… a do danes zaman…. ves trud je bil zaman… nonstop se samo kregava… cca 2 leti imam zaradi vsega tega hude panične napade, in nasploh težave z psiho… posledinčno jemljem apaurin..da preidem k bistvu…
Spoznala sem drugega moskega… kateri me je cisto obnorel… iskala sem lepe besede, nezne dotike, vsaj malo srece….baj omenim, da do sexa z njim ni prišlo.. sedaj pa sem noro zaljubljena v vanj…. partner je to izvedel, in cisto ponorel …. prej mu je bilo za vse vseeno, sedaj pa cela norišnica…. ker sem hotela oditi je grozil da se bo z avtom ubil… ker mi ni vseeno sen seveda ostala …. 2 dni nazaj pa spet….ko sem nakazala, da si zelim oditi… pred mano je stal z nozem na zilah….
Res si zelim oditi, saj sem psihičo ze cisto na dnu… ampak ne vem kako naj grem… strah, da si bo posegel po zivljenju in ga koncal…. ta moski, ki sem ga spoznala, bi mi rad pomagal na vse nacine… ampak ne zelim da posega v moj odnos z partnerjem…lepo prosim za kakrsen koli nasvet … ne zdržim več.. psihično me ubija….

Pozdravljena!

Sama si že povedala odgovor na tvojo težavo.

Zapusti ga! Poskrbi zase in za svojega otroka. Vajina veza s partnerjem nima več prihodnosti.

Ko smo že pri njem.. pokliči policijo, povej jim kakšna je situacija z njim in njegovimi izpadi, da si bo vzel življenje in bodo oni potem naprej urejali zadeve. Sama pa ga potem pusti, se nehaj obremenjevati z njim, ter začni živeti na novo!

Ženska postavi se zase! Otroku pa zagotovi srečno prihodnost brez vse te drame, ter samomorilskih izpadov.

Srečno!

Spoštovani,

tudi jaz mislim, da vse odgovore nosite v sebi. Od nikogar ne potrebujete “dovoljenja” za odhod. Vi sami si svobodno krojite svoje življenje in srečo.
Odnos z očetom vašega otroka je poškodovan, uničen. Posledice bolnega odnosa so se začele kazati že na vašem psihičnem zdravju. Poskušali ste reševati odnos, trudili ste se, a kot pravite, je bil ves trud zaman. Morda tudi zato, ker se morata za uspešen odnos truditi oba …
Želite si oditi. Čustveno bližino, ki ste jo že leta pri partnerju pogrešali, ste našli pri drugem moškem. Razumem, da vam ni vseeno, ker sedanji partner izsiljuje oziroma grozi, da se bo ubil, če boste odšli. Nikakor pa niste odgovorni za njegova dejanja. Svoje življenje lahko vsak od vaju živi, kakor želi.
Vedno pa vaju bo povezovalo starševstvo skupnemu otroku. Na tem področju bosta nekako morala sodelovati še naprej. Zaradi otrokove koristi upam, da čim bolje.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Grozil je, da se bo ubil? Jaz bi mu ponudil pomoč, poklical Policijo in se odselil. Zdaj. Če ne gre, pač ne gre.

Imela sem partnerja, s katerim je bil odnos res grozen. Od začetka je bilo OK, jaz sem kmalu videla, da stvar nima velike prihodnosti, a njegova čustvena izsiljevanja so naredila svoje in zdržala sem z njim tri leta. Saj so bili lepi trenutki, večinoma sva se imela fajn, a ob vsaki krizi mi je pokazal zid, v katerega se bo zaletel z motorjem, če ga zapustim. Cel scenarij je imel narejen. In zato nisem šla od njega, dokler nisem bila tako na koncu z živci, da mi je postalo vseeno, ali bo šel v tisti zid ali ne. In ugani kaj? Od takrat jaz lepo živim, on seveda ni šel v zid. Kmalu si je našel drugo žensko, z njo otroka, meni še vedno vsake toliko piše (enkrat letno), jaz pa popolnoma ignoriram.

New Report

Close