Najdi forum

kako odgnati miši

Imamo problem z mišmi in sicer v avtomobilu, ki je parkiran zunaj na asfaltu pred hišo.
En dan pred dnevom mrtvih sem videla miš v avtu in takoj smo nastavili mišolovko z vabo (super cat). Miš smo ujeli še isti večer, ampak na moje presenečenje, ker smo mišolovko pustili v avtu za vsak slučaj, je bila v mišolovki naslednje jutro druga miš. V roku 1,5-2 tedna smo ulovili okrog 6 miši (1 na noč). Potem smo kakšna 1-2 tedna mislili, da več ni miši, da smo se jih končno rešili, ko sem jo spet videla zlesti pod armaturo spodaj z desne strani.
V trgovini sem kupila odganjalca miši (napravo, ki oddaja UZ signale, ki baje zelo motijo miši in jih odganja stran). Na tla sem dala keks in še na drugo mesto papirnat robček in oboje je ostalo celo. Potem pa po kakšnem tednu dni mož spet vidi miš. Verjetno je bila baterija v tem odganjalcu že toliko slaba, da več ni dosti oddajal, čeprav sem še slišala piske, vsaj tolažim se s tem, da nisem proč denar vrgla. Tudi ves keks je izginil. In tako smo včeraj z novimi vabami v mišolovki ujeli novo miš. V trgovini so mi tudi svetovali, da naj ne puščam mišolovke v avtu, ker je mogoče vaba tako močna (na njej je spolni hormon), da mogoče privablja miši v avto. Ampak tudi, ko smo jih dali ven je miš prišla v avto.
To traja že 1,5 meseca in res me že pošteno živcirajo te nadloge.
Če je kdo imel podoben problem, prosim za nasvet, kako ste se znebili miši.
Mačke ne pridejo v poštev, ker imamo pri hiši dva psa (ena jazbečarka, ki sovraži mačke).

Miš vendar tudi sodi med živalice ali ne živaloljubci. Jo moraš tam pustiti, al pa domov potem nesti, v posteljico, da se ogreje.

Bo treba avto prodati komu, ki ima mačke in ne psov v garaži – :))))

Hvala obema za pomoč… 🙂
Sem pričakovala kakšne bolj pametne odgovore, ampak ker imam smisel za humor, razumem vajinega… očitno se miši ne bojita, jaz pa se jih in ni me sram povedat. Vem, da mi ne bo nič naredla, ker sem to slišala že 1000x v življenju, pa tudi sama sem tolk pametna, da to razumem, ampak meni je ogabna in ne morem je videt.
Verjetno vidve nimata nobenega strahu ali fobije, ker ga očitno ne razumete, jaz pa grem raje z drugim avtom, ker raje ne pomislim kaj bi bilo na (trenutno ledeni) cesti, ko bi mi spet med vožnjo miška skakala okrog nog…

lp

ej ne vem, kako ti pride v avto, res ne. je pa ja nevarna jaz bi preverila kable pa cevi v avtu, da ni kaj nagrizla.

Oprosti!
Ne se kregat, no! Jaz sem se hecala, ker nimam nobenega pametnega nasveta!

Saj je ok ona11, saj se ne kregam, ampak res sem pričakovala kak nasvet od koga, ki je že imel kak podoben problem…
Saj razumem, da je ljudem to hecno, če se nekateri bojimo tako micene živalce. Ampak vsakdo ima kak strah in mene pač ni sram to povedat…
Ampak strah gor ali dol, miš je v avtu res nevarna tudi če se je ne bojiš… zato sem bila včeraj pri mehaniku, ki je našel 3 možne luknje, ki niso bile po montažah različnih “dodatkov” v avto pravilno zamašene in se je zgražal nad monterji. Zdaj so te 3 luknjice zamašene z ustreznimi pokrovčki in upam, da miši ne najdejo še kakšne, ki jo je mehanik po temeljitem pregledu z vseh možnih strani spregledal…

Za netopirje naj bi pomagal prižgan radio, torej hrup.

Objava čaka odobritev

New Report

Close