Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Za ženske v stiski Kako odditi iz neizhodne situacije zaradi partnerja, ki se drogira

Kako odditi iz neizhodne situacije zaradi partnerja, ki se drogira

Spoštovani,

Resnično upam, da mi lahko podate kakršne koli informacije za mojo težavo.

Že več let bi rada odšla od partnerja. Imava 2 otroka, 6 in 3 leta. S očetom otrok nisva poročena, živiva pa v hiši njegovih staršev. Za obnovo stanovanja nama je 5 let nazaj denar posodil moj oče. Nisva še vrnila.

Situacija je zame nevzdržna zaradi njegove konstantne zlorabe marihuane in splošne odsotnosti pri vzgoji, odsotnosti pomoči pri gospodinjskih opravilih, denarni pomoči in še bi lahko naštevala. Torej edino, kar on počne je, hodi v službo, pride domov, kadi travo in gleda serije in igra igrice. Večino denarja itak porabi zase. Res da otroke da on spat, ampak to je pa to. Kdaj pa kdaj, mogoče enkrat na mesec kaj prinese iz trgovine ali kaj pospravi. Naše stanovanje je svinjak, saj sem obupala nad pospravljanjem, ker je sizifovo delo. Z otrokoma se ukvarja cca 1 uro na dan, kdaj tudi to ne, ju pusti dol pri tašči.

Torej, izginila je vsa ljubezen, seks, komunikacija samo še glede otrok, kar je nujno.

Rada bi odšla, saj menim da bi bila precej bolj srečna. Vem da bo otrokoma hudo, ampak bi seveda imela deljeno skrbništvo. Predvsem imam težavo ker nimam kam iti, za najem nimam denarja.

Ali obstaja kakšna rešitev?

Spoštovani,

vedno obstaja rešitev. Morda bi bila za vas lahko rešitev odhod v materinski dom?
Materinski domovi so po celi Sloveniji – pokličite ali napišite prošnjo za sprejem. Možnost bivanja je do 1 leta, v tem času pa boste iskali dolgoročnejšo rešitev stanovanjskega problema.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close