Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kako negovati kožo 5 mesečnega dojenčka?

Kako negovati kožo 5 mesečnega dojenčka?

Pozdravljeni,

hčerkice redno ne mažem z ničemer – razen vratu ter pazduh dnevno. Ko se mi zdi, da je koža malo suha, namažem z olivnim oljem (po telesu). Ko je bilo še mrzlo, sem jo za sprehode namazala po obrazu (pediater je svetoval ribjo mast), sedaj sem to opustila.

Ali je takašna nega zadostna in kako naj negujem obraz in telo poleti (kako visok faktor, mogoče kakšna priporočena krema?) – že čez dva tedna gremo na morje…

Hvala za odgovor in prijazen pozdrav, Nana

Pozdravljeni, Nana,
koža vsekakor zaradi stika z različnimi snovmi iz okolja potrebuje po čiščenju (z vodo, včasih pa moramo obraz umiti tudi z milom, če je otrok npr. ves masten ali od čokolade) tudi negovalno ali hranilno kremo. Ker mu z umivanjem odtranimo tudi zaščitni kislinsko maščobni filter in če vidimo, da je koža suha, potem je zvečer smiselno kožo namazati s kakšno dobro otroško kremo.
Po kopanju pa npr. 1x tedensko na vlažno kožo dobro otroško negovalno mleko.
Tudi sami vidimo pri sebi, da si moramo nanesti kremo zjutraj in zvečer. Prav tako otroška koža potrebuje nego, saj je čez dan izpostavljena ostankom hrane, slini, vetru, pesku, skratka, vsemu mogočemu.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close